как до изгорите калории
Добра форма

Как бързо да изгорите калории

Когато става въпрос за загуба на тегло, всичко е свързано с изгаряне на калории. Най-бързото им изгаряне е идеално за нас, нашите графици, нашите талии и нашето здраве. Прочетете статията, за да увеличите максимално този процес.

 

1. Опитайте високо интензивни интервални тренировки.

Ако смятате, че кардио тренировка е най-добрият начин за изгаряне на калории, вие сте прави. Но пропуснахте едно – има начини и „по-добри“. И това е интервална тренировка. Ползите от кардио тренировки (те са безброй) се увеличават с тази тактика.

Високоинтензивните интервални тренировки включват високоинтензивни повтарящи се упражнения за 30 секунди до няколко минути, разделени от 1-5 минути почивка (или без почивка, ако е тренировка с ниска интензивност). Помислете за предимствата:

Ще изгорите повече калории. Колкото по-енергично тренирате, толкова повече калории ще изгорите – дори всеки път да увеличавате интензивността само за няколко минути.

Ще увеличите аеробната си издръжливост. Тъй като сърдечно-съдовата ви система се подобрява, вие ще можете да тренирате по-дълго и с по-голяма интензивност. Представете си, че завършите 60-минутната си разходка за 45 минути или колко допълнителни калории ще загубите, ако поддържате темпото и тренирате цели 60 минути.

Ще се отегчите. Добавянето на интензивност ще добави разнообразие към ежедневните ви тренировки.

Нямате нужда от специално оборудване. Можете просто да промените ежедневните си тренировки.

2. Вдигане на тежести.

Вдигането на тежести няма да ускори процеса на изгаряне на калории, не. Но имате нужда и от двете – кардио и тежести, за да постигнете крайните резултати. Метаболизмът ви се основава на това – повече мускули, по-бърз метаболизъм. По-бърз метаболизъм се равнява на повече изгорени калории.

Много жени избягват да вдигат тежести, защото се страхуват от натрупване на мускулна маса. Но наистина, вдигането на малка тежест е вашият ключ номер едно към изгарянето на калории. Колкото повече мускулна маса имате, толкова по-бърз е метаболизмът ви, толкова повече калории ще изгаряте и толкова по-стройна и красива ще изглеждате. Това е така, защото дори когато мускулите ви са в покой, те все още се нуждаят от три пъти повече енергия за поддържане и възстановяване на тъканта, отколкото мазнините.

3. Упражнение за изгаряне на мазнини.

Установено е, че имате нужда от кардио и силова тренировка, за да увеличите разхода на калории. Освен това, ако тренирате правилно, ще получите още по-голям ефект – ще загубите до „300 калории“ след тренировка.

Само дефиниция за това как бързо да вдигнете нещо тежко и да повторите няколко пъти. Това поддържа сърцето и белите дробове да работят, но също така помага да поддържате мускулите си в тонус. Комбинирайте бягането с клекове, мускулно напрежение, издърпвания на краката и спринтове, за да изгорите калории, дори докато седите на дивана.

Фитнес залите обикновено предлагат машини, които имат и двата вида тренировки. Попитайте вашата фитнес зала за наличните кардио/тежестни машини. Ще практикувате и ще намерите приятели, с които след това можете да сравните резултатите.

4. Опитайте кръгова тренировка.

Изгарянето на калории работи най-добре, когато са ангажирани най-много мускули по едно и също време. И кръговата тренировка изпълнява тази функция. Но знаете ли, че има и психологически ползи? Освен че подобрява кръвообращението, той също така повишава настроението ви и ви помага да се отървете от стреса.

Причината, поради която кръговата тренировка има толкова прекрасен ефект, е, че мускулните групи се сменят толкова бързо. Въпреки това не губите време, когато си почивате между упражненията. Пулсът ви се ускорява, което определено не се случва, когато вдигате тежести. И ако добавите малко аеробика към кръговата си тренировка, ще бъде още по-добре.

5. Комбинирайте.

Хората често смятат, че кардиото е ключът към всичко. Въпреки че джогингът наистина е много ефективен, все още има други начини за изгаряне на калории. Плуването, гребането, боксът и танците също са страхотни тренировки.

Една добра тренировка по гребане ще ви помогне да изгорите 800-1000 калории, което всъщност ви струва един час работа.

Само 45 минути в басейна ще ви помогнат да изгорите повече от 800 калории, които се опитват да бъдат депозирани като мазнини.

Боксът на ринга ще изгори около 700 калории на час, в зависимост от теглото ви.

Нещо толкова просто като балета изгаря до 450 калории на час.

6. Научете нов спорт.

Ако можете да бягате из целия квартал със завързани очи и с вързани ръце зад гърба си, тогава е време да направите нещо друго. Това не само ще освежи ума ви, но и ще промени тялото ви. Тялото се адаптира към всякакъв вид упражнения и започва да гори по-малко калории, когато свикне. За да измамите метаболизма си, опитайте нови тренировки.

Не забравяйте за ефекта на изгаряне на мазнини след тренировка! Когато тялото ви прави нещо, за което не е свикнало, има нужда от време, за да се възстанови. През този период на възстановяване метаболизмът ви все още се ускорява. Каквото и да правите, открийте нови мускули и ги накарайте да работят.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе