6 натурални маски за суха кожа за дълбока хидратация

6 натурални маски за суха кожа за дълбока хидратация
Здраве и красота

6 натурални маски за суха кожа за дълбока хидратация

Сблъсквали ли сте се с проблема суха кожа през зимата? Зимните кожни проблеми са много реални и, честно казано, супер досадни. Ниските температури и сухият въздух, да не говорим за дразнещия вятър, всички те влизат в действие, създавайки матов, люспест и сух тен на мястото на предишния ви здрав, блестящ. Като се има предвид това, има стъпки, които можете да предприемете, за да предотвратите и помогнете за лечението на гореспоменатите заболявания. Първият от които е да се уверите, че вашите продукти за грижа за кожата са хидратиращи и супер успокояващи. Можете да замените вашия почистващ препарат, серуми и овлажнител за избрани, които вземат предвид текущия ви климат. И, също толкова важно, трябва да маскирате.

Домашни маски срещу уморени очи и тъмни кръгове

За ползите от водораслите АФА

infomax-logo-50-15-HW Балансираната хранителна диета си остава най-добрата

6 натурални маски за суха кожа за дълбока хидратация

1. Маска с авокадо и мед

суха кожа
6 натурални маски за суха кожа за дълбока хидратация

И двете са хидратиращи съставки, които могат ефективно да се справят със суха кожа. Авокадото осигурява незаменими мастни киселини, докато медът действа като овлажнител, за който е известно, че привлича влагата към кожата и я поддържа добре подхранена. Състав: 1 зряло авокадо, 1 супена лъжица мед.

Начин на приготвяне: Намачкайте авокадото и го смесете с меда. Нанесете маската, оставете да действа 15-20 минути и изплакнете. Авокадото е богато на здравословни мазнини, витамини и антиоксиданти, докато медът добавя естествени овлажняващи свойства, задържайки влагата.

2. Маска от кисело мляко и овесени ядки

суха кожа
6 натурални маски за суха кожа за дълбока хидратация

Киселото мляко съдържа млечна киселина, която осигурява нежно ексфолиране, а овесените ядки успокояват раздразнената, чувствителна и суха кожа. И двете съставки заедно предотвратяват сухотата при студено време и насърчават блестящата кожа.

Продукти: 2 супени лъжици кисело мляко, 1 супена лъжица овесени ядки. Начин на приготвяне: Смесете киселото мляко и овесените ядки, за да образувате паста. Внимателно масажирайте лицето си и го оставете да престои 15 минути, преди да изплакнете. Киселото мляко осигурява пробиотици за здравето на кожата, а овесените ядки успокояват и хидратират, което прави тази маска идеална за чувствителна кожа.

3. Маска от кокос и банан

Докато бананите са богати на витамини и антиоксиданти, кокосовото масло е пълно с хидратиращи свойства. Следователно, тази маска за лице може не само да поддържа кожата ви хидратирана, но също така може да накара вашата суха кожа да сияе.

Продукти: 1/2 узрял банан, 1 супена лъжица кокосово мляко.

Начин на приготвяне: Намачкайте банана и го смесете с кокосовото мляко. Нанесете маската и я оставете да действа 15-20 минути, преди да изплакнете. Бананите са богати на витамини и влага, а кокосовото мляко добавя подхранващи мастни киселини за повишаване на хидратацията.

4. Маска с мед и розова вода

Медът, като естествен овлажнител, осигурява допълнително подхранване на вашата скучна и суха кожа. А розовата вода помага за тонизиране на кожата и избистряне на тена. Следователно тази маска е перфектен начин за овлажняване и добавяне на фин блясък.

Състав: 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица розова вода.

Начин на приготвяне: Смесете меда с розова вода и нанесете маската. Оставете да действа 15-20 минути и изплакнете. Медът е естествен овлажнител, а розовата вода осигурява освежаващ аромат, като същевременно помага за балансиране на pH и нивата на влага на кожата.

5. Маска със зехтин и зелен чай

суха кожа
6 натурални маски за суха кожа за дълбока хидратация

Зеленият чай има антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали и осигуряват защита срещу увреждане на околната среда. Но когато се смеси със зехтин, създава хидратираща маска за лице против суха кожа.

Състав: 1 супена лъжица зехтин, 2 супени лъжици охладен зелен чай.

Как да го приготвите: Смесете зехтин със зелен чай и нанесете сместа. Оставете да престои 15-20 минути, преди да изплакнете. Зехтинът е фантастичен източник на антиоксиданти и здравословни мазнини, а зеленият чай добавя противовъзпалителни свойства, което прави тази маска необходима за кожата през зимата.

6.Маска с тиква и кокосово мляко

суха кожа
6 натурални маски за суха кожа за дълбока хидратация

Смесете 1 чаша пюре от тиква (печена или варена), ½ чаша кокосово мляко, 1 супена лъжица разтопено кокосово масло и 1 чаена лъжица канела. Разбийте добре сместа с телена бъркалка, докато продуктите се смесят много добре. Нанесете върху чиста и суха кожа. Оставете да действа 20 минути и изплакнете без отмиване.

Tagged , , ,
на горе