Как да имаме копринена кожа на тялото
Здраве и красота

Как да имаме копринена кожа на тялото

Кожата играе важна роля за здравето на телата ни, но меката, здрава и копринена кожа също е важна за самочувствието. Има много неща, които могат да попречат на кожата ви да се чувства мека и гладка, включително излагане на елементи, дразнители и замърсители, липса на влага и лошо цялостно здраве. Получаването и поддържането на кожата ви мека включва подходяща диета, спазване на здравословни процедури, грижа за кожата ви отвътре и отвън и избягване на неща, които биха могли да раздразнят или изсушат кожата ви.

С напредването на възрастта, подложена на агресивните външни фактори, от стреса, неправилното хранене и ниската физическа активност, кожата на тялото се дехидратира, загрубява, изтънява и най-неприятното – образува се целулит.

Копринена кожа на тялото освен промяна в хранителните навици и по-активен начин на живот, са необходими също постоянни грижи и разбира се, качествена козметика. Използвайте овлажняващи, омекотяващи и подхранващи лосиони и кремове за тяло, които правят кожата копринено гладка и нежна.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

Как да имаме копринена кожа на тялото

Ексфолирайте ежеседмично.

копринена кожа
Как да имаме копринена кожа на тялото

Ексфолирането прави кожата ви по-мека, като премахва замърсяванията, мазнините и мъртвите кожни клетки. Можете да изтъркате лицето си с утайка от кафе, смесена с малко мек сапун или купен от магазина продукт за ексфолиране. За облекчаване на зачервяването също потърсете нещо, което съдържа екстракти от зелен чай и гликолова киселина.
Избягвайте ексфолирането повече от веднъж или два пъти седмично, тъй като прекалено честото ексфолиране може да причини дразнене на кожата. Така ще се сдобиете с копринена кожа.

Измийте правилно.

Загубата на влага и премахването на естествените мазнини на кожата може да доведе до суха и лющеща се кожа, а твърде честото къпане, твърде дългото къпане и използването на гореща вода могат да увеличат загубата на влага и масло. Къпете се през ден, ако можете, използвайте по-хладна вода, използвайте ръката си или мека кърпа вместо търкалка, за да нанесете сапун и ограничете времето за душ до пет или 10 минути.
След душ или вана не търкайте кожата си суха, тъй като това може да премахне влагата и маслото. Вместо това нежно се потупайте или разтрийте с пухкава кърпа.
Когато кожата ви е все още малко влажна, нанесете любимия си овлажнител. Така ще имате копринена кожа.

Овлажнявайте ежедневно.

копринена кожа
Как да имаме копринена кожа на тялото

Кожата ви изглежда няма нищо против какъв вид овлажнител предпочитате, стига да го използвате често и редовно. Винаги овлажнявайте след къпане или бръснене, преди нанасяне на грим, след премахване на грим и след миене на чинии или намокряне на кожата.
Потърсете овлажнител, който съдържа растителни масла и хидратиращи съставки като витамин А, витамин Е, какаово масло, масло от ший, лавандула и лайка.
За особено суха кожа опитайте дълбоко поддържане на кожата през нощта. Преди лягане нанесете силно овлажняващ крем върху сухи зони като ръцете, краката и лактите. След това поставете памучни чорапи и ръкавици и увийте лактите си с мека кърпа. По този начин ще имате копринена кожа.

Поддържайте четките си за грим чисти.

копринена кожа
Как да имаме копринена кожа на тялото снимка: pinterest

Четките за грим могат да съдържат бактерии и да се разпространяват от една област на тялото ви в друга, запушвайки порите и причинявайки раздразнение. За да избегнете това, мийте четките си всяка седмица с течен сапун и топла вода. Оставете ги да изсъхнат отново преди употреба. Така ще се сдобиете с копринена кожа.

Премахнете грима преди лягане.

копринена кожа
Как да имаме копринена кожа на тялото

За хората, които избират да носят грим, спането с грим може да запуши порите ви и да доведе до инфекции.Преди лягане използвайте нежен почистващ препарат, хладка вода и мека кърпа, за да премахнете грима си. Подсушете лицето си и нанесете овлажняващ крем.
Използвайте пестеливо грима, ако решите да го носите, тъй като може да дехидратира и изсуши кожата ви. Търсете марки, които не съдържат опасни съставки и са хипоалергенни. По този начин ще се сдобиете с копринена кожа.

Нанасяйте локално омекотяващи кожата храни.

Има много щадящи кожата храни, които е добре да използвате както вътре, така и извън тялото си. Например, картофите могат да помогнат за намаляване на подпухналостта, докато авокадото може да направи кожата ви свежа и пухкава. Цитрусовите плодове, които не трябва да се прилагат върху лицето, могат да се използват като ексфолианти, а ананасът е известно, че изсветлява кожата. С използването на тези продукти ще имате копринена кожа.

Tagged , ,
на горе