Защо съдбата затваря врати?
Психология

Защо съдбата затваря врати?

Защо има моменти, в които съдбата затваря врати пред нас? Всеки от нас е имал моменти, в които наистина искаме нещо, но не успяваме да го получим.

В такива моменти може да почувстваме, че целият свят е срещу нас, че съдбата не е благосклонна. В действителност, обаче, това обикновено означава точно обратното.

9 Вселенски закона: „Ако не сте доволни от животът, винаги можете да изберете различен път“ 

Притча за трите въпроса на ЖИТЕЙСКАТА ФИЛОСОФИЯ 

„БЕЗ ПРИВЪРЗАНОСТ=БЕЗ СТРАДАНИЕ” – 10 урока на Буда, които всеки трябва да прочете 

Защо съдбата затваря врати пред нас? И защо това не бива да ни натъжава?

Чувството за отхвърляне е едно от най-неприятните преживявания, които човек може да изпита. Това предизвиква болезнени емоции и често ни кара да влезем в ролята на жертва. Чувстваме се маловажни, незначителни и силно пренебрегнати.

Неизпълнените очаквания във взаимоотношенията с другите, както на лично, така и на професионално ниво, са източник на дълбоко разочарование. Те предизвикват в нас силни емоции. Може да се чувстваме тъжни или ядосани. Изпитваме негодувание към някой, който ни е отхвърлил или игнорира.

Ето защо, трябва да тълкуваме тези преживявания по различен начин.

Защото в действителност те имат съвсем различно значение и много дълбок скрит смисъл. Смисъл, който в момент на дълбоко разочарование няма да как да съзрем.

В крайна сметка, често се случва да нямаме време да установим връзка с някого или да намерим желаната работа по съвсем различна причина. Дори и още да не го знаем, връзката с този човек или задължението към избраната работа, ако окажат негативен ефект върху нас – това ще внесе болка и тревога в живота ни.

Защо понякога вратите пред нас се затварят?

Понякога вратите пред нас се затварят, не защото съдбата не иска да ни даде това, което искаме на момента. А напротив…, затваря ги, защото се опитваме да си проправим път там, където може да бъдем посрещнати от непредвидени ситуации, които са неблагоприятни за нашето щастливо благополучие.

Нека помним това, винаги когато „вратата“ се затвори точно пред очите ни!

Вселената бди над нас и ни пази от преживявания, които могат да ни нанесат непоправими последици. След известно време сами ще разберем, че Тя ни е предпазила, чрез намесата си, от сигурни страдания.

Често се вкопчваме здраво в плановете си, защото не можем да признаем, че сме направили грешка. Че не сме преценили правилно даден човек или ситуация. Не е лесно да си кажем, че сме се влюбили в партньор, с който не се чувстваме доволни и щастливи, че сме избрали грешни приятели или че преследваме кариера, за която нямаме реални умения.

Едно, обаче е сигурно…

Правенето на, каквото и да било насила, е много вредно за нас. Това бавно, но сигурно убива душата ни. Много по-добре е да признаем пред себе си, че сме направили грешка и да вярваме, че в бъдеще ни очаква по-добро преживяване.

Не се насилвайте да правите неща, които ви натоварват или нараняват.

Днес самосъзнанието и грижата за самите нас трябва да имат предимство пред нашите амбиции и предварителни планове. Очакванията на другите, страхът, комплексите или опитите да се докаже, че някой е прав, могат да ни струват скъпо и прескъпо.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе