Масаж-гимнастика за здравето на вашето бебе

Масаж-гимнастика за здравето на вашето бебе
Интересно

Масаж-гимнастика за здравето на вашето бебе

Вижте как да направите масаж-гимнастика за здравето на вашето бебе. Основата на всеки масаж, включително на майчиния, е поглаждането. Тази техника експерти наричат „Ряпа“, като правят аналог в изпълнението й с известната приказка „Дядо вади ряпа“.

Масаж-гимнастика за здравето на вашето бебе

Как да научите бебето си да спи през нощта?

Ето защо майчиното мляко (кърмата) е незаменима и безценна за здравето на бебето и майката

Масаж-гимнастика за здравето на вашето бебе

  1. „Дядо засади ряпата“ (свийте двата крака на бебето в коленете).
  2. Масаж-гимнастика за здравето на вашето бебе
    Масаж-гимнастика за здравето на вашето бебе
  3. „Ряпата стана голяма“ (вземаме ръцете на бебето в ръцете си и с прави ръце рисуваме голям кръг във въздуха).
  4. „Дядо започна да дърпа ряпата“ (свиваме и разгъваме двата крака в коленете по 3 пъти и ги оставяме свити. След това ги дърпаме полека).
Масаж-гимнастика за здравето на вашето бебе
Масаж-гимнастика за здравето на вашето бебе
  1. „Дядо извика баба на помощ. Бабата върви, търкаля се от единия крак на другия” (повдигнете правите крака на детенцето последователно 3-4 пъти).
  2. „Те започнаха да дърпат ряпата заедно. Те дърпат и дърпат, но не могат да я измъкнат!“ (виж точка 3).
  3. „Тогава извикаха внучката си да помогне. Внучката ходи с лека походка, отгоре-отгоре” (сгъваме краката на бебето в коленете последователно 3-4 пъти).
  4. Вижте точка 5.
  5. „Тогава внучката извика кучето да помогне. То скача и подскача, за да помогне” (ние правим „велосипед” с краката на бебето, 3-4 пъти).
  6. Вижте точка 5.
  7. „Извикаха и котката. Тя нежно стъпва с лапи и мърка” (хванете краката на бебето, свийте ги в коленете и правете кръгови движения последователно надясно и наляво, 4 пъти).

 

  1. Вижте точка 5.
  2. „Какво да правим? Как да извадим ряпата?“ (взимаме ръцете на бебето, разтваряме ги в различни посоки и последователно ги огъваме към гърдите).

13.“Котката реши да хване мишка, за да им помогне“ (събираме правите ръце на бебето пред гърдите и отново ги разтваряме 3 пъти).

  1. „Но мишката беше малка, пъргава и избяга. Тогава котката реши да я хване пак“ (разтваряме правите ръце отстрани и ги събираме заедно, обръщайки бебето на една страна, последователно, след това надясно, след това наляво, 2-3 пъти във всяка посока. В същото време, когато го обръщате за последния път, можете да опитате да го преобърнете по корем).
  2. „Мишката беше много силна и каза: „Така да бъде, ще ти помогна, нека да издърпаме ряпата заедно!“ (свийте и изправете правите ръце в лактите 3-4 пъти).
  3. „Те започнаха да дърпат ряпата всички заедно. Те дърпат и дърпат, дърпат и дърпат, дърпат и дърпат – и извадиха ряпата!” (повдигаме и спускаме правите ръце последователно нагоре и надолу и накрая, при думите „извадих ряпата!“, издърпваме бебето нагоре за двете ръце, преминавайки в седнало положение. За по-големи деца можете „извадите ряпата“ няколко пъти).

Пожеламваме ви успех с този забавен масаж, при който заедно с движенията, можете да разказвате и приказка на малкото си бебе.

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе