Брад Пит обвини Анджелина Джоли в умишлено накърняване на репутацията на винената компания, която той създал

Брад Пит обвини Анджелина Джоли в умишлено накърняване на репутацията на винената компания, която той създал
Лайфстайл

Брад Пит обвини Анджелина Джоли в умишлено накърняване на репутацията на винената компания, която той създал

Брад Пит твърди, че бившият му дългогодишен партньор актрисата Анджелина Джоли „не е допринесла с нищо“ за успеха на техния бизнес с вино Miraval и умишлено е продала дела си на „непознат с лоши намерения“, пише списание People.

„Miraval Rose Cotes de Provence“ е виното на двамата известни холивудски актьори Анджелина Джоли и Брад Пит, произведено заедно с френското семейство Перен и е кръстено на тяхното шато Миравал, намиращо се в Кот дьо Прованс, Южна Франция.

Актьорът притежава замъка и прилежащите му лозя Miraval заедно с бившата си съпруга Анджелина Джоли от 2012 г. насам. По думите му последният шедьовър на френските лозя от имението му – розово шампанско на име Fleur de Miraval – е „грандиозна“ напитка, с която не би могъл да се гордее повече.

Шампанското Fleur de Miraval направи своя дебют през януари, а официалното му представяне в САЩ е на 15 октомври на цена от 390 долара за бутилка.

Пред списание People известният актьор разказа: „За мен шампанското внушава усещане за празник, качество, престиж и лукс. Но розовото шампанско все още е относително неизвестно. Насърчен от успешното развтие на Мiraval, решихме да се съсредоточим в създаването на шампанско с розов цвят“.

Шампанското е създадено по уникалния метод „saignée“, който е забулен в тайна, а усъвършенстването му е отнело пет години. „Резултатът е впечатляващ и съм много горд от него“, допълни Пит.

В последната съдебна молба на Пит в продължаващата му битка с Джоли за продажбата на Miraval, 58-годишният актьор твърди, че 47-годишната Джоли умишлено се е „опитала да му нанесе вреда“, като е продала своите акции във винената компания. Пит казва, че са се съгласили никога да не продават или отказват от семейния бизнес без съгласието на другия.

Адвокатите Пит пишат в документите, подадени в петък във Върховния съд на окръг Лос Анджелис, че Miraval безспорно се превърна в негов „страстен“ проект, който прерасна „в мултимилионен глобален бизнес и един от най-високо ценените производители на розе в света“, предава списание People. Актьорът обвинява Джоли, че е допринесла с „нищо за успеха на Миравал“.

Преди това Джоли се сблъска с проблеми с продажбата на дяловете си в Quimicum, компанията, която притежава и контролира Miraval, заради продължаващия развод на нея и Пит. През юли тя поиска от съда в Калифорния да разреши продажбата, въпреки факта, че те все още приключват бракоразводното си дело.

Tagged , , , , , ,
на горе