Енергията у дома: как да го защитим от негативизъм?

Енергията у дома: как да го защитим от негативизъм?
Идеи за дома

Енергията у дома: как да го защитим от негативизъм?

Енергията у дома: как да го защитим от негативизъм? Как да определите дали има отрицателна енергия в къщата ви? Какво да направите, за да се отървете от нея?

Как лесно да активираме енергията Чи

Енергията на думите-с тях „градим или рушим“ мостове

Ето как да спреш да попиваш емоциите и енергията на другите

Как да премахнете отрицателните енергийни потоци с помощта на етерични масла, стайни цветя, за да запълните къщата с положителна енергия?

Удобно ли ви е у дома? Чувствате ли положителна енергия или напротив, усещате фини негативни вибрации? Как да разберете с каква енергия е изпълнен домът ви и как да го напълните с положителна вибрация. Ето полезни съвети за енергийни жилища.

Спомняте ли си, че, когато се върнете у дома, чувството на безпричинно безпокойство не ви напуска или нямате достатъчно въздух, главата или стомахът ви боли? Много хора периодично изпадат в меланхолично настроение и се чувстват уморени у дома. Тези „болести“ като правило, изчезват, човек трябва само да излезе от стаята.

Проверка на аурата у дома

За този метод ще ви трябват: кристална чаша, две супени лъжици сол и няколко капки оцет. Сложете две супени лъжици готварска сол в чаша, след това внимателно изсипете оцет по стените на чашата и добавете вода. Оставяме получения коктейл за един ден.

След това анализираме: повърхността на течността е покрита с мехурчета или се е образувала мухъл – къщата е пълна с отрицателна енергия.

СПА у дома срещу стрес и умора

Ефективен фитнес у дома

Как да изберете перфектните завеси за дома ви

Карамфили

За да проверите дома си за наличие на негативна енергия, направете букет от 10 карамфила, по равно червени и бели. Ако белите цветя изсъхнат в началото, тогава апартаментът има много положителна енергия, а ако червените – отрицателна. Най-добре е всички цветя да увехнат едновременно – това е сигурен знак за енергийния баланс в къщата. С помощта на същите цветове може да се изчисти аурата на вашия дом. Просто изхвърлете червените карамфили, оставяйки само белите и налейте нова вода във вазата. Белите карамфили привличат положителните вибрации и почистват стаята от отрицателните.

Свещ

Трябва ви само една свещ. Запалете я и гледайте как точно гори. Равномерното топене на свещта е знак, че къщата е изпълнена с тъга, измама и други неприятни емоции. Но промяната във формата и бързото изгаряне на свещта показва, че аурата в апартамента е добра.

Няколко начина да освободите дома си от негативна енергия

Почистване

Колкото и да е странно, когато се отървете от праха и мръсотията, вие прочиствате дома си и от лоша енергия. За да подобрите ефекта от общото почистване, трябва мислено да кажете „сега ще се отървем от негативната аура“ и да пренаредите мебелите.

 

Отървете се от боклука

Отървете се от всичко излишно. Нещата запазват енергията, а старите вещи също пречат на къщата да се изпълни със свежа енергия. Натрупването на ненужни, счупени и стари, може би дори сладки неща, провокира стагнация на енергия и това се отразява в живота ви: рутина, липса на бодрост, на сила, меланхолия и тъга. Изхвърляйки ненужни неща, превъртете в главата си онези негативни точки, от които се отървете заедно с боклука.

Морска сол

Енергията у дома: как да го защитим от негативизъм?
източник на снимка:https://pixabay.com/

Изсипете сол в контейнери и ги поставете в спалнята. Не крийте солта в килер, чекмеджета или затворени рафтове – има нужда от въздух. Сменяйте ги на всеки 60 дни.

Поръсете едра морска сол върху килима, оставете за един час и след това почистете с прахосмукачка, като тя трябва да се изчисти след това.

Донесете кофа с вода и след това изсипете 5-6 супени лъжици морска сол в нея, и измийте пода в апартамента.

В допълнение към енергийното пречистване, морската сол почиства добре аурата на човека и е полезна за релаксиращи процедури. Можете да направите вана с морска сол, достатъчни са 1-2 шепи. И след като вземете душ със солен сапун, измивате не само праха и мръсотията, но и цялата негативност, която сте успели да натрупате през деня.

Изчистване на пространството със звук

Какво е звука? Това е вибрация, която можем да почувстваме. Смята се, че силните звуци могат да премахнат негативните вибрации. Ако се съмнявате, спомнете си вътрешното си състояние, когато чуете звън на камбани или аплодисменти в залата. За енергийно почистване на стаята се разходете из нея, силно пляскайте с ръце, направете няколко последователни пляскания в ъглите, движейки се отгоре надолу. Когато започнете да чувате ехото от пукането, това означава, че процедурата може да бъде завършена. Ръцете след този ритуал трябва да се измият.

Вземете звънец. Преминете, като звъните във всички помещения на вашия дом, спирайки в ъглите. Трябва да държите камбаната възможно най-близо до стените, нейният звън трябва да е непрекъснат. Продължете процедурата, докато чуете, че звънът е станал по-ярък и по-силен.

Друг начин е да свирите на кристални или тибетски купи. Застанете в центъра на стаята и свирете с купата, докато усетите промяна в енергията на стаята. На входа на апартамента или къщата закачете вятърни камбанки. Основното правило на този метод е звукът да е приятен за ушите ви.

