Как да подберем козметика за новородено

козметика за новородено
Добра форма Идеи за дома

Как да подберем козметика за новородено

Съвременната козметика за новородено е повече от достъпна, за щастие все по-щадяща и съобразена с нуждите на най-малките, а освен това и налична във всеки бебешки магазин, а често и в обикновените големи супермаркети.

Ако сте млади и неопитни родители обаче би било доста трудно за всеки от вас да прецени от какви козметични продукти реално има нужда вашето дете. Ние сме тук, за да ви дадем тези указания, а освен това и да ви предоставим няколко съвета за практичен избор.

Топ необходими козметични продукти за бебе

Задължително е да се снабдите минимум с един измиващ продукт и с козметика за след баня. Обикновено, майките търсят бебешки душ гелове и шампоани без парабени и сулфати, за предпочитане с натурални съставки. Важно е да закупите и хидратиращ и подхранващ лосион за бебе за след баня. Можете да се спрете и на специално олио, което е отличен вариант и за масажа след къпане.

С какво да се съобразим при покупка на козметика за новородено?

Няколко са факторите, които трябва да вземете на предвид по време на пазаруването. На първо място, от значение е сезонът. В топлите дни бебето е добре да се маже след баня с лек лосион или мляко. Ако изберете олиото, то е по-подходящо за студените дни, защото през лятото може да запуши порите на новороденото и да утежни кожната бариера. Освен с цената и надеждността на марката, при избор на козметика за бебе се стремете да четете етикета не толкова отпред, а на обратната задна страна, тоест да обърнете внимание на състава и а да се уверите, че в него липсват вредни съставки.

Специални съвети за избор на козметика за бебе

Нашият съвет е да купувате от специализирани серии и марки, които се занимават именно с бебешка козметика. Това са козметични продукти, преминали през необходимите клинични тестове и разполагат с нужните сертификати за качество и безопасност.

Tagged , ,
на горе