За успешен брак трябва и двамата партньори да полагат усилия

За успешен брак трябва и двамата партньори да полагат усилия
Любов и партньорство

За успешен брак трябва и двамата партньори да полагат усилия

Никой не се жени с намерението да се разведе, но тъжната истина е, че браковете често се провалят. Независимо от това, възможността за развод е далеч за предпочитане пред това да бъдеш осъден на нещастен живот, заключен в брак, който те прави нещастен.

Браковете, както и други връзки, могат да достигнат точка, в която да се развалят непоправимо. Ясно е, че не искате бракът ви да стигне дотук, иначе нямаше да сте тук. Ако се чудите как да спасите вашия брак, когато само вие се опитвате, трябва да знаете, че ще ви бъде трудно. Но докато и двамата партньори не се откажат, има надежда.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Как да спасите вашия брак

Запитайте се защо искате да спасите брака си

Спасяването на брака с усилията и на двамата партньори е трудно. Самото спасяване на един брак е огромна задача. Първата ви стъпка трябва да бъде да се уверите, че сте решени да направите това поради правилните причини.

Запитайте се: „Защо искам да спася брака си?“ Единствената истинска причина, която трябва да издържите в усилията си да спасите брака си, е ако вие и вашият съпруг се обичате и вярвате, че е възможен щастлив брак между вас.

Ако смятате, че трябва да останете женени поради някаква причина, която не е свързана с избора на вашия съпруг като човек, с когото да споделите живота си, щастието винаги ще бъде недостижимо. Нито един от тези външни фактори не може да компенсира липсата на любов и ангажираност.

Помислете дали бракът ви може да бъде спасен

След като сте помислили за причините да спасите брака си и сте решили, че искате да продължите, трябва да се запитате дали бракът ви изобщо може да бъде спасен, особено след като вие сте единствената, който се опитва. Брачни проблеми се случват във всеки брак, но ако имате здрава връзка, може да се справите с тях. Токсичният брак не може да бъде спасен. Разбира се, може да се закърпи, но ще са необходими много усилия и от двете страни, за да го спасите наистина.

Връзката ви токсична ли е или просто е започнала да се разпада от пренебрежение? Дори дребни проблеми, неразрешени твърде дълго, могат да проточат и да навредят на други части на връзката ви. Преценката дали бракът може да бъде спасен трябва да започне с обмисляне дали проблемите могат да бъдат коригирани.

Вашият партньор осъзнава ли изобщо, че бракът ви се проваля? Ако партньорът ви не обръща внимание, той може дори да не е наясно, че чувствате, че бракът ви е в опасност.

Браковете не завършват само с развод – понякога те избледняват, докато престанат да бъдат бракове. Когато нещата стигнат дотук, нещата свършват или продължават, без да са истински брак в продължение на години, правейки и двамата партньори нещастни.

Ако партньорът ви изрично иска да излезе, знаете ли защо? Нещо, което сте направили, или промяна в чувствата им? Ако някой от вас непрекъснато критикува другия или проявява презрение, може да преминете от проблемен към нещастен брак.

Защо да задавате всички тези въпроси и да мислите за това толкова много? Защото е важно да установите дали бракът ви носи повече щастие, отколкото нещастие. Никоя връзка не винаги е хармонична, но доброто трябва да надделява над лошото, така че вашият брак да си струва да бъде спасен.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Престъпно е да лъжеш жената, която те гледа с толкова обич и доверие

Може ли да обича истински материалната жена

Проблем ли е изневярата преди брака? Прости, забрави и продължи напред

Tagged , , , , , , , , ,
на горе