Времето е скъпо и не бива да го пропиляваш за хора, които не знаят какво искат от теб

Времето е скъпо и не бива да го пропиляваш за хора, които не знаят какво искат от теб
Любов и партньорство

Времето е скъпо и не бива да го пропиляваш за хора, които не знаят какво искат от теб

Първите дни на среща с новия мъж могат да бъдат забавни и вълнуващи. Просто се опознавате и има какво да разберете един за друг. Въпреки че е лесно да се оставиш по течението, задаването на определени въпроси ще ти помогне да го опознаеш на по-дълбоко ниво, ще ви сближи и ще се увериш, че той е правилният човек за теб.

Ето кои въпроси трябва да му зададеш, когато започнете да излизате

Какво търси той?

Може би ще ти се стори доста пресилено или прибързано, но е добре да знаете и двамата още от самото начало какво търсите. Защото ако искаш връзка и той търси само нещо небрежно (или обратно), ще си спестите много проблеми и разочарования, като знаете това сега.

Може би той е готов за семейство и иска деца възможно най-скоро, но ти не предвиждаш нищо от това поне в близките 5-10 години. Може би той току-що е излязъл от сериозна връзка и иска само да излиза и да се забавлява, но ти искаш нещо по-сериозно и истинско. Мила, разкрийте картите още от самото начало. Времето е твърде скъпо и не бива да го прахосваш за хора, които не знаят какво искат от теб.

Каква е неговата мечтана ваканция?

Дори и да звучи повърхностно, всъщност ще научиш много за някого, като разбереш кое място мечтае да посети. Не само местоположението говори много, но и вида дейности, които би искал да прави там. Независимо дали предпочита да е край морето или в планината, да се отпусне на плажа или да се разхожда из града.

Всеки детайл от неговата мечтана ваканция ти разкрива малка част от това какъв човек е той. Нещо повече, след като чуеш от него  повече за местата, които иска да посети, ще разбереш дали имате сходни предпочитания и интереси или е прекалено различен от теб.

Кои са най-важните неща за него в живота

Този въпрос е страхотен, защото разкрива какъв човек е той. Това е възможност да разбереш колко много цени неща като семейство, приятели, работа, здраве и т.н. Това също е шанс да го опознаеш по-добре и да разбереш какво му дава смисъл да живее.

Ако той ти каже, че обича работата си, тогава знай, че той има силно чувство за цел в живота. Ако говори за семейството или приятелите си означава, че е много загрижен за хората около него. Ако обаче той ти каже, че колата му е най-важното нещо в живота му, добре… може да искаш да преосмислиш това.

Коя суперсила би избрал: да лети или да е невидими?

Да го попиташ коя суперсила би избрал е не само забавен въпрос, но е и подъл психологически въпрос, който все пак ще разкрие много за него. Forbes направи интересно проучване, задаващо точно този въпрос. Изследванията установиха, че хората, които са избрали летенето като своя суперсила, са много по-уверени в сравнение с хората, които търсят невидимост.

Да искаш да летиш означава да желаеш да бъдеш видян и забелязан. Докато с невидимостта е по-лесно да останете незабелязани и да се промъкнете (и потенциално да наблюдавате какво казват другите хора за вас).

С какво се гордее най-много?

Това е друг страхотен въпрос, базиран на ценности. Това, което той избира, ти показва кое в крайна сметка е най-важно за него. Дава ти представа как подрежда приоритетите си и какво разбира под успеха. Ако се гордее със своята успешна кариера означава, че е силен, упорит и има цел в живота. Ако се гордее с това, че е добър човек – това означава, че той е свестен и поставя своите ценности на първо място.

С кого е най-близък?

Начинът, по който говорим за специалните хора в нашия живот, е страхотно отражение на характера. Независимо дали ще избере член на семейството, най-добър приятел или дори кучето си – не само кой избира, разкрива нещата, а как говори за тях.

Ще видиш как той реагира на интимните отношения. Може да бъде наистина проницателно да гледаш как той говори за някой, когото обича. Как очите му светват и цялото му поведение смекчава. Вероятно в крайна сметка той ще говори и защо е толкова близък с този конкретен човек, което ще го накара да сподели повече лични истории.

Tagged , , , , , , , , ,
на горе