5 лесни съвета как да подредим детската стая

5 лесни съвета как да подредим детската стая
Идеи за дома

5 лесни съвета как да подредим детската стая

Често ние като родители не сме доволни от хаоса, който създават децата и се чудим как да подредим детската стая. Когато подът на детската стая се покрие с части от Лего строител, неподреден пъзел, играчки, дървени части, значи е време да въведем ред.

В много домове играчките на децата, разхвърляни по пода създават проблем за родителите, които търсят лесен начин да подредят детската стая.

В тази статия искаме да дадем полезни и лесни съвети за подреждане на детската стая.

5 лесни съвета как да подредим детската стая

Интересни елементи, които могат да озарят тавана на детската стая

Как да освежите стените в детската стая

Идеи за декор на стая, които да стимулират ученето

Ето 5 лесни трика, за да подредим детската стая:

1 Минимализъм

По-малко вещи и мебели е най-добрият вариант за организация на стаята. Колкото по-малко играчки има детето, толкова по-малко ще ги разхвърля. Освен това, така ще отделяте повече време за разходки, излети, почивка, с което ще създадете положителни емоции у детето.

Използвайте кутии и шакофове, за да сортирате и прибирате вещите, а не купувайте допълнително мебели за тях.

5 лесни съвета как да подредим детската стая
Кутии за съхранение

2 Участие на децата

Лесно е да включите децата в подреждането, ако всичко превърнете в игра. Ако подреждането е като състезание или игра, те ще участват с желание. Намерете начин да ги заинтригувате, като например измислите игра: да подреждат играчки само в един цвят, да получават точки за най-бързо подреждане, след което спечелилите най-голям брой имат право да изберат книга за „лека нощ“. Така децата ще забравят, че подреждането е трудна „задача“. Работете заедно с тях, а не около тях. Те ще бъдат радостни, че участват заедно с вас.

5 лесни съвета как да подредим детската стая
Участие на децата в подреждането

Добра стратегия как да подредим детската стая на най-малките е да започенете „отдолу нагоре“. Какво означава това? Започнете от пода, там където децата играят и се чувстват в свои води. Освен това, те ще научат къде са новите места на техните играчки и ще създадат навик да ги поставят там.

3 Органайзери

Изберете подходящи кутии за съхранение и определете с картинки какво точно трябва да се постави в кутията. Така децата ще знаят кои играчки в коя кутия да подредят. Всеки месец сменяйте снимката на кутията, за да не им омръзват.

5 лесни съвета как да подредим детската стая
Използвайте цветни органайзери

4 Направете график за подреждане

Както всички задачи в ежедневието, така и подреждането се нуждае от график. Поставете точно време, когато детето да подреди играчките си, например вечер, след което въведете правило да не ги изважда повече. По този начин децата ще приемат, че подреждането е част от ежедневните им задачи.

5 Направете подреждането ритуал

За лесно съхранение, детето се нуждае от достатъчно брой различни кутии за съхранение. За да подредим детската стая, трябва да разполагаме с кошници, кутии и цветни органайзери. Избягвайте да поставяте играчките по рафтовете, защото така всичко е изложено навън и събира прах. Кутиите и кошниците са идеален и практичен избор.

Допълнителни съвети

Не използвайте счупени играчки и за да може лесно да подредите детската стая, освободете се от тези предмети, които вече не използвате. Ако имате лесно чупливи играчки или такива със сантиментална стойност, поставете ги на по-високите рафтове. Плюшените играчки може да сложите в кошница или мрежа за удобство.

Изхвърлете или подарете използвани албуми със стикери, блокчета за оцветяване – всичко, което вече не ви е от полза. След това прегледайте двойните екземпляри. Накарайте детето да се ограничи само до няколко вида от всяка играчка.

Друг лесен начин да помогнете на децата, които подреждат стаята си, е като им обясните, че могат да подарят някои от своите играчки за Коледа, рожден ден или празник и така ще могат да си купят нови неща.

Давайте личен пример, защото децата са отражение на това, което правят родителите им. Много често децата копират нашето поведение и са наше огледало. Помислете дори къде си оставяте ключовете след работа, за да им дадете един малък пример за подражание.

5 лесни съвета как да подредим детската стая10 неща, които една детска стая трябва да има

Tagged , , , ,
на горе