8 важни правила за избор на сватбен изпълнител

8 важни правила за избор на сватбен изпълнител, споделят експерти. От това какви специалисти ще изберете зависи как ще протече
Забавления

8 важни правила за избор на сватбен изпълнител

8 важни правила за избор на сватбен изпълнител, споделят експерти. От това какви специалисти ще изберете зависи как ще протече вашата сватба. Изборът на домакин, фотограф, ресторант, декоратор, организатор на сватби или музиканти може да бъде по-голямо предизвикателство, отколкото изглежда на пръв поглед.

4 съвета, когато започвате да планирате сватбата си

Как ще изглежда сватбата ви на база на зодиакалния знак

Цветни сватбени рокли – магия и красота

Ето и полезните съвети как да намерите избор на сватбен изпълнител:

Намерете организатор

Всяка сватба е индивидуална – често младоженците успешно организират празника със собствените си ръце. Можете да изберете изпълнители и да направите всичко сами, но ако нямате време и желание за подготовка, имате голям брой поканени гости и просто искате да се насладите на предсватбените задължения, без излишен стрес и нерви, използвайте услугите на сватбен организатор – той ще ви улесни в подготовката и избора на специалисти. Разбира се, при избора на организатор трябва да се спазват и определени правила.

Разгледайте социалните медии

Повечето професионалисти, работещи в сферата на организирането на събития, поддържат профили в социалните мрежи. Благодарение на това, можете да се „запознаете“ със специалиста задочно и да разберете колко удобно ще ви бъде да работите заедно.

Можете да видите какво се случва „зад кулисите“, какъв стил на комуникация има водещият, как фотографът общува с двойката на снимачната площадка или да оцените вкусовете на декоратора. Ако сте харесали изпълнителя, най-вероятно сътрудничеството ви ще бъде успешно и ще се насладите на празника си.

Посетете сайта на фирмата

Най-често можете да получите повече информация за портфолиото и резултатите от работата на уебсайтовете на специалистите. Това важи особено за избора на сватбен фотограф. Не забравяйте да проучите пълната сватбена серия на фотографа на уебсайта му. Обърнете внимание какво харесвате в работата му и какво не. Съвпадат ли възгледите ви за естетиката?

Обърнете внимание на снимките от тържеството. Ако сте харесали снимки от заведение някъде, попитайте фотографа дали има професионална светлина, тъй като тя е от голямо значение, а едно и също място може да изглежда съвсем различно със или без светлина. Обърнете внимание на броя на черно-белите снимки, размазаните рамки (които са направени нарочно) – този стил близък ли е до вас. И също така прочетете отзивите – те могат да кажат много за работата на специалиста.

Съберете екип

Много специалисти са свикнали да работят в тандеми, където всеки отговаря за своята част от работата. Домакинът на вашата сватба със сигурност ще може да препоръча доверени артисти или дори ресторант, а фотографът може да получи контакти на гримьор и стилист, на чийто професионализъм се доверява. И ако това е доказано от години взаимодействие, то добре координираната екипна работа на вашата сватба е гарантирана.

Уговорете си среща лично

Личната комуникация е това, което създава контакт и ще ви позволи да разберете какъв човек стои пред вас, колко добре се разбирате, дали ценностите ви съвпадат и дали ще ви е удобно с този човек до вас в деня на вашата сватба. Когато общувате с домакина, отбележете за себе си наличието на чувство за хумор и харизма.

И когато общувате с организатора, обърнете внимание на това дали специалистът е общителен, гъвкав и възприема вашите желания. Именно на такава среща можете да зададете всичките си въпроси, да обсъдите времето, да скицирате идеи, да обмислите детайли и да покажете референции от сватбени снимки, които ви вдъхновяват. Комуникацията и запознанството е най-важният етап, преди вземането на решение за назначаване на изпълнител.

Прочетете договора

Когато се консултирате със специалист, винаги изисквайте подробно обяснение на всяка клауза от договора. Трябва да сте наясно с всички точки, така че по-късно да не се появят внезапно неочаквани разходи или недоразумения. По правило, специалистът изготвя договор при изгодни условия за себе си, това е нормално. Ако се съмнявате в нещо, не се колебайте да задавате въпроси, така че всеки нюанс да ви е ясен.

Организирайте пробно събитие

Когато планирате такова важно събитие, винаги мечтаете резултатът да надмине всички очаквания. Пробна сватба не може да се проведе, но много неща могат да бъдат тествани предварително. Някои ресторанти организират дегустационни вечери за младоженци, където двойките опитват ястия от банкетното меню. Гримьорът и стилистът могат да направят репетиция за грим и прическа, по време на която можете да опитате няколко варианта за изображение. А предсватбената любовна фотосесия често се провежда с фотограф, за да получите изживяването от съвместното снимане и да сте сигурни, че ще се чувствате удобно при общуването.

От уста на уста

Ако вашите приятели вече са правили сватба и са били много ентусиазирани от някой от изпълнителите или сте присъствали лично на сватбата и сте харесали някой от специалистите, най-доброто решение е да се доверите на вече доказани хора. Във всеки случай, ще знаете точно какво ви очаква. И ако искате нещо по-оригинално, тогава винаги можете да обсъдите това с водещия, фотографа или декоратора.

infomax-logo-50-15-HW Анджелина Джоли обядва  три часа с Давид Майер де Ротшилд

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе