Има и такива жени, които не искат брак – част първа
Любов и партньорство

Има и такива жени, които не искат брак – част първа

Има и такива жени, които не мечтаят за семейство. Не искат да се омъжват и да имат деца. Има и такива жени, които обичат кариерата си много повече от всичко останало. И тя е тази, която е способна да ги направи истински щастливи. Повече, отколкото мъж и деца. Има и такива жени, които се страхуват от семейния живот. Не чувстват, че имат нуждата от това. Може би много хора няма да го разберат. Нито ще го одобрят. Но това няма никакво значение. Защото ако живееш за нечие чуждо одобрение – с живота ти е свършено. Важно е единствено какво искаш ти. А не някой друг.

Има и такива жени, които не искат да се видят в бяла рокля пред олтара. И в това няма нищо нередно или странно. Бракът е личен избор. И никога не е задължителен. Много хора измерват успеха в него. Всъщност, да си успял в живота, означава да бъдеш щастлив. И ако кариерата те прави такава – бори се за нея. Ако бракът те кара да бъдеш щастлива – омъжи се. Прави това, което кара очите ти да светят, а усмивката да не слиза от лицето ти.

И в никакъв случай не си позволявай да плащаш данък „обществено мнение“. Позволи си лукса да не се съобразяваш с думите на хората, защото в тях има само и единствено отрова. И никога няма да бъдеш щастлива, ако се влияеш от тяхното мнение. От значение имаш само и единствено ти. Твоите мечти. Твоите желания. И нищо друго. Нито пък някой друг.

Представяме ти някои от нещата, които показват, защо е напълно нормално да не искаш да се омъжваш.

Не обичаш сватбите

Още от дете не обичаш сватбите. Толкова много хора, тази церемония и всички подробности около нея. Никога не си се вълнувала, когато говориш с твоите приятелки за това. Нито пък си мечтала да бъдеш облечена в красива бяла рокля и да кажеш „да“ на мъжа до теб. Всъщност никога не си мечтала и за един единствен партньор, който ще е с теб завинаги. Не, не се чувствай странно. Има и такива хора. И в това няма нищо нередно. Просто не ти харесва, не е твоето. И не е нужно да го правиш, защото всички така правят. Или защото родителите ти мечтаят да те видят като булка. Следвай сърцето си. То ще ти покаже правилния път. Защото знае най-добре какво те прави истински щастлива.

Обожаваш свободата си

Винаги си била сама. Никога не си имала сериозна връзка и не си живяла с някой мъж заедно. Всеки път, когато се обвържеш, бързо приключваш отношения с този мъж. Защото виждаш, че нещата стават все по-сериозни, а ти изпитваш страх от това. Обожаваш свободата си и не би я заменила за нищо на света. Дори и това да означава щастлив брак и семейство. Не, не и не! Ти искаш друго от живота. Виждаш бъдещето по съвсем различен начин. И няма нищо лошо в това.

Понякога съжаляваш омъжените хора

Може би има и причини, които те отказват да вярваш в брака. Виждаш отношенията на твоята най-добра приятелка с партньора си, които изглеждат повече от перфектни. Докато един ден той не ѝ изневери с друга жена. Виждаш болката, която тя изпитва след това. И десетките неприятности, които следват след тази изневяра. И точно в този момент си казваш, че е по-добре да бъдеш сама, за да не те нарани никой. И да не страдаш. И знаеш ли какво? Може би си права, мила. Но ако не допускаш никого до себе си от страх да не бъдеш наранена, как тогава ще изпиташ любов? А казват, че ако не  си обичал, си живял напразно. Съгласна ли си с това? Аз лично все още не мога да отговоря на този въпрос, който ме кара леко да се натъжавам.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , ,
на горе