Най-силните мантри за късмет и успех + правила за произнасянето им

мантри за късмет и успех
Психология

Най-силните мантри за късмет и успех + правила за произнасянето им

Силата на мантрите е доказана. Това са специални думи, чието действие е насочено към подобряване на различни области от живота. Ето две чудесни мантри за късмет.

Мантрата Лакшми

Това древно индийско божество олицетворява просперитет, успех, благополучие, красота, богатство, щедрост и миролюбие. Лакшми предпазва от бедност и нещастия, състрадание към целия живот на Земята. Символът на богинята Лакшми е лотосът, цветето на просветлението и чистотата.

Мантрата звучи така:

ОМ ШРИМ МАХА ЛАКШМИЕ НАМАХА

Преведено от санскрит: Приветствайте великия Лакшми, който дарява просперитет

Четенето на тази мантра ще привлече енергията на благополучие във вашия живот, ще ви помогне да успеете в бизнеса, ще разкриете благородството и мъдростта, присъщи на вас, както и ще издигнете съзнанието си на по-високо ниво на осъзнаване.

Мантра Шива

Следващата мощна мантра е голямата мантра на Шива или петсричната мантра Агора (мантрата на безстрашието). Шива (буквално преведено означава „милостив“, „добър“) – един от върховните богове на индуизма. Той олицетворява разрушителния и в същото време творчески принцип на Вселената. Шива е наречен създател на звука „Ом“ и свещения език – санскрит.

Мантрата звучи така:

ОМ НАМАХ ШИВАЯ

Преведено от санскрит: Поклонение на доброто

Тази мантра е една от най-старите и най-важните в индуизма. Той съдържа цялата Вселена под формата на пет елемента, обозначени със срички. Редовното четене на мантрата Шива може да донесе голямо богатство в живота ви.

За разлика от други, петсричната мантра дава на човека знанието за това, което е вечно, пречиства ума и духа, което води до вътрешна трансформация: илюзии, завист, гняв, отчаяние и алчност изчезват. Те се заменят с блаженство, мир, единство със света и просперитет.

Правила за произнасяне на мантра

Четете редовно мантри. В идеалния случай всеки ден по едно и също време на деня.

Когато произнасяте мантра, фокусирайте се не върху нейния превод и значение, а върху нейния звук. Насочете духовния си поглед навътре, а не навън.

Не се занимавайте с няколко мантри наведнъж – изберете една мантра за себе си и се упражнявайте да я четете. Не би трябвало да има проблем с избора – преминавайки през мантрите, ще усетите коя е „вашата“.

Седнете или стойте изправени, вдишайте дълбоко и издишайте с корема си. Почувствайте как дишането става равномерно и спокойно. Решете предварително за себе си колко дълго ще медитирате (в началото са достатъчни 5-15 минути), застанете в удобна естествена поза.

Започнете бавно да произнасяте мантрата, като синхронизирате звуците с дъха: част от мантрата е на вдишване, част е на издишване. Кажете мантрата на глас (10 пъти), 10 пъти безшумно (докато движите устните си), след това преминете към умствено четене, без да движите устните си.

Отначало мислите в главата ви ще пречат на фокуса ви върху мантрата, което е съвсем естествено за начинаещи. Превключвайте вниманието си всеки път към звуците на мантрата и с течение на времето ще ви стане много по-лесно да се концентрирате върху нея.

Tagged , , , ,
на горе