Има ли място мъжът без амбиции до силната и успешна жена
Любов и партньорство

Има ли място мъжът без амбиции до силната и успешна жена

Не избираме в кого и кога да се влюбим. Любовта никога не пита. Тя не се интересува от красотата, богатството и външната обвивка. Любовта ни връхлита тогава, когато най-малко очакваме. И ако е благосклонна към нас – остава. Или си отива, но с нанесени много малко, поправими щети. Ако ли обаче не е – тя може да ни отнеме всичко. Мечтите. Надеждите. Вярата.

Любовта е красива, но има и своята грозна страна. Страна, която всеки един от нас притежава, независимо колко добри сме. Защото никой не е съвършен, така както и животът не е. Но го живеем, нали?

Ето как да постъпите, когато излизате с мъж без амбиции

Бъдете наясно какво имате предвид

Всички идваме от различни среди и имаме различни приоритети. Амбицията не означава едно и също нещо за всички нас. Понякога най-голямата амбиция на мъжа е да стане главен изпълнителен директор или лекар, докато друг път е да създаде семейство.

Всички имаме различни характери и поради много фактори, включително възпитанието, целите, които имаме и представата ни за щастлив и успешен живот се разминават.

Говори с него

Липсата на амбиция може да е вследствие от множество разочарования и неуспешни опити. Може би също си има мечти и цели, но вече не вярва нито в тях, нито в себе си. Наранен и отчаян е. Точно в такива моменти мъжете се нуждаят от най-голяма подкрепа. Затова не бива да бързаш да го съдиш или упрекваш и да си правиш грешни изводи.

Поговори с него. Попитай го какви мечти е имал някога, дори и да твърди, че никога не е мечтал за нещо, това няма как да е истина. Всеки един човек на тази земя има мечти, просто някои се страхуват повече от други и не искат да си признаят.

Помогни му

Смисълът на любовта е в това да се подкрепяте и да разпознавате тъжния поглед и душа, въпреки „щастливата“ усмивка. След като се опиташ и го накараш да ти сподели за своите мечти и защо е спрял да вярва в тях, може да му помогнеш, като му вдъхнеш вяра и му дадеш нови, красиви надежди за по-добър живот. Да, мила, бъди до този мъж. Не вярвай на думите му, че не иска нищо от живота.

Ти не познаваш неговото минало, не знаеш кой е бил преди теб и какво се е случило с него. Но внимавай, скъпа. Не инвестирай време, енергия, емоции и чувства в някой, който дълго време продължава да се инати. Трябва да знаеш, че ако човек не иска да си помогне сам, никой друг не може да му помогне.

Изследвай собствените си емоции

Което е интересно, забележително, разстройващо или приоритетно за теб? Изследвай собствените си емоции около него и също така се опитай да накараш приятелят ти да сподели неговите.

Много е важно да обърнеш внимание на собствените си емоции и чувства. Какво за теб означава амбицията? Как възприемаш успеха и какво за теб е да си успешен човек? Ако не осъществиш целите си какво следва? Ще се откажеш от тях, ще ги замениш с нови или?

 

Но какво се случва, когато двама души се влюбят силно един в друг, но са прекалено различни? Допълват ли се или различията между тях ги отдалечават още повече? Първо – не бива да се отказваме от нещо, което ни прави щастливи. Второ – трябва да си зададем въпроса, дали наистина имаме нужда от това нещо или просто сме свикнали с него и се страхуваме от промяна.

След тези въпроси, може би вече ще знаете има ли място мъжът без амбиции до силната жена. Защото, мила, мъже много на този свят, но ти си една единствена.

Tagged , , , , , , ,
на горе