Жена с къса коса: Защо това е предимство и трябва да се осмелите да опитате

9 неща, които правят жената атрактивна за мъжа; къса коса
Здраве и красота

Жена с къса коса: Защо това е предимство и трябва да се осмелите да опитате

Късите прически са на мода. Независимо дали става въпрос за практични или стилистични причини, момичетата с къса коса имат много предимства.

Има мъже, които биха предпочели да са с някоя с дълга коса, единствено защото така според обществото трябва да изглежда една жена. Но с постоянно променящия се свят и все по-приеманите различни стилове на живот жените с къса коса започват да вземат превес.

Ако някой от вас някога е гледал сериал или филм, чието действие се развива в далечното минало, знае, че тогава всички жени са имали много дълги и красиви коси. Дългата коса е била синоним на женственост, но колкото и вярно, е и много грешно.

Дългата коса не е символ на женственост. Късата коса или обръснатите глави на жените не отнемат от женствеността. Всъщност момичетата с къса коса са по-скоро по-смели и по-уверени.

Защо дългата коса е толкова популярна?

Изглежда, че дългата коса винаги е била начинът, по който трябва да се ходи. Всъщност момичетата не са били единствените с дълги коси. Навремето и мъжете, и жените са поддържали косите си много дълги. Когато започнали да избухват войни, мъжете били принудени да се подстригват или бръснат поради хигиенни съображения.

Около 20-те години на миналия век някои жени решават да пренебрегнат обществените норми и да отрежат дългите си, тежки кичури, като се придържат към прическата тип „боб“. Това в крайна сметка предизвиква спорове сред мъжете и жените навсякъде по света.

Подобно на всяка друга тенденция обаче късата или дългата коса винаги ще се появяват и изчезват.

Възходът на момичетата с къса коса

Момичетата с къса коса са имали своите моменти в историята, но късата визия продължава да навлиза. Има куп причини да отрежете кичурите, като например да спестите време или пари, или дори просто защото ви харесва външният вид.

Знаете ли как казват, че блондинките се забавляват повече? Ние твърдим, че момичетата с къса коса се забавляват повече, защото имат повече време за това! Късата коса не е толкова сложна за поддръжка и е по-лесна за управление. Нуждаете се от по-малко продукти, което спестява пари, оформянето на лицето с къса прическа изглежда невероятно.

една жена; къса коса
Жена с къса коса: Защо това е предимство и трябва да се осмелите да опитате

Защо момичетата с къса коса са страхотни и как прическата им е предимство за тях?

Сигурни сме, че сте забелязали, че в момента има повече момичета с такава фризура, отколкото преди 5 или 10 години. След като късо подстриганите момичета завладяха света, не е чудно, че все по-често виждаме момичета с такава визия.

Ако смятате да се осмелите да отрежете косите си, има много основателни причини да го направите. Събрахме списък с причините, поради които момичетата с къса коса са страхотни и защо трябва да се присъедините към техните редици.

Не обръщат внимание на мнението на другите

Обществото казва, че момичетата трябва да имат дълга коса. Момичетата с къса коса разбиват тази глупава тенденция. Те наистина не се интересуват от това какво ще кажете за тях. Те ще се развихрят с късата си коса, независимо дали сте съгласни с това или не. Защо да не искате да бъдете толкова готини и уверени?

Увереност

Те не се нуждаят от дълга коса, за да скрият несъвършенствата или недостатъците си, защото я носят с гордост. Дългата коса може да е одеяло за сигурност за някои, но момичетата с къса коса не се крият зад нищо. Те не се нуждаят от коса до средата на гърба, за да се чувстват красиви.

Ниска поддръжка

Момичетата с къса коса често могат да скочат от леглото, да облекат един тоалет и да излязат за 10 минути. Не е необходимо много, за да се подготвят, що се отнася до прическата. Защо да не се наспите, вместо да се занимавате цяла вечност с къдрене или изправяне на по-дълги кичури?

Няма повече щит

Тъй като отрязването на косата означава да се отървем от щита, зад който понякога се крием, момичетата, които избират къса коса, обикновено са по-общителни от типичното дългокосо момиче. Това може и да не е винаги така, но да направите крачката и да отрежете цялата дълга коса може да бъде освобождаващо.

Вече няма да губите кичури

Ако имате дълга коса, познавате чувството на непокорните косми, които просто висят от ръката или дрехите ви. Имате чувството, че по вас пълзи паяк. А какво да кажем за вземането на душ? Всички косми, които се озовават на стената или на пода. Не е забавно. Момичетата с къса коса нямат този проблем. Сбогом, запушени отводнителни тръби на душа.

