Как да изградите здрави отношения с вашия партньор
Любов и партньорство

Как да изградите здрави отношения с вашия партньор

 

 

Ако искате да имате здрава и пълноценна връзка трябва да се грижите за нея. Също както цветята се нуждаят от непрекъснато поливане, за да са красиви, така и за вашата връзка трябва да полагате грижи, за да бъдете щастливи. Здравословните отношения между мъжа и жената са тези, които са изпълнени с уважение, искреност, постоянна комуникация и положителна енергия. Но в забързаното ежедневие и трудния свят, в който живеем, много често партньорите забравят да се грижат за връзката си, която за миг  може да се разпадне.

Представяме ви няколко съвета, с които да запазите вашата връзка и да изградите още по-здрави отношения с мъжа до теб.

Говорете с него

Кога за последно го попитахте как се справя? Или какво чувства? Разговорите за случващото се в главата и сърцето са от съществено значение при изграждането на здравата връзка.

Нека връзката ви бъде приоритет

Един от най-важните съвети, които бихме могли да ти дадем е да превърнеш връзката ви в приоритет. Все още ли не знаеш как? На първо място – тя трябва да е с предимство пред всичко останало. Разкриването ти пред него и изграждането на здрави отношения е най-доброто нещо, което може да направиш. Всеки ден му показвай, че е специален за теб. Направи му любимата закуска – няма по-приятен начин по който да го зарадваш.

Не забравяй да се грижиш за себе си

Не поставяй чуждите нужди пред собствените. Това не означава да бъдеш егоист, но помисли. Ако не може да обичаш себе си и да се грижиш за теб самата, то как ще си готова за връзка? Защото да си във връзка, означава да си отговорен и за чувствата на отсрещния човек.

Имай реалистични очаквания

Определено си си представяла как искаш да изглежда твоя партньор, както външно, така и като начин на поведение, характер, социален статус. Всяка дама мечта за принца от приказките, но трябва бързо да свалим розовите очила през които гледаме и да разберем, че живеем в истинския свят и всичко тук е много по-различно и реалистично. Различията между вас правят връзката ви по-интересна.

Общувайте често

Питайте се взаимно какво искате, как се чувствате. Бъдете откровени, а когато сте разстроени също говорете. Не премълчавайте нито дума. Искреността между двама души е определяща за здравата им връзка. Но защо за някои комуникацията е толкова трудна? И защо трябва да се чувстваш уязвима, като споделяш чувствата си? Може би се страхуваш, че ако се разкриеш изцяло пред него, той ще те нарани. Но е по-трудно да сме нечестни спрямо себе си и към този, който най-много обичаме.

Бъди любезна

Бъди любезна и мила. Прави му комплименти, бъди неговата опора в най-трудните моменти. Накарай го да се чувства напълно безопасно в твоята компания. Така ще заздравиш отношенията ви и ще го накараш да се влюби още повече в теб.

Избирайте се всеки ден

Дългите връзки са особено трудни за опазване. В свят, пълен с изкушения – избирай него всеки ден. Избирай го, въпреки всичките му странности и недостатъци. Той е този, който си избрала да е част от живота ти и трябва да го приемеш такъв, какъвто е.  Да избираш него всеки път, означава, че връзката ви е силна и здрава и въпреки всичко няма да го нараните. Поставяш неговото щастие на първо място, защото той е най-важният човек за теб.

Давайте си пространство

Понякога твоят партньор ще има нужда да остане сам за малко. Давайки му пространството, което той е пожелал показваш, че го уважаваш, разбираш и той наистина е важен за теб. Не го приемай твърде лично и не мисли, че по този начин те отбягва. Напротив. Той може би преминава през труден момент и не иска да те въвлича в неговите проблеми или може би просто иска да помисли върху някои неща. Прояви разбирателство и му дай нужното пространство.

 

 

 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , ,
на горе