Почистване на пространството с аромат и етерични масла

Добър начин да се отървете от негативната енергия е използването на етерични масла и тамян. Вземете ароматни пръчици или аромалампи, поставете ги в стаите и ги запалете. Можете да изберете маслата, които ви харесват най-много. По-долу ще опишем какви свойства имат различните масла.

 

Портокал – използва се при липса на енергия. Той е антидепресант, засилва обонянието и спомага за повишаване на самочувствието. Насърчава възприемането на положителна информация, изчиства енергията. На етеричното масло от портокал се приписва способността да привлича материални богатства и да прави човек по-успешен.

Босилек – облекчава комплексите, повишава самочувствието, в състояние е да предотврати влиянието на хора и предмети, които изсмукват енергията ви, дава жизненост и сила, премахва психоза, тревожност, помага за облекчаване на умората.

Лавандула – това масло помага за релаксация и за възстановяване на целостта на човешкото енергийно поле, насърчава бързото физическо възстановяване. Лавандулата се счита за вид амулет срещу недоброжелатели и всички тъмни същества, намалява агресията и завистта.

Мелиса – предпазва от недоброжелатели, а ако поръсите капки от това етерично масло на прага на къщата, се смята, че ще я предпази от всяко зло. Прави човека по-оптимистичен и късметлия.

Хвойна – помага да се предпазите от агресивни личности, да намерите изход от безизходицата, повишава способността на човек да разпознава лъжи. Това масло работи най-добре, ако закачите специална купа с капки от него над входа.

Розмаринът е много силно масло. Въпреки това трябва да се използва внимателно, тъй като е противопоказан при хора с хипертония. Помага за излизане от депресивни състояния и предизвиква интерес към живота, повишава енергийната защита, а в комбинация с масло от хвойна се превръща в мощен амулет.

 

Мащерка – насърчава развитието на решителност, помага за справяне с пороците, но въпреки факта, че повишава способността на аурата да устои на външни негативни влияния, тя е противопоказана при хора, страдащи от хипертония.

Лимон – помага да се развеселим, облекчава летаргията, позволява на човек да се чувства по-добре дори в огромна тълпа, насърчава бързата адаптация и избистря ума, съживява интереса към живота, а също така помага да се приемат трагични обстоятелства и загуби.

Чаено дърво – помага за „закърпване на дупки“ в човешкото биополе, които са се образували в резултат на неправилни настройки, предпазва от агресия, възстановява зоната на енергия над главата.

Стайни цветя

Стайните цветя спомагат за подобряване на обновяването на енергията, изпълват с положителен заряд и кислород. Те са в състояние да абсорбират отрицателна и да генерират положителна аура, подобно на процеса на фотосинтеза, при който се произвежда кислород.

  • Гераниум – насърчава хармонията и защитава;
  • Алое – облекчава болести;
  • Фикус – намалява агресивността;
  • Бегония – абсорбира негативността;
  • Кактус – неутрализира ефекта на негативната енергия;
  • Циклама – насърчава взаимното разбирателство;
  • Иглика – предотвратява кавги;
  • Розмарин – помага за релаксация и добър сън.

Но наред с тези, които са полезни от енергийна гледна точка, има растения, които отнемат положителна енергия както от хората, така и от помещенията. Например, папратът абсорбира положителна енергия. Монстерата се храни и изсмуква енергия, опасно е да я държите в апартамент, тя се нуждае от място, където има голямо движение на различни хора. Розите и орхидеите не действат добре на меки хора или такива, чиято аура има дупки. Растенията, които боледуват или изсъхват, също стават опасни, така че е важно да се отървете от тях навреме.

Снимки

Това са своеобразни проводници на енергия, самите те не натрупват енергия и не я излъчват. Ето защо, трябва да бъдете много внимателни по въпроса за декорирането на апартамента, като се грижите не само за естетиката, но и за енергията. Например, ако енергията у дома е много тежка, иконите или други духовни изображения ще помогнат. Снимките с природа са зареждащи – гора, процъфтяващо спокойно езерце. Но снимките на водопад са неблагоприятни. Смята се, че те „отнасят“ не само лошата, но и добрата енергия у дома.

Свещи и почистване на пространството

Огънят е чудесен начин за трансформиране на енергията от отрицателна в положителна. Ето защо, запалените свещи се използват в много религиозни церемонии. Восъчните свещи почистват най-добре пространството, но могат да се използват и ароматни свещи. Застанете на входа, започнете да се движите със запалена свещ по посока на часовниковата стрелка, обиколете къщата, като обърнете специално внимание на ъглите, както и на местата, където чувате пращенето на огъня или виждате, че восъкът започва да се пръска.

Когато пламъкът на свещта започне да гори равномерно, значи всичко е минало добре. След това се препоръчва да не гасите свещта, а да я оставите да изгори.

Как да защитим енергийно дома си?

И така, отървахме се от отрицателната енергия, сега е необходимо да привлечем положителна енергия и да установим защита.

Начини: виолетовата светлина е силен амулет срещу външни негативни влияния; изберете всеки предмет като щит. Може да бъде всичко, най-важното е да визуализирате процеса; вземете златна мрежа с малък размер и я опънете върху всички врати, прозорци, балкони;

В древността се е смятало, че в къщата е необходим духовен покровител, а нашите баби са използвали обърната метла.

 

infomax-logo-50-15-HW Издадоха кой печели „Ергенът“!!! Защо той изгони Теодора ?

Енергията у дома: как да го защитим от негативизъм?Как да изградите барбекю като професионалист – най-добрите идеи за барбекю

Енергията у дома: как да го защитим от негативизъм?От зеленината до цветните акценти: 10 бюджетни решения за декор в апартамента

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе