Как да го направиш щастлив: Важни правила за жените, които искат здравословна връзка

здравословна връзка
Любов и партньорство

Как да го направиш щастлив: Важни правила за жените, които искат здравословна връзка

Всеки, който обича се опитва да инвестира възможно най-много в отношенията си. Когато има любов, се стараем да сме възможно най-близо до обекта на нашата любов. Ще ни се моментите на блаженство и щастие да продължат възможно най-дълго. Ето защо и проблемите, които съпътстват отношенията между мъжа и жената, се изживяват толкова болезнено.

Как да хармонизираме отношенията

В днешно време можете да намерите много съвети за подобряване на отношенията, но е много по-трудно да ги следвате в реалния живот постоянно, особено в моменти на емоционален стрес и умора.

Съвременният ритъм на живот изисква от жената да изпълнява много задължения: представителите на „слабата половина“ на човечеството се занимават с отглеждане на деца, почистване, готвене, а също така се опитват да правят кариера.

Подобно претоварване става причина за хронична умора, изтощение, загуба на чувство за щастие и удовлетвореност от семейния живот на жената. В крайна сметка негативността, събрана вътре, избухва, наранявайки най-близките ни.

Необходимо е да „слушате“ вашите желания и вътрешни чувства

Много жени доброволно жертват своите желания и здраве заради семейството. Но наистина ли е необходимо да се действа толкова радикално? В крайна сметка това няма да направи най-доброто за семейството.

Напротив, щастливата жена е гарант за комфорта и хармонията в къщата. Понякога можете да се освободите от някои от отговорностите, като ги прехвърлите върху раменете на други членове на семейството, в името на доброто разбирателство.

Не трябва да бъдете просто допълнение към мъжа

Някои жени искат да се отдадат изцяло на връзката. Първо, обаче, подобна мания може да изплаши партньора, той може да не е готов да инвестира изцяло себе си във връзката и затова да предпочете да „избяга“.

Или, напротив, той ще приеме такава „жертва“ от страна на жената, но с течение на времето ще започне да приема всичко това за даденост.

На второ място, жената се нуждае и от собствени интереси, хобита, любима работа, срещи с приятели и т.н. „Затворена“ във връзка с мъж, тя надценява нивото на очакванията по отношение на своя избраник и това води до разочарования в бъдеще.

Научете се да се наслаждавате на домакинската работа

Домакинската работа често е изтощителна и депресираща за жените. Но винаги ли трябва да е така? Всъщност, невъзможността да се наслаждавате на домакинската работа е просто негативно отношение и това може да се промени.

Например, измиването на пода може да се възприеме като задължение на жената, но може да се счита и за приятно упражнение: просто трябва да включите музиката – и може да танцувате с мопа, пеейки любимите си песни, съветват психолозите.

Това ще подобри настроението ви, а времето, отделено за тази дейност, ще отлети незабелязано.

Необходимо е да общувате искрено и открито

Често жените се страхуват открито да поискат от мъжа си нещо поради страх от отказ или комплекси и след това се обиждат, че не са получили това, което искат.

Оказва се, че жената иска нещо, но не казва нищо за това, надява се, че любимият сам ще познае какво е то.

Когато това не се случи, жената решава, че той просто е безразличен към нейните нужди и се обижда.

А правилният подход е да разговаряте с мъжа без намеци – нежно, без претенции, изразявайте желанията си и това ще спести много енергия, която може да вложите другаде.

Оплакванията също са голям проблем. Особено, когато се оплаквате от мъжа на приятелския си кръг или роднините. Подобни постоянни оплаквания убиват уважението и позитивното отношение към партньора.

Не забравяйте за благодарността

С течение на времето връзките престават да бъдат нещо ново и вълнуващо, грижите от страна на партньора започват да се приемат за даденост, малките изненади от любимия човек – също.

За да се избегне подобно пълно неудовлетворение и безразличие, не трябва да забравяте да кажете „благодаря“ на партньора си в отговор на всички грижи, приятни дреболии и нежни думи.

И не само заради партньора и неговото удовлетворение. Забелязвайки всичко това, вие също ще се чувствате обичани и щастливи.А мъжът, усещайки благодарността на своята жена, ще мисли постоянно за нови и  нови „постижения“.

Говорете на „любовния език“ на партньора си

За всеки любовта е нещо различно.

За някого да обичаш означава да се грижиш, за някого – добро, доверително общуване или интимност, подаръци и т.н.

Разберете кой „език на любовта“ говорите и кой – вашият партньор. Например, съпругът се прибира от работа уморен и разстроен. Съпругата, познавайки любовта му към вкусните десерти, приготвя нещо за него, като по този начин изразява своята любов и грижа.

Мъжът ще се почувства необходим – да, има проблеми в работата, но той има любяща съпруга, той наистина иска да се върне у дома, където чувства подкрепа.

В процеса на дългосрочната връзка мъж и жена се опознават по-добре, а това разширява все повече възможностите за повишаване на настроението на любимия човек.

Преминавайки към „езика на любовта“, партньорите сякаш казват: „Да, там, навън, всичко може да бъде лошо. Но аз имам своя пристан, където мога да се чувствам спокоен и където съм желан и обичан.“

Уважението и вярата в любимия човек е основната тайна за добрите отношения

Александър Дюма е казал: „Любовта без уважение не стига далеч и не се издига високо, тя е ангел с едно крило“. Този цитат отлично илюстрира необходимостта от уважение при изграждането на взаимоотношения.

Всеки човек има определени качества и постижения, за които може да бъде уважаван. И дълбоко в себе си всеки иска такова уважение – защото в противен случай не можем да получим потвърждение за собствената си значимост, да си докажем, че си струваме нещо и да се зарадваме, че нашите постижения имат тежест в очите на другите.

Така че, изпитвайки уважение към себе си в семейния кръг, човек буквално „цъфти“, обзет от енергия и ентусиазъм да извършва нови подвизи в името на любовта и разбирателството.

Tagged , , , , , ,
на горе