9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути
Добра форма

9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

Тези питателни и лесни високопротеинови закуски ще ви заситят и ще дадат енергия за целия ден. Колко е дневната доза протеин за неспортуващите хора? За кг телесно тегло 0,8-1 г протеин, а за тези, които правят силови тренировки, дневаната доза протеин е 1,5-2 г протеин на кг телесно тегло.

Протеинът е най-важното хранително вещество за организма. Той участва в изграждане на клетките и тъканите. Подпомага хормоналния баланс и работата на мускулите.

Храни, които са източник на протеини са прясно мляко, кисело мляко, яйца, пуешко месо, морски дарове, грах, телешко, леща, бадеми.

9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

Отделете сутрин само 10 минути и ще хапнете вкусно ягодово парфе, смути, омлет със спанак и малини. Включете протеинови елементи и в своята закуска. В състава на тези закуски се  включват мляко, кефир, яйца, банан, малини, които поддържат здравето на храносмилателната система и са много полезни за стомаха.

Тук ще ви представим бързи, здравословни закуски за 10 минути.

Овесена палачинка: вкусно и бързо решение за здравословна закуска

5 закона на правилната закуска

5 лесни сутрешни ритуала за започване на деня

Ето 9 рецепти за високопротеинови закуски за 10 минути:

1 Бъркани яйца със спанак и малини

Една добра закуска за отслабване. Имате бъркани яйца, богати на протеини, изобилие на хранителни вещества в спанака, филийка пълнозърнест препечен хляб и малините, които са суперхрана. Протеините и фибрите ви помагат да се заситите за дълго време.

9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

2 Парфе с ягоди и кисело мляко

Една от здравословните закуски с ягоди. Съчетава пресни плодове, гръцко кисело мляко и хрупкава гранола. Сложете парфето в буркан за лесна и бърза закуска в движение, когато бързате.

9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

3 Бананово смути от спанак и фъстъчено масло

Банан и фъстъчено масло е превъзходна комбинация! Класика. А в добавка на кефир или кисело мляко, богато на пробиотици, се превръща в елексир. Чудно бананово смути, което ви обогатява с порция зеленчуци като го смесите със спанак, който ще подобри вкуса му.

9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

4 Бъркани яйца със зеленчуци

Как да използвате всички зеленчуци в хладилника? Накълцайте всички зеленчуци, които имате под ръка, разбъркайте с яйцата и имате готова идеална, здравословна закуска, която ще ви засити до следващото хранене.

5 Шоколадово-бананово протеиново смути

Една от най-вкусните закуски. Шоколад и банан – съвършена комбинация! В този коктейл влиза и варена червена леща, която го обогатява с протеини. За да превърнете този коктейл във веган напитка, използвайте неподсладено кокосово или бадемово мляко, вместо обикновено прясно мляко.

9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

6 Кисело мляко с боровинки и мед

Лесна и бърза комбинация от гръцко кисело мляко и боровинки с добавена сладост от безценния мед. Това е перфектен баланс от протеини и фибри за повече енергия и сила.

9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

7 Смути с акай в купа

За всички, които сутрин искат по-интересно смути, опитайте да приготвите здравословно смути в купа. Акай са малки плодчета, които приличат на боровинки, лилави на цвят. Смутито е много гъсто и може да се яде с лъжица, като може да добавите малини, мюсли, кокос и чиа. Съвършена закуска, богата на вкусове.

8 Тост с нахут и кейл

Пригответе тази чудна рецепта от здравословен тост с нахут, кейл и фета за вкусна закуска. Кейл е суперхрана, която се използва за приготвяне на супи, салати, смутита, закуски.

9 Смути с горски плодове и кефир

За да превърнете вашите закуски в протеинова бомба, добавете кефир към вашето смути. Може да го приготвите с ядково мляко и всички горски плодове, които са ви любими и обичате.

9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минути

Опитайте някоя от тези рецепти в домашни условия и започнете деня с усмивка и свежест. Обърнете внимание на здравето на стомаха си с тези питателни и вкусни смутита. Изключително полезните кефир, мляко, горски плодове ще помогнат да заздравите вашето храносмилане.

Независимо от вашето настроение, опитайте да приготвите тези лесни 10 минутни закуски, които са чудесен старт на деня. Тези рецепти ще задоволят вашия вкус и са идеални за приготване, когато бързате сутрин. Ще имате една засищаща, здравословна, лека и свежа закуска всеки ден.

9 здравословни високопротеинови закуски за 10 минутиИдеи за кухненска стена в зелено: Неочаквано красиво

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе