Как да намерите правилните цветови комбинации в облеклото ви

Как да намерите правилните цветови комбинации в облеклото ви
Мода Лайфстайл

Как да намерите правилните цветови комбинации в облеклото ви

Преди да започнете да измисляте как да комбинирате цветовете в облеклото ви, нека първо разберем защо това изобщо е необходимо. Факт е, че е добре да се вземе предвид комбинацията от цветове по две важни причини:

• Впечатлението, което правим с дрехите си върху други хора;
• Външния ни вид, който изглежда различно в зависимост от цветовете на дрехите ни;

Не сте сигурни как се променя външният ви вид в зависимост от нюансите в дрехите ви? Опитайте това – направете си снимки в една и съща светлина с различни шалове. Лесно е да направите това до прозореца в ясен ден; Вместо шалове можете да използвате тениски с различни цветове. На второ място, има цветни рефлекси – светлината се отразява от дрехите и пада върху вашата кожа. Може да не успеете да забележите това сами с бежов и светло лилав шал, но ще знаете точно за какво иде реч, ако използвате чисти цветове като червено и синьо.

Естествено, психологията на цвета в дрехите също е от голямо значение. Разберете как се отразяват определени цветове и нюанси у хората около вас и ще разберете какво впечатление правите на другите!

На какво трябва да се основавате при избора на цветови комбинации? Препоръчително е всички да започнат на основата на цветното колело, избирайки комбинации, които се допълват. Цветовете трябва да стоят един до друг (червен и жълт), или един срещу друг на кръга (червен и зелен); Погледнете цветното колело, на което са отбелязани успешните комбинации, и ще разберете как се съчетават.

Нека се опитаме да разберем как да изберем правилните цветови комбинации. Първо, решете дали искате да изглеждате ярко или спокойно?

За да изглеждате възможно най-ярки, използвайте чисти цветове и контрастни комбинации с неутрални нюанси. Жена, облечена в трицветно, изглежда по-ярка и забележима – червеното и синьото привличат вниманието, а бялото допълва образа.

Искате да изглеждате спокойно? Използвайте цветове, които са един до друг на цветното колело.

Обърнете повече внимание на естествените комбинации, които се срещат в природата. Въпросът е в дълбочината на цвета, наситеността и лекотата – ако са добре подбрани, тогава комбинацията ще бъде успешна. Ако пък не разбирате от цветното колело, използвайте готови комбинации, които ще ви помогнат да изберете дрехи по цвят в съответствие с цветовите изисквания.
Неутралните цветове включват черно, бяло и нюанси на сивото. Естествено, дори неутралните нюанси имат топлина – те могат да бъдат както студени, така и топли, но в същото време тяхната температурна наситеност е доста слаба, така че те могат да се комбинират с почти всеки цвят и сянка.

Бялото пък е универсален цвят, той върви с всичко и всеки цвят го прави по-ярък и по-добър. Опитайте да носите бяло с чисти нюанси:
• червено;
• синьо;
• зелено;
• жълто.

Интересно е да комбинирате сивия цвят в дрехите си – той леко ще заглуши ярките цветове, ще ви направи по-уверени и стабилни. Опитайте съчетание на сиво облекло с ярки цветни блузи и шалове.

Tagged , , ,
на горе