Естествени средства за борба с вредителите в градината

Естествени средства за борба с вредителите в градината
Идеи за дома

Естествени средства за борба с вредителите в градината

Естествени средства за борба с вредителите в градината, изброяват запознати. Домашните средства за унищожаване на вредителите в градините имат редица сериозни предимства. Те са с ниска цена и са широко достъпни, и най-важното – са безопасни за околната среда, тъй като съдържат естествени компоненти, които при разлагане не вредят на природата и хората.

На пазара има голям избор от различни инсектициди за борба с вредните насекоми, но трябва да знаете, че използването им може да бъде опасно за здравето. Според Световната здравна организация, стотици хиляди хора умират всяка година от поглъщане на инсектициди. Умират също така и полезни насекоми, животни и птици. В случай на случаен или умишлен контакт дори с малко количество химически съставки, можете да навредите на тялото си.

Естествени средства за борба с вредителите в градината

Да си направим чудна градина от РОЗИ: ръководство за начинаещи в отглеждането им

Всичко за дървесната пепел и нейните приложения в градинарството (100 гр. пепел + 10 литра вода = течна тор)

Народни средства срещу листни въшки (15 доказани рецепти)

Освен това водата, почвата или растенията, замърсени с токсични вещества, нанасят огромна вреда на хората и дивата природа. Ето защо, всички овощни култури трябва да се отглеждат в екологично чисти условия и да се използват само природни средства за прогонването на насекоми или дребни гризачи.

Топ 5 сред безопасните продукта за борба с вредителите са:

Кориандър или семена от него

С помощта на зелен кориандър можете да се отървете от паякообразни акари. За да направите това, куп пресни растения трябва да се варят в продължение на 10 минути, охладете и прецедете. Напръскайте течността със спрей от бутилка. В допълнение – ароматът на кориандър е проблем за бълхи и някои мравки. Освен пресни билки могат да се използват и сушени зърна от растението.

Лавандулови листа

С помощта на пресни листа или етерично масло можете да изплашите мравките, които не харесват острата и остра миризма на лавандулата. Зелени листа – 300 г се заливат с литър студена вода и се кипват, след което се охлаждат. Третирайте растенията или вътрешните повърхности с тази инфузия. Прясно окосената лавандула, която е поставена в отворите на прозорците, близо до вентилационните отвори или до первази, има същите свойства.

Захар със сода бикарбонат

Тази смес е една от най-ефективните за унищожаването на хлебарки. Смесете содата със захарта, добавете малко вода и разпределете в малки съдове. Захарта привлича хлебарките, докато содата бикарбонат ще ги убие. Поставете тези контейнери на места, където се натрупват насекомите: мебели, близо до тръби, в чекмеджета, нагреватели и други, където най-често се появяват хлебарки. Освен това приготвеният прах може просто да се изсипе върху пода или по мебелите, но в този случай не се добавя вода.

За да се предотврати появата на нови насекоми, е необходимо да се поддържа чистота в апартамента, да се затворят всички пукнатини в стените своевременно. Необходимо е да се предотврати замърсяването и натрупването на съдове с хранителни остатъци, които привличат хлебарки, и добре да се проветряват помещенията.

Инфузия от чесън

Чесънът е един от най-мощните репеленти за унищожаване на много вредители. Миризмата на чесън ще унищожи или изплаши цяла колония от насекоми по вашите растения. Инфузията от чесън има по-мек вкус и няма да причини дискомфорт на хората и домашните любимци, така че може да се използва и на закрито.

За приготвянето й е нужно: нарежете средна глава чесън, заедно с няколко пъпки сухи скилидки, залейте сместа с две чаши хладка вода и оставете да кисне за един ден. Преди употреба, течността се прецежда и се разрежда с три литра вода. Напръскайте обилно градинските растения или места, където се събират насекоми в градината или на закрито.

Сода за хляб

Мишките могат не само да попречат на нощната почивка и да разрушат храната и мебелите в апартамента, те са носители на опасни инфекциозни заболявания, така че трябва незабавно да се отървете от тях. Ако мишките са се появили във вашата къща или апартамент, тогава най-безопасният начин да ги убиете е содата за хляб на прах.

Смесете сухия прах с брашно и добавете захар, която трябва да бъде два пъти повече. Разпределете тази смес в малки съдове или капаци, които поставете там, където са забелязани следи от обитаването на гризачите.

infomax-logo-50-15-HW Певицата Ерика Баду създава колекция с италианската модна къща „Марни“

infomax-logo-50-15-HW „Птиците – рай на земята“ каца в София

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе