Как да направим спалнята по-уютна
Идеи за дома

Как да направим спалнята по-уютна

Вашата спалня би трябвало да е вашата крепост – пространство, в което можете да избягате от реалността, да се чувствате напълно спокойно и комфортно. Въпреки че това е мястото, в което прекарвате най-много време, спалнята често е най-пренебрегната, когато става въпрос за декориране. Тъй като тази стая обикновено не се показва за гости, много хора не успяват да й обърнат необходимото внимание.

Ето обаче няколко съвета, за да направите вашата спалня по-красиво и удобно място.

Изберете цвета разумно

Основната цел на спалнята е за почивка и сън, така че за бельото, килима и завесите изберете цветове, които излъчват спокойствие. Това са светлите тонове на синьото, зеленото, лилавото или меките неутрални кремаво, бежово или розово.

Слоево спално бельо

Текстилът е от ключово значение за създаването на приветливо и релаксиращо място. Затова използвайте слоеве за спално бельо като одеала, покривки и възглавници от различни текстури. Добавянето на красива копринена калъфка може да ви потопи в изнендващ дълбок сън. Също така, помислете за всички слоеве, които не можете да„ видите “, които обаче са част от лукса на съня – от удобството на матрака до вътрешната материя на юргана, чаршафите, одеялата и възглавницата.

Сведете мебелите до минимум

Твърде много бъркотия не помага на добрия сън. Очевидно съхранението на дрехи е от съществено значение за спалнята, но се опитайте да държите всичко това зад затворени врати. Големият вграден килер с масивни врати или такъв зад плаваща стена е идеален – накарайте дрехите да изчезнат, за да си починете малко. За да имате повече място за дрехи в стаята, може да помислите за легло с повдигащ се матрак или чекмеджета под него.

Направете го място за почивка

Ако имате голяма спалня, помислете за оформяне на кътче, в което да се скривате от реалността. Сложете удобна мебел за сядане – фотьойл или люлеещ се стол, както и приглушена светлина. Използвайте този ъгъл за четене, за йога или медитация. Ако може, този кът нека да е далеч от леглото, за да не нахлува в пространството за почивка.

Направете комфорта приоритет

Плюшеният килим ще допринесе много за това спалнята да стане уютна, но комфортът може да бъде създаден и от функционални елементи. Нека електротехникът постави превключвател за основната лампа до леглото ви, за да не се налага да ставате от леглото, за да я изключите; изберете прозорци, които могат да бъдат отворени за въздушен поток, без да се притеснявате за сигурността си; сложете лампи за четене, които ограждат леглото ви, за да контролирате светлината и да сведете до минимум споровете за това кой иска да спи или чете.

Tagged , , , ,
на горе