Имате ревнив партньор - 5 начина да се справите с това
Любов и партньорство

Имате ревнив партньор – 5 начина да се справите с това

Едно от нещата, които могат лесно да разрушат всяка връзка, е ревността. Ако нямате доверие на вашия партньор или проверявате всичките му приятели, трудно бихте запазили отношенията си с него за дълго време. Ключът към успешната връзка е да си имате вяра и да дадете пространство на човека до вас, без да се опитвате да контролирате начина му на живот и с какви хора се вижда. Хубаво е да се справите с този порок на приятеля си още в началото на вашата връзка. Ето как може да стане това:

Оценете причините, поради които ревнува. Първата стъпка, която трябва да направите, е да откриете причината за ревността на приятеля си. След това можете да говорите с него лично, като го попитате защо се държи по този начин. В началото може да се колебае да сътрудничи, но знайте, че би бил готов да разреши проблемите си, ако наистина ви обича. Можете също да опитате да говорите с неговото семейство и приятели. Може би те знаят нещо за миналото му или причината за действията му сега. Разбира се, трябва да оцените и себе си и да помислите дали сте сте направили нещо, което е провокирало ревността на партньора ви и заради което той се е почувствал несигурен. Ако случаят е такъв, трябва да поискате прошка и да сте готови също да се промените.

Задайте граници в приятелството си с други мъже. Независимо дали имате ревнив партньор или не, трябва да знаете ограниченията си в общуването с противоположния пол. Накратко, трябва да внимавате да не бъдете прекалено близки с други мъже, което може да доведе до флирт или по-дълбока емоционална привързаност. Всеки човек ще ревнува, ако партньорът му е по-близък с друг, отколкото с него. Ако мъжете почувстват, че жена им отделя повече внимание, време и доверие на някой друг, това би ги наранило и в тях ще започнат съмнения дали са достатъчно добри за нея и дали тя все още ги обича.

Съгласете се да бъдете честни и прозрачни помежду си. Една от тайните на хармоничната връзка е прозрачността. Вие и вашият партньор можете да направите компромис и да зададете правила, включително прозрачност за вашите дейности, местонахождение и компания. Разбира се, всичко трябва да е в разумни граници и от вас зависи дали ще обменяте пароли към профилите си в социалните медии например. Когато сте открити един към друг, това може да помогне за облекчаване на безпокойството, което изпитва приятелят ви. Честността също е съществен елемент в здравите отношения. Понякога недоверието и подозренията се предизвикват от лъжи. Ако партньорът ви е хванал да го лъжете няколко пъти, не можете да го обвинявате, че смята, че сте способни да му изневерите.

Искрено поговорете с него за това как се чувствате. Вашият мъж може да не е наясно, че вече преминава допустимите граници и да го прави несъзнателно. Нека той осъзнае как поведението му ви се отразява негативно. Бъдете честни с него за това как се чувствате. Ако ви обича, той ще ви изслуша и ще направи всичко възможно да се промени. Ако обаче отрича, че нещо не е наред с него, той може изобщо да не се опита да се промени. Поставете му ултиматум. Може да го обичате толкова много, но трябва да обичате и себе си. Ако той продължава да бъде ревнив партньор и да ви държи сметка и вдига скандали за най-малкото нещо, трябва да помислите дали да не прекратите отношенията си в името на вашето психично здраве.

Помогнете му да разбере, че той е единствен за вас и да преодолее несигурността си. Ако човекът до вас има ниско самочувствие, не е изненадващо, че изпитва много несигурност. Този тип хора най-често ревнуват, защото смятат, че партньорите им могат да намерят някой по-добър от тях и лесно да ги заменят с него. Ако случаят е такъв, кажете какво наблюдавате и го уверете, че сте готови да бъдете до него постоянно. Помогнете на мъжа си да преодолее несигурността си, като разрешите първопричината за нея. Например, ако не е уверен във външния си вид, можете да помогнете за трансформирането на неговия моден стил или да се присъедините към него в тренировъчни сесии, за да постигнете по-здраво тяло. Или, ако се чувства зле, защото не притежава добро образование, защото не е завършил университет, можете да го насърчите, без значение от възрастта си, и да вземе диплома. Кажете му, че не е късно да преследва мечтите си и вие ще бъдете неотлъчно до него в това, като ще го подкрепяте във всяка трудност. Ако не се чувства достатъчно значим в семейството, защото вие получавате по-висока заплата, също може да го подкрепите да смени работата си и да започне нещо по-добро за повече пари, ако се колебае дали да го направи. Това обаче далеч не е задължително, ако той всъщност обича сегашната си професия. Подкрепете го, като го уверите, че той също има качества и днес вие може да изкарвате повече, но не е гаранция, че след време ролите няма да се разменят. Все пак не сте с него заради парите, така че няма от какво да се притеснява.

Tagged , , , , , , ,
на горе