Забавни неща, за които да си говорите на първа среща
Любов и партньорство

Забавни неща, за които да си говорите на първа среща

Първата среща между мъж и жена винаги е била стресов момент и за двамата. Преди да отидете в уговорения час, си мислите как можете да бъдете забавна, оригинална и да се харесате на другия, за да не се окаже тази среща и последна. В случай, че вие харесате много събеседника си, ще имате още по-голямо желание да се представите добре и може би това да бъде началото на нова връзка. Има много тънка граница между това да бъдете забавна с темите, за които говорите на първа среща и да предизвикате лошо впечатление в другия човек.

Говорете за филма, който наскоро сте гледала. Ако по някакъв късмет на първата ви среща ще гледате филм, преди да вечеряте например, тогава това е идеално. Ако гледате някой нов филм преди да хапнете, ще имате повод да повдигнете темата за това какви филми обича той да гледа, вместо да играете нервно с храната си и да се чудите какво да кажете. Не губете време в очакване кой ще започне разговора първи. Попитайте го какво му е харесало във филма или споделете коя е любимата ви част. След като започнете разговора, ще бъде трудно да спрете.

Задайте общ, но интересен въпрос. Това е първата среща, така че не можете да избягате от стандартните въпроси, които обикновено задавате. Можете да питате в кой университет учи или какво работи, какви неща обича да прави в свободното си време. Преминавайте през няколко теми, за да може разговорът ви да върви без дълги паузи, които да предизвикат неловко мълчание.

Разберете какви са хобитата му. Подходете по-заобиколно, когато навлизате в по-лични въпроси относно начина му на живот и какво обича да прави. Не водете кръстосан разпит, а в момента, в който ви отговори, споделете вашето мнение, като по този начин ще задълбочите разговора и може да научите още интересни неща за човека отсреща.

Говорете за храната, която обичате. Не се колебайте и попитайте дали храната му харесва. Обърнете косата си на едното рамо, бъдете уверени и споделете с него защо първо сте поръчали това ястие. Искате да направите първо добро впечатление, така че му покажете, че мисленето ви не е повърхностно. Вие сте повече от това, което изглежда на пръв поглед – не просто сте красива, но и сте приятна компания, с която той може да говори на много разнообразни теми. Накарайте го също да го види.

Поинтересувайте се кое е най-забавното нещо, което той някога е правил. След като започнете разговора, е време да го задържите на повърхността. Ако смятате, че след неговия отговор ще последва мълчание,  задайте друг въпрос, като дори може да смените темата.  Ако го попитате за най-смешното, което някога е правил, не само ще му донесете щастливи спомени, но и ще ви помогне да го опознаете допълнително. Също така е още един шанс за вас да изберете друга тема, за да разширите допълнително разговора. Потърсете дали имате нещо общо като например, ако е бил на ски в някой курорт, дали и вие не сте ходили някога там. В никакъв случай не лъжете за някое преживяване или че сте били на някое място, защото това много лесно може да се усети от него и да ви създаде образ на жена, която не казва истината.

Tagged , , ,
на горе