Зелените флагове във връзката - 6 неща, на които да обърнете внимание
Любов и партньорство

Зелените флагове във връзката – 6 неща, които да знаете

Свикнали сме да говорим за фактори, които пречат на връзката и предупреждават, че нещата няма да се получат, но малцина обръщат внимание на зелените флагове. Това са онези обещаващи знаци, които се появяват и могат да ви разтърсят до основи, защото разбирате, че човекът отсреща е точният за вас.

Зелените флагове са положителни индикатори, че една връзка има потенциал да разцъфти в безопасни, здрави и трайни взаимоотношения. Те са добър знак, че сте съвместими с този човек и че имате бъдеще заедно.

Всичко това звучи прекрасно и като това, което повечето хора искат от партньора си, нали? В повечето области на живота ни сме свикнали да се грижим повече за опасността, отколкото за сигурността, затова често е трудно да ги познаем.

infomax-logo-50-15-HW Риана и рапърът A$AP Rocky разголиха душите си пред Vogue- Великобритания

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Ето и някои от зелените флагове във връзката, на които да обърнете внимание:

Той уважава границите ви и не ги преминава

Границите, които очертавате във взаимоотношенията си, са не само начин да се чувствате комфортно и безопасно. Чрез тях можете да покажете уважение към себе си и да поискате уважение от другите. Ето защо, когато някой прекрачи тези граници или дори леко ги наруши, вие сте на територията на червените флагове

От друга страна, когато някой уважава и се интересува от вашите граници и нужди, това е от зелените флагове. Това е „признателност към вашата индивидуалност“ и безпристрастно приемане на границите, които сте си поставили.

зелените флагове

Умее да изразява чувствата си и активно работи върху уменията за общуване

Комуникацията е от ключово значение за всяка здрава връзка. Вероятно сте го чували много пъти. Затова няма да ви шокира, ако научите, че способността да разговаряте с партньора си по продуктивен и здравословен начин, в който и двамата се чувствате наистина видени и чути, е от зелените флагове, които са най-важни.

Добрият комуникатор ще избягва да ви обвинява за нещо, което е направил. С други думи, тези хора поемат отговорност за действията си. Ако се приберат късно и забравят да ви съобщят, оставяйки ви да се тревожите, те се извинят, вместо да ви обвиняват, че сте прекалено чувствителни и драматизирате.

Комуникацията обаче не е лесна за някои хора, особено ако са израснали в семейство, в което изразяването на чувства и притеснения не е било научено или уважавано. Ето защо друг от зелените флагове е признаването на трудностите в общуването и желанието да се работи върху тях.

зелените флагове

Той ви подкрепя и ви кара да се чувствате сякаш сте от един отбор

Въпреки че сте отделни личности с индивидуален живот и интереси, усещането, че сте в екип, когато сте с някого, е чудесен признак за здрава двойка. Вие работите заедно и се подкрепяте взаимно, като никой от двамата не доминира при вземането на решения. Сътрудничите си, за да се справите със стресовите ситуации в живота, и като цяло във връзката има усещане за равнопоставеност.

Дава ви право на лично време пространство

Според експертите, никой, дори лудо влюбените, не трябва да бъде постоянно заедно. Всъщност част от това да обичаш някого е да искаш той да има свои собствени интереси и цели извън връзката. С други думи, клишето „двама стават един“ всъщност е червен флаг.

От друга страна, пример за друг от зелените флагове е да няма ревност или обида, когато прекарвате време с другите важни хора в живота си. Също не се чувствате виновни, че отделяте време за себе си.

зелените флагове

Има здравословни връзки и с другите хора в живота си

Независимо дали става дума за близки приятелства или семейни връзки, наличието на здрави връзки с други хора е обещаващ сигнал, на който трябва да обърнете внимание. Това не само показва, че те са способни да общуват ефективно при различни обстоятелства във връзката, но и че целият им живот не се върти около вас. Друг от зелените флагове, на които да обърнете внимание.

Ако каже, че ще направи нещо, той го прави

Дори ако връзката ви все още не е толкова сериозна, фактът, че някой следва плановете и отговорностите си, е положителен знак, който си струва да бъде отбелязан. Човек, който казва, че ще се яви на семейно събитие или ще ви вземе от летището, а след това наистина го прави, говори не само за уважението му към вас, но и към самия него.

Спазването на ангажиментите изгражда самочувствие и е друг от зелените флагове, на които да обърнете внимание. По същия начин, ако често се отказва или се отмята от важни за вас планове или изобщо се оплаква, че трябва да отиде, това е стряскащ червен флаг.

Вижте още:

Кратък наръчник как да излезете от приятелската зона

Зодиите, които обичат да обзавеждат дома си и дават пари за скъпи предмети

Какви тренировки да правите в зависимост от зодиакалния ви знак 

Четири признака, че мъж от зодия Рак е влюбен във Вас

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Четирите зодии, които обичат да водят останалите

Четири неща, които трябва да знаете, преди да си паднете по Дева

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged
на горе