Защо е важно да пиете вода веднага след събуждане

Защо е важно да пиете вода веднага след събуждане
Здраве и красота

Защо е важно да пиете вода веднага след събуждане

Пиенето на вода сутрин е много полезно. Във вашата ежедневна работа тялото ви е упражнявало енергия и сила. Това е причината, поради която се опитвате да се успокоите чрез хидратация.Но знаете ли, че пиенето сутрин има много ползи за здравето?

Тялото ви жадува за вода, когато се събудите сутрин. Веднага щом станете, вземете и изпийте чаша и здравето ви ще бъде повече от подмладено по повече начини, отколкото можете да си представите.

Знаете ли каква е тайната на японските жени в тяхната безупречна порцеланова кожа и стройни, стегнати фигури? Мнозина свидетелстват, че японците имат такъв ритуал да пият вода на гладно всяка сутрин веднага след събуждане.

Защо е важно да пиете вода веднага след събуждане

Суперхраните-като лек, здравето е наша отговорност!

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Защо е важно да пиете вода веднага след събуждане

1. Незабавно помага за рехидратиране на тялото.

Вашите шест до осем часа сън са дълъг период без консумация на вода. Изпиването на две или три вода веднага щом се събудите е добър начин бързо да рехидратирате тялото си.
Освен това ви помага да раздвижите долните черва за редовност сутрин.

2. Повишава нивото ви на бдителност.

вода
Защо е важно да пиете вода веднага след събуждане снимка: pinterest

Един от основните индикатори за умора и умора е, че сте дехидратирани. Без какво да консумирате след дълъг период, първото нещо, което поглъщате сутрин, може да бъде шок за тялото.
Ако това първо нещо е вода, тя ще подготви тялото ви за работа и ще повиши вашата бдителност и ниски нива на енергия. Не забравяйте, че ако не сте хидратирани, физическото ви представяне може да пострада.

3. Помага за захранването на мозъка ви.

Мозъкът ни е съставен от над 70% вода и продължаването на хидратирането спомага за поддържането на оптимална мозъчна активност. Когато не сте достатъчно хидратирани, мозъкът ви работи с по-малко гориво и можете да се почувствате изтощени или дори да изпитате умора или промени в настроението.
Освен това може допълнително да доведе до значително намаляване на паметта и работата на мозъка.

4. Помага да се отървете от токсините в тялото си.

вода
Защо е важно да пиете вода веднага след събуждане снимка: pinterest

Няколко чаши вода сутрин могат да помогнат за изхвърлянето на всички токсини, които се натрупват в тялото ви за една нощ. Докато пиете, тя естествено стимулира движението на червата и също така помага да се нормализира сутрешното ви ходене до тоалетната.

През нощта тялото ви се възстановява и изхвърля всички токсини в тялото. Като пиете на празен стомах сутрин, със сигурност ще изхвърлите тези вредни токсини, оставяйки свежо и здраво тяло.

5. Задейства метаболизма ви.

Според проучвания пиенето на вода на празен стомах може да увеличи скоростта на метаболизма ви. Това е много важно, особено за тези хора, които са на строга диета. Когато има повишена скорост на метаболизма, това означава, че храносмилателната ви система се е подобрила.
Необходимите въглехидрати и протеини, които приемате ежедневно, се метаболизират и транспортират по цялото ви тяло. Наличието на достатъчно количество във вашата система ще ви помогне да активирате метаболизма си, което може да помогне с диетата ви.

6. Подобрява тена и блясъка на кожата.

вода
Защо е важно да пиете вода веднага след събуждане снимка: pinterest

Тъй като пиенето на вода първото нещо сутрин помага за освобождаването на токсините в тялото, елиминирането на тези токсини от кръвта означава, че поддържате кожата си блестяща, здрава и сияйна.
Дехидратацията е една от основните причини за бръчки по кожата ви, тъмни петна и дълбоки пори по кожата. Поддържането на тялото ви хидратирано в началото на деня помага за насърчаване на продължителен приток на кръв към кожата ви и освобождава токсините от вашата система.

Водата има наистина много полезни свойства и е добре да се пие още от сутринта, поне по една чаша.

Tagged , , , , ,
на горе