За да стане храната лекарство – 16 прости правила

За да стане храната лекарство
Интересно

За да стане храната лекарство – 16 прости правила

За да стане храната лекарство – 16 прости правила изброяват експерти. Тези правила са дадени в Ману Самхита. Хората във ведическата цивилизация са знаели тези правила и са ги спазвали.

За да стане храната лекарство - 16 прости правила

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Бразилските орехи са суперхрана срещу рак

За да стане храната лекарство

 

Никога не яжте, без да сте гладни. Това означава, че, ако това правило не се спазва, тогава храната остава несмляна. А несмляната храна е отрова за тялото.

Никога не яжте, когато сте уморени, ядосани, раздразнени или уплашени. При всякакви емоции възниква нарушение на Агни и циркулацията на Прана енергията в стомаха и червата, така че храната се превръща в отрова.

За да стане храната лекарство
За да стане храната лекарство

Преди хранене изплакнете устата, очите, измийте краката си със студена вода или още по-добре вземете пълна вана.

Трябва да ядете храна, обърната на изток, но не на север. Ако ядем храна, обърната на север или запад, тогава енергията ни напуска и силата в тялото ни намалява.

За да стане храната лекарство
За да стане храната лекарство

Храната трябва да се приготвя с любов. Тя трябва да бъде приготвена за Бога и след като я принесете на Бог, можете да ядете сами. Следователно, храната винаги трябва да се приготвя в добро настроение, в приятно душевно състояние, тогава ще бъде лесно смилаема. Ако приготвяте храна в лошо настроение, в състояние на раздразнение, гняв, безпокойство и униние, тя не трябва да се принася на Бог, защото… е приготвена без любов към него, такава храна също няма да ви е от полза. Манталитетът, с който е приготвена храната, ще я направи също с толкова лошо качество и затова тя се счита за нечиста и отровна.

За да стане храната лекарство
За да стане храната лекарство

Храната трябва да се приема, когато дясната ноздра работи, както ни казва Аюрведа. Ако дясната ноздра не работи по време на хранене, трябва да дишате през дясната ноздра, като затворите лявата. Когато се използва лявата ноздра, огънят на храносмилането е отслабен, така че храната ще бъде лошо усвоена. За да работи дясната ноздра, можете да лежите на лявата си страна.

За да стане храната лекарство
За да стане храната лекарство

Преди ядене винаги трябва да се молите, защото… храненето е свещен процес. И затова, когато четем молитва, ние се настройваме психологически.

Храната, предложена на Бог, е „прасад“. Трябва да сложите в чинията си точно толкова, колкото можете да изядете. Прасад не може да се изхвърля, така че трябва да изядете всичко в чинията си. Ако има животни, тогава останалият прасад може да им се даде. Не можете да прехвърляте прасад от чиния в чиния, така че членовете на семейството да изядат остатъците след някой друг. Необходимо е да се използват метални прибори, те се считат за чисти и не предават карма. Всеки член на семейството трябва да има свои собствени ястия. Това правило трябва да се спазва всеки ден, а не само когато някой от членовете на семейството е болен.

Преди да ядете самите вие, трябва да нахраните другите. Преди това, в древни ведически времена, е имало обичай за семейните хора, когато се приготвя прасад, собствениците излизали и предлагали храна на гладните.

За подобряване на храносмилането се препоръчва преди хранене да се дъвче джинджифил с парче лимон и щипка сол, което ще даде сигнал на стомаха да започне работа на храносмилателните жлези.

Не можете да говорите, докато ядете. Празните приказки разсейват енергията и влошават циркулацията на въздуха.

Зъбите ни са дадени не за украса, а за старателно дъвчене на храната, така че тя не трябва да се поглъща бързо. Храната трябва да се приема спокойно. Ако бързате, ще е по-добре за вас, ако пропуснете храненето, отколкото ако я изядете.

Храната трябва да въздейства на всичките 5 сетива, да радва окото, сърцето ни, да е красива на вид и да носи приятен аромат.

Никога не яжте храна, която има неприятна миризма или е приготвена преди повече от 3,5 часа. Ако храната е била предложена на Бог, тогава тя може да се съхранява повече от 3,5 часа.

След хранене трябва да изплакнете устата си, да измиете краката си със студена вода и да изплакнете очите си.

Не е добре да спите веднага след хранене. Можете да спите минимум след час. По принцип, Аюрведа не препоръчва да се спи през деня, тъй като това води до отслабване на всички процеси, протичащи в тялото, а сънят не допринася за усвояването на храната, тъй като потокът на прана в тялото се забавя. Кратка дрямка от 15-20 минути се препоръчва само за хората с Вата конституция, създадена от учението Аюрведа.

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе