Евтин начин за лукс в дома
Идеи за дома

Евтин начин за лукс в дома

Декоративните възглавнички – някога запазени за богаташките или кралските домове , сега са предмет на всекидневен лукс, който изпълва пространства, вариращи от дневни и спални до места за сядане на открито.

Измамно наречени „възглавници за хвърляне“ и „разпръснати възглавници“, съчетаването на тези декоративни елементи изисква малко ноу-хау, за да изглеждат стилно.

„Интериорният стил разчита на възглавници, казва интериорният дизайнер и стилист Меган Мортън. – Те са„ червеното червило на салона.”

Не само перфектно поставените възглавници ще направят дивана или леглото ви да изглеждат страхотно, те ще направят стаята да изглежда по-уютна и привлекателна. И в наши дни възглавниците са един от най-рентабилните начини да освежите дома си.

Следвайте топ 10 съвета на Меган Мортън, за да оформите възглавници като професионалист!

  1. Координирайте възглавниците със съществуващия декор

Потърсете възглавници за хвърляне в цветове и шарки, които да си пасват с палитрата, която вече използвате в дома си. Ключът към успеха при по-смелите щампи е да ги балансирате с възглавници в неутрални тонове.

  1. Осмелете се да сте смели

Ако имате неутрална цветна тема в хола си, изберете два или три смели цвята, за да вкарате малко дълбочина в пространството. Колкото по-неутрална е вашата стая, толкова по-ярки могат да бъдат вашите възглавници.

  1. Слоеве текстури

Не се страхувайте да комбинирате множество текстури от кадифе през коприна до козина; комбинирането на тежки текстури с по-леки на вашите възглавници ще запази дома ви уютен, но модерен.

  1. Пренаредете съществуващите си възглавници

Опитайте да промените посоката на съществуващите си възглавници, за да придадете на помещението ново усещане. Тази проста, но ефективна промяна в дизайна, ще направи чудеса за вашето пространство.

  1. Потърсете вдъхновение за възглавници от малко вероятни места

Когато търсите да актуализирате стаята си, вдъхновете се от повече източници. Ако обичате цветовете и принта в любимия си копринен шал или произведение на изкуството, използвайте това като вдъхновение, когато търсите красиво проектирани възглавници.

  1. Накарайте ги да изглеждат използвани

Опитайте да прегънете възглавницата, за да създадете гънка – сякаш е използвана наскоро. Това ще помогне за разбиване на еднаквите форми и еднаквите цветове.

  1. Различна форма и размер на възглавницата

Комбинирайте възглавници с различни размери и форми като овални или продълговати, за да създадете домашен и гостоприемен външен вид.

  1. Във всяка стая има възглавници

Можете да поставите възглавници и в стаята на децата ви – сивото и жълтото е чудесна комбинация, която повдига жилищното пространство, без да е прекалено женствена. Други модерни цветове, които можете да опитате, са горчица, теракота, градински чай и морска пяна.

  1. Създайте контраст

Контрастирайте блоковите цветове с хоризонтални и вертикални линии в тесни пространства.

  1. Сложете блясък

Ако домът ви се състои от земни, неутрални цветове, добавете малко металик, за да раздвижите цветовете. Но не прекалявайте с металическите цветове.

Tagged , , , ,
на горе