Външен вид

Може би ви харесва, че имате едно нещо по-малко, за което да се притеснявате толкова усилено сутрин, а може би просто обичате външния вид на по-късата коса. Можете да се похвалите с обеци. Можете да виждате лицето си по-ясно. Късата коса също така е по-здрава от дългата, така че тя обикновено е по-мека и по-лъскава.

9 неща, за които партньорът ви няма да ви признае, че не харесва; къса коса
Жена с къса коса: Защо това е предимство и трябва да се осмелите да опитате

Борба с патриархата

Момичетата с къса коса технически вече нарушават правило в много култури по света, така че какво им пречи да нарушават още правила? Тези дами обикновено са много по-смели и по-склонни да поемат рискове. Ако не сте толкова смели и дръзки, подстригването може да бъде входът ви към по-забавен начин на живот.

Косата няма да пречи на определени дейности

Случвало ли ви се е да провалите страхотен момент, защото косата ви е паднала в лицето? Това изобщо не е романтично. Без значение дали косата ви се развява от вятъра, дали се залепва в гланца за устни, или се озовава в устата на приятеля ви, това не е сладко.

Момичетата с къса коса никога не трябва да се притесняват, че ще прекъснат чувствените дейности с косата си.

По-малко осъдителни

Момичетата с къса коса вече са доказали, че не им пука какво мислят другите за тях. Всъщност не ги интересува какво ще кажат другите.

Същото важи и за това как виждат другите. Те няма да съдят другите заради външния им вид. Не ги интересува какво правите с косата си или с която и да е друга част от вас. Като цяло те не са толкова осъдителни, колкото могат да бъдат другите.

Вижте тези скули

Ако тя е момиче, което може да се справи с късата коса, сякаш това не е ничия работа, вероятно има доста зашеметяващи черти на лицето. Някои от най-красивите жени в историята са били тези, които могат да се справят с подстригването. Техните черти ви крещят от разстояние.

По-рядко срещани

Когато сте с момиче с къса коса, тя постоянно привлича погледите на хората. Някои хора все още не са свикнали толкова да виждат жена с такава дължина на косата, затова изпитват нужда да я оглеждат, когато тя минава покрай тях. Вероятно това е свързано и с нейните безумно страхотни черти.

Тя никога не е скучна

Момичетата с къса коса са склонни да бъдат много по-забавни и непредсказуеми. Късата тъмна коса един ден може да се превърне в къса цветна коса на следващия. Те винаги ще ви държат на нокти. Някой, който е готов да направи смел избор, често ще направи повече.

 

Креативност

Ако някога сте ставали свидетели на опити на късо подстригано момиче да отгледа косата си, ще разберете колко креативни трябва да са те, за да не изглеждат като малко дете, което току-що се е събудило от ужасна дрямка.

Край на мократа коса, която капе навсякъде

Друг плюс на момичетата с къса коса е, че няма да капят вода навсякъде след душ. Не само че косата ви ще изсъхне много по-бързо, но и тя ще бъде по-лесна за оформяне. А това ви спестява и много време.

По-малко пари за стилизиращи продукти

Парите, които могат да бъдат по-добре похарчени другаде, например за пътуване или за нещо, което отдавна искат, няма да бъдат похарчени за скъпи продукти за коса. Късата коса означава, че продуктите ви ще издържат много по-дълго. Нуждаете се от минимално количество шампоан, малко балсам и може би хубава стилизираща паста.

По-кратко време за подготовка

Ако сте спечелили билети за концерт в последния момент, момичетата с къса коса могат да излязат бързо прическа. Не им се налага да се притесняват за миенето, сушенето и оформянето на косата си, преди да тръгнат. Само малко разрошване и всичко е готово. Тези от вас, които са с дълга коса, знаят какви проблеми това причинява.

Привлекателен външен вид сутрин

На сутринта те изглеждат като рокер, а не като човек, който е прекарал цялата нощ в мятане и въртене. Ще имате по-малко къдрици, няма да имате възли на прическата. Всъщност главата ви ще изглежда прекрасно , когато станете от леглото, а не шокираща.

Край на изпотяването на врата

Здравей, личен климатик. Без цялата тази коса, която действа като нагревател на врата, момичетата с къса коса няма да се оплакват, че им е прекалено горещо в парещ летен ден, когато навън е 35-40 градуса.

Решителност

Всяко момиче, което има всичко необходимо, за да се похвали с къса прическа, е момиче, което вероятно може да се справи с всичко, което животът му поднася. Когато сте с къса коса, обикновено сте от хората, които знаят какво искат.

Универсалност

Не искате ли да бъдете жена, която може да се разхожда с различни видове външност? Само с една проста смяна на облеклото, промяна на грима и бързо оформяне на косата си можете да се справите с множество стилове. Може да ви изглежда странно, но често дългата коса не предлага толкова опции, колкото късата. Просто проявете въображение.

Tagged , ,
на горе