Какви плодове и зеленчуци да засадим на терасата

Какви плодове и зеленчуци да засадим на терасата
Идеи за дома

Какви плодове и зеленчуци да засадим на терасата

Всички ние мечтаем да ядем плодовете на собствения си труд, но често обитаваме малки жилищни площи. Липсата на заден двор не дава възможност да отгледаме с ръцете си плодове и зеленчуци. Но не е точно така. Между саксиите с цветя на терасата или прозореца можете да сложите и такива с продукция за кухнята.  

Така лесно можете и да привлечете децата си към отглеждане на собствена храна и обучение на здравословни хранителни навици. Независимо дали живеете в апартамент или имате ограничено пространство, няма причина да не можете да накарате децата да се занимават с градинарство. Много растения се чувстват добре в саксии или малки контейнери. Това е радост за цялото семейство, включително децата, които просто обичат да събират реколтата и да ядат собствената си храна.

Ето топ плодовете и зеленчуците, които можете да отглеждате в саксии – за нула време ще ядете собствените си продукти.

Маруля

Когато засаждате в компактни пространства като саксия или корито, опитайте да засадите зелени марули или бейби спанак. Уверете се, че те са на пълно изложени на слънце или на частична сянка за оптимален растеж и поддържайте сместа за саксия постоянно влажна.

Домати

Когато засаждате в саксия, уверете се, че сте закупили компактен сорт домати – чери. Уверете се, че получават поне шест часа слънчеви лъчи на ден, на проветриво, слънчево място на открито. Редовно берете домати, след като узреят.

Ягоди

Ягодите могат лесно да бъдат засадени в малко пространство или специална „ягодова саксия“. Просто се уверете, че са разположени на слънце, за да получат поне шест часа слънчево греене на ден. Саксийната смес трябва да остане постоянно влажна.

Билки

Билките са склонни да се отглеждат лесно и могат да процъфтяват в малки саксии. Издръжливите билки като розмарин, риган, див лук, градински чай и мащерка са особено добри кандидати за това. Тези билки понасят малко по-суха среда. Берете редовно листата, за да насърчите нов растеж и да спомогнете за поддържането на растенията по-компактни.

Tagged ,
на горе