7 етерични масла при пролетна умора
Здраве и красота

7 етерични масла при пролетна умора

Има няколко етерични масла, които може да започнете да използвате при настъпването на пролетна умора. Не сте сами, ако се чувствате малко без енергия и мотивация с настъпването на пролетта. Това явление е известно като пролетна умора и се смята, че се причинява от смяната на сезона.

През зимата тялото ни естествено се приспособява към по-малко слънчева светлина и в същото време произвежда по-малко серотонин, което може да доведе до чувство на тъга и ниска енергия и да произвежда повече мелатонин, което ни кара да се чувстваме сънливи.

Но с настъпването на пролетта и дните стават по-дълги, телата ни трябва да се приспособят към промяната в излагането на светлина. Може да започнете да се чувствате мързеливи, немотивирани и дори депресирани. И това се нарича пролетна умора.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако ви предстои ремонт на вашето жилище – потърсете нашите партньори от Диас Билд! Гаранция за качество и стил!

 

Най-добрите тенденции в сандалите пролет 2024

4 витамина и хранителни вещества за здрави нокти

7 етерични масла при пролетна умора

1.Етерично масло от лимон

етерични масла
7 етерични масла при пролетна умора снимка: pinterest

Вдъхновяващото лимоново масло може да помогне за повишаване на настроението и енергията ви. Едно проучване установи, че лимоновото масло, използвано в ароматерапията, подобрява енергийните нива, намалява главоболието от напрежение и подобрява позитивното настроение . Това е от тези етерични масла, които ще подобрят със сигурност вашето настроение.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

2.Етерично масло от портокал

Доказано е също, че портокаловото масло подобрява настроението. Проучване на студенти установи, че тези, които използват дифузер с етерични масла от портокал, имат по-ниски нива на тревожност и депресия и съобщават, че се чувстват по-енергични .

3.Етерично масло от грейпфрут

етерични масла
7 етерични масла при пролетна умора снимка: pinterest

Маслото от грейпфрут също може да помогне в борбата с пролетната умора. Проучване установи, че ароматерапията с етерични масла от грейпфрут подобряват енергийните нива на участниците и намалява главоболието от напрежение. Изследователите заключават, че една от основните съставки, лимоненът, има незабавни и дългосрочни ефекти върху понижаването на кръвното налягане и стреса.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

4.Етерично масло от мента

етерични масла
7 етерични масла при пролетна умора снимка: pinterest

Маслото от мента е освежаващо и ободряващо масло, което може да помогне за подобряване на енергийните нива и умствената яснота. Едно проучване установи, че етерични масла от мента подобряват изпълнението на умствените задачи в група офис служители. Работниците, които са вдишвали масло от мента, също са имали по-малко умора и са се чувствали по-енергични от тези, които не са използвали маслото.

Маслото от мента подобрява концентрацията и паметта. Едно проучване установи, че етерични масла от мента подобряват работната памет при група млади възрастни. Участниците, които са вдишвали маслото, също са имали по-малко умора и са се чувствали по-енергични от тези, които не са използвали маслото.

5.Етерично масло от розмарин

Маслото от розмарин е друго масло, което може да помогне за подобряване на концентрацията и паметта. Едно проучване показа стимулиращите ефекти на маслото от розмарин и как то влияе върху състоянието на настроението и активността на мозъчните вълни и автономната нервна система. Друго проучване потвърди, че розмаринът може да помогне за фокусиране и засилване на запаметяването на децата в училище. Изпитайте ползите от повишена концентрация, памет и цялостно психическо благополучие за себе си или вашите близки.Това е от тези етерични масла, които си заслужават да се изпробват.

6. Етерично масло от бор

Помислете как се чувствате, когато се качите на разходка в планината и усетите аромата на борова гора. Това е един от най-завладяващите аромати. Също така ободрява, помага ни да намалим стреса, да повишим концентрацията си. Това го прави прекрасен аромат при пролетна умора. Ако нямате възможност често да се качвате в планината, то винаги може да си закупите качествено етерично масло от бор.

Тези етерични масла са истински лек за пролетната умора.

7.Етерично масло от лавандула

етерични масла
7 етерични масла при пролетна умора снимка: pinterest

Лавандуловото масло има чудесен аромат, който носи комфорт и стабилност по време на трудни периоди;
Спомага за намаляване на негативните емоции, страха, изобщо колебанията в настроенията, които са характерни и за периода на пролетна умора;
Лекият му аромат оставя усещане за свежест, а кожата е по-мека и подхранена. Това е от тези етерични масла, които помагат при пролетната умора.

Tagged , ,
на горе