Женски навици, които карат половинките им да ревнуват
Любов и партньорство

Женски навици, които карат половинките им да ревнуват

Жените обичат да бъдат ревнувани, защото това им показва, че са харесвани и повдига самочувствието им. Разбира се, всичко трябва да се случва в определени разумни граници, защото прекалената ревност може да се окаже вредна за връзката и да доведе до много проблеми, а понякога – дори и до разпад на взаимоотношенията ви. Ето защо трябва много да внимавате и да не допускате това да се случи. В много случаи дамите дори не осъзнават, че правят нещо, което би предизвикало ревност в техните партньори. Част от жените обаче го правят нарочно, за да се почувстват по-желани от своите половинки. Ето някои навици на представителките на нежния пол, които определено карат мъжете да ревнуват:

Разказват за спомени с бившия. Нито един мъж не одобрява да чува истории за предишните половинки на приятелката си. Вродено е този човек да не бъде харесван, защото е имал щастливи моменти с вас, до които сегашният ви партньор може би тепърва се надявате да стигнете. Изрази като „Обичам този сладолед, с Георги ядяхме често през лятото ” или „Иван ме научи как да шофирам внимателно”, и „ Бившият ми и аз често ходехме в този парк ” наистина може да ударят половинката на всички болезнени места. Дори да сте прекарали ценни и незабравими мигове с бившия си, запазете тези спомени за себе си. Момичетата, споделящи подобни неща на настоящите си гаджета, неволно сравняват сегашните си приятели с бившите, а някои може би все още крият чувства към бившите си любовници. Миналите истории могат да бъдат опасни, затова ги споделяйте внимателно или най-добре изобщо не ги споменавайте. Тук не става въпрос да лъжете половинката си. Всеки е имал минало, което не може да промени, но просто не му натрапвайте непрекъснато разкази за бившия си. Поставете се в обратната ситуация. Няма да ви хареса, нали?

Говорите или правите комплименти на друг човек. Едно е приятелката на даден мъж да говори за това колко е добър даден актьор, музикант или футболист , а съвсем различно е да изказва мнение колко добре изглежда, колко е привлекателен и как би искала такъв мъж. Приятелят й накрая може да си помисли „Какво може да се случи между тях, ако ме няма“. Внимавайте по какъв начин коментирате други мъже в присъствието на половинката си, защото това може да бъде повод за голям скандал.

Прекарване на много време с приятел. Доброто гадже разбира, че светът му и този на половинката му не се въртят само около двамата и всеки има нужда от време за себе си. Затова той не би следвало да има против тя да излиза навън със свои приятели, дори би я подкрепил в това. Всички неща обаче трябва да бъдат добре балансирани. Ако жената започне да прекарва повече време с приятелите си или още повече с конкретен свой близък от противоположния пол, това е може да не се приеме по много добър и правилен начин. В крайна сметка времето е безценно и ако жената избира да бъде по-често с друг човек, макар и уж приятел, а не с партньора си, това няма да доведе до нищо добро.

Tagged , ,
на горе