Как едно единствено упражнение ще трансформира тялото ви – историята на Джени Райън (ПРЕДИ и СЛЕД)

Как едно единствено упражнение ще трансформира тялото ви – историята на Джени Райън (ПРЕДИ и СЛЕД)
Добра форма

Как едно единствено упражнение ще трансформира тялото ви – историята на Джени Райън (ПРЕДИ и СЛЕД)

 

Звучи невероятно, но има едно упражнение, което ще ви помогне качествено да промените тялото си. Това твърди 28-годишната Джени Райън, която споделя в своя инстаграм профил за вълшебната си бърпи-трансформация

 

Преди две години Джени Райън е едно средностатистическо работещо американско момиче, отглеждащо 3-годишната си дъщеря.

„С бащата на Сюзън се разделихме, а аз започнах работа, за да ни издържам. Заради стреса и системното недоспиване, не само че не успявах да сваля качените по време на бременноста килограми, а и натрупах още. Не се харесвах, чувствах се уморена, виновна. И така до един хубав неделен ден, в който, след поредното преяждане, последвано от тежест и ужасно чувство на вина, аз си казах – ще сложа край на това! Ужасих се какъв пример давам на дъщеря си и си обещах, че ще направя така, че повече никога да не изпитвам това ужасно чувство на вина и безсилие.“ – разказва Джени за причините, довели я до решението за промяна.

Започнах да чета и да търся информация. Проблемът при мен беше най-вече липсата на време – този фактор изключваше варианти като посещение на фитнес или тичане. Трябваше ми нещо на принципа „много в едно“. Така попаднах съвсем случайно на един канал в youtube, където беше обявено едно интересно предизвикателство – всеки ден, в нарастваща прогресия, да се изпълнява едно единствено упражнение, наречено бърпи. Самото упражнение включва няколко движения и на пръв поглед ми се стори, че лесно мога да направя поне 10 повторения. Когато опитах, обаче , се оказа доста по-трудно и натоварващо. Предвид килограмите ми и липсата на каквато и да е физическа подготовка. И така, стартирах с три повторения, след които на следващия ден имах ужасна мускулна болка, но не се отказах – направих 4, стремейки се да спазвам техниката на изпълнение. Продължих всеки ден да увеличавам с по 1 бърпи. Същевременно въведох навика да правя бърпитата сутрин, на гладно, защото по този начин се активира метаболизма. След тренировката обаче нямах апетит и затова закусвах само плод. Вечерях най-късно в 19 часа. В края на месеца от началото на предизвикателството, вече правех по 20 бърпита, разделени на две серии по 10 с кратка почивка между тях! А точно месец след старта, кантарът показа минус 5 килограма. Бях въодушевена от резултата, а и тялото ми беше започнало да се трансформира – промените бяха малки, но все пак ги имаше. Това ме мотивира да продължа със сутрешните бърпита. В края на 2-я месец вече правех 30 повторения и бях свалила още 7 килограма. Още три месеца по-късно, се наложи да си купя нови дънки, защото нито едни от старите не ми ставаха – бяха ми ужасно широки. Всяка сутрин виждах в огледалото невероятната трансформация на тялото ми и имах сили и вдъхновение за всички изпитания. Постепенно подобрих храненето си, като започнах да обръщам внимание на пресните плодове и зеленчуци, домашно приготвените прости ястия и много вода. Не си отказвах и до ден днешен не се лишавам от нещо сладко, в моментите, когато наистина ми се яде. Научих се да различавам истинския от фалшивия глад. Но най-много се радвам, че успявам да мотивирам собственото ми дете, което в момента е на 5 и вече посещава уроци по плуване. И двете се наслаждаваме на дълги разходки на открито в неделя. Вярвам, че всеки може да намери своя начин, така, че тялото му да бъде в най-добрата си форма. Бърпитата се оказаха моят начин.“ – разказва Джени Райън.

А ако решите да опитате, ето малко информация за бърпито, както и линк към видео, показващо правилната техника на изпълнението му.

Това упражнение е измислено още през 30-те години на миналия век от американски учени като тест за физическото развитие на военнослужещите.

 

Предимства:

 

Упражнението развива не само издръжливост, но и сила и координация. Трябва да започнете със загряване. 5-минутно загряване на ставите ви определено няма да навреди.

След това направете максималния брой упражнения за определеното време. Например, това може да бъде 30 секунди интензивни упражнения с 10 секунди почивка или 3 минути с минутна почивка. От вас зависи да решите.

 

И така, какво ще се промени?

 

– Излишното тегло ще изчезне и промяната ще е видима. Бърпито кара тялото да изгаря голям брой калории по време и след тренировка.

– Ще почувствате прилив на енергия. След интензивна тренировка сутрин определено няма да имате нужда от кафе.

– Ще станете по-сръчни. По време на упражнението мозъкът се научава да синхронизира работата на всички части на тялото и да ги държи под контрол.

– Ще придобиете издръжливост. Такова натоварване подобрява дейността на сърдечно-съдовата система и кислородът се доставя по-ефективно до всички органи.

– Ще имате правилна стойка. Поддържането на мускулите на гърба в добра форма е една от основните задачи по време на упражнението. Това упражнение ще ви помогне да укрепите основните си мускули и да се отпуснете по-малко.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе