От значение има само кой остава до теб. От останалите има много

От значение има само кой остава до теб. От останалите има много
Любов и партньорство

От значение има само кой остава до теб. От останалите има много

Неочакваната раздяла бележи завинаги живота ти. И доверието ти. Дори и да искаш отново да повярваш в някой – трудно е. Винаги очакваш той да се провали. Да те предаде, дори и да твърди, че никога не би го направил.

Когато те остави човекът, когото си обичала – ти се променяш. Дори и да не искаш, това е задължителен процес. Метаморфоза, която е полезна за теб. Тя те превръща в жена, която е силна. Жена, която научава цената си. И знае какво иска.

След нея ти вече си различна. Не допускаш всекиго до сърцето си. Внимаваш повече и винаги очакваш всичко от всеки. Изграждаш стена, която някой трудно може да прескочи или разруши, за да стигне до теб. Като принцеса, живееща във висока кула, пазена от най-зловещото чудовище. Чакаща смелият принц да се появи на бял кон и да се пребори с всички препятствия, за стигне до принцесата. За да стигне до теб.

И всичко това, заради онзи мъж, който те остави. В когото беше така влюбена. С когото мечтаехте за общ дом, семейство, споделен живот. Докато един ден просто не реши, че няма повече нужда от теб. Тогава сърцето ти се пропука. Сега е на парчета – разбито. И не позволяваш на никого да се опита да събере тези парченца. Защото него го няма. И нищо друго няма значение. Само той. Стоиш и чакаш да се върне. Но времето бавно убива надеждата. Надеждата, която те караше да живееш. Да вярваш. Мечтаеш. И когато тя напълно умре, ти ще продължиш ли да живееш без нея? Знаем, че не можеш. Но също знаем, че не трябва. Защото това е твоят живот. Един едничък. И няма връщане назад. Трябва да се живее, дори и без хората, които обичаме.

А той ще се върне ли отново при теб? Ето какво показва, че никога няма да бъде отново в живота ти.

Може би го отблъсна

Понякога причината, поради която мъжете оставят жените си, са държанието на нежния пол. Жената е толкова влюбчива и силно се привързва към мъжа до нея, че е склонна дори да се държи като обсебена. Разбира се, не го правиш умишлено. Но любовта ѝ е много силна, убийствена. Колкото повече се влюбва в него, толкова по-голям страх изпитва от това той да не я напусне. И се вкопчва в него. И точно това нейно поведение може да отблъсне мъжа до нея, ако не се осъзнае навреме.

Има друга

Може би те обичаше, но не беше жената до него. Вижданията ви, ценностите и мечтите ви се разминаваха. А това няма как да не се отрази на връзката ви след време. Дори и да не е искал да те нарани, ако е усетил, че не си жената за него, може би е взел най-доброто решение и за двама ви. Защото как си представяш живота с мъж, който не те чувства като неговото момиче и е с теб само от съжаление и защото не иска да те нарани?

Може би вече е намерил друга, която перфектно го допълва. Жена, която е правилната за него. И с която се чувства щастлив. Ако е така, не се надявай да се върне при теб, мила. Не може да направиш нищо. Знаем, че е трудно, но най-доброто, което може да направиш за себе си е да продължиш напред. Без него. И да дадеш шанс на някой друг. Защото той ще се появи в живота ти, когато настъпи моментът. И ще ти покаже защо не се е получило с никой друг.

Била си прекалено привързана

Може би те е напуснал, защото прекалено много си го търсила. Не е минавало и минута без да му се обадиш или да му пишеш съобщение. Когато излиза с други момчета, никога не си била съгласна и винаги си се съмнявала в него. Това твое поведение се е отразило много на решението, което е взел. Може би ако му покажеш, че си осъзнала грешката си и се промениш, ще се върне при теб. Но ти самата трябва да го направиш. И промяната да бъде реална. А не само на думи. Или може би е твърде късно за това. И прекалено много си го отблъснала.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , ,
на горе