Защо мъжът мълчи?
Психология

Защо мъжът мълчи?

Защо мъжът мълчи? Често се чудите, нали? В личните отношения може да е трудно да разберете поведението на мъжа. Защо не иска да говори, стреми се към самота, не контактува с жена си? Жената не трябва да се страхува от мъжкото мълчание, много по-важно е да разбере причината и мъдро да реагира на изолацията на съпруга или партньора си.

Мъжете по природа не са склонни да обсъждат своите преживявания, тревоги, чувства. И това е различно от жените. Следователно в двойката често възникват усложнения: тя не разбира защо той мълчи. А за него това е нормално.

5 СТЕРЕОТИПА ЗА МЪЖЕТЕ, НА КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ВЯРВАТЕ

Детайлите, на които мъжете обръщат внимание винаги!

На шега или не: Нещата, които мъжете си мислят, че правим за тях, но изобщо не е така

Причини за мъжкото мълчание:

Възпитание

За много мъже мълчанието не е черта на характера, а социално умение. Стереотипът, че мъжът трябва да е малкословен, върви ръка за ръка с твърденията „момчетата трябва да са резервирани“, „момчетата не плачат“.

Докато не се научим да казваме на детето: „Обърни внимание на чувствата си“, най-вероятно ще бъде така. Самите родители учат момчетата да сдържат емоциите и да мълчат. Момчетата се учат на способността да отстояват себе си и да носят отговорност за действията си, което допринася за тяхната изолация. Ако момичето плаче и е непослушно, това се възприема като нормално.

Разлика между жените и мъжете

Една жена, ако е притеснена, плаче или говори непрекъснато. Това е нейният естествен начин да изразява емоциите си. Мъжът, от друга страна, е склонен да се затваря в себе си. Когато жената се обърне към него: „Скъпи, трябва да поговорим“, мъжът може просто да изпадне в ступор. Той разбира, че не може да говори с партньорката си, ще загуби от нея в словесна битка.

Жените имат по-активни зони в мозъка, отговорни за емоциите. И те се чувстват по-добре, когато говорят. Мъжът няма такава черта.

Той е недоверчив

Мъжът е склонен да мълчи, защото е сигурен, че няма да бъде разбран. Има своите страхове, но се страхува да сподели проблема, за да не изглежда слаб.

Може би мъжът избира мълчанието, тъй като в миналото е направил опит да се отвори към жена (например майката), но опитът е бил неуспешен – тя не е показала отзивчивост и готовност да помогне. Ако жената само веднъж откаже да изслуша емоционалните нужди на момче / мъж, той няма да прави нови опити да отвори душата си.

Мълчаливият мъж изберира приказлив партньор

Доста често мълчаливите мъже създават семейство с истерични жени. Те са приятно изненадани, че жената знае как да реагира емоционално, ярко. Емоционалният му спътник на живота, така да се каже, му съчувства.

Мъжът е уморен или разстроен

Той е имал тежък ден на работа, така че е съвсем естествено съпругът да не иска да говори у дома. Той иска само почивка. Мълчанието на съпруга наранява съпругата: тя го чака да се върне у дома, за да сподели впечатленията си, да поговори. А съпругът е уморен и разстроен. Той търси уединение, за да мисли за проблемите си. И тук съпругата трябва да се отнася към такова поведение на партньора с разбиране и чувствителност. Препоръчително е просто да го оставите на мира, да му дадете възможност да се възстанови и утре да говорите за всичко.

Разлюбил ви е и е охладнял

Ако по-рано той е бил интересен събеседник, а сега се опитва да мълчи, тогава вероятно е разочарован от комуникацията със съпругата си (тя не знае как да слуша, провокира кавга, фокусирана е само върху себе си). Има много семейства, в които няма разбирателство и подкрепа между съпруг и съпруга, и с течение на времето връзката напълно се изчерпва. Възможно е мъжът да няма общи теми за разговор с жена си.

infomax-logo-50-15-HW Мария Силвестър „опакова“ улични репортажи: Аз съм нещо друго, не знаем точно какво

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе