Думите са инструмент: Грубата реч е носител на невидима разрушителна сила

думите са инструмент
Разни

Думите са инструмент: Грубата реч е носител на невидима разрушителна сила

Думите са инструмент – всяка дума, която човек произнася, дава тласък към добро или в противоположна на доброто посока. Затова  е важен смисълът, който човек влага в ума и сърцето си, във всичко изречено в пространството. Думите са иструмент, и ако огнестрелното оръжие, мечовете и копията убиват явно, то словото има същата сила, но с тази разлика – невидима за окото.

Думите са мощно енергийно послание, с което оформяме собствената ни реалност. Това, което изричаме в пространството, е това, което ще се върне обратно при нас. Всички груби думи разрушават човека отвътре.

Енергията на думите-с тях „градим или рушим“ мостове

Как мислите влияят на нашето здраве и кои са първите сигнали от тялото: 4 начина за стопиране на негативния поток от мисли

Думите са инструмент: Функциите на езика са две – да усеща вкуса на храната и да възпроизвежда звуци

думите са инструмент

Човек може да бъде мил, галантен, симпатичен, увлекателен, но ако изрича разрушителни думи, тогава пътят му към щастието ще бъде дълъг и труден. Чрез речника, който използваме, ние сами се програмираме към бавно самоунищожение – несъзнателно, невидимо. Това, че нещо е невидимо за човешкото зрение, не значи, че не съществува.

Законът на привличането работи и в двете посоки, ето защо е толкова важно да се изключат от речника разрушителните думи и да се заменят с думи, които имат висока вибрация. Думи изразяващи любов, обич, благодарност, доброта и т.н.

Думите са инструмент: Грубата реч има невидима разрушителна сила

Животът ни е свързан с това, което мислим и какво казваме. Ако непрекъснато казваме, че „всичко е ужасно“, „няма пари“, „няма късмет“, тогава с това създавате около себе си негативно енергийно поле, чиято плътност щастието трудно би пробило. Хората сами си създават пречки, именно със своите мисли и думи.

Каквито и думи да използвате, помислете какво послание носят, каква вибрация излъчват, каква енергия генерират, защото всичко ще се върне обратно в отговор, на принципа на бумеранга. Това важи особено за ругатните и обидите. Всичко това се връща към своя източник, т.е. към човека, от чийто език са възпроизведени. И обърнете внимание, ще го ударят с пъти по-голяма сила. Затова е казано, че думите са инструмент. Ако искате да живеете пълноценен, щастлив и хармоничен живот, е препоръчително да следвате принципа: „Не съдете, за да не бъдете съдени“.

Така, както една дума може да въздейства на живота ви, така може и да изцери и да намерите щастието си. Всеки човек има невероятна способност, с помощта на думите, да се убеди в благополучието, да развесели, да мотивира, да вдъхне увереност, да се превърне в нечие вдъхновение.

Думите са инструмент: Нашите мисли и думи са един вид програми.

думите са инструмент

Нашите мисли и думи са вид инструмент за програмиране. Те създават около нас енергийно поле. Положителните нагласи са ярки и градивни, докато отрицателните са слаби и разрушителни. С думите убеждаваме не само другите, но и себе си. И с правилното отношение можем да преместите планини.

Според източната философия основният източник на загубата на  енергия е човешката реч. А според ведите грубите думи са основните препятствия по  пътя да духовния и материалния прогрес. Речта определя човека.

Всеки човек трябва първо да лекува тялото си, второ – да бъде специалист  по граматика и да следи речта си, трето – да бъде философ, който  очиства съзнанието си и постига абсолютната истина.

Думите са оръжие, речта има много силна  енергия. Хората, които общуват с ругатни, грубо и оскърбително, в определен момент получават тъмно петно върху енергийното си (невидимото) тяло, което след  време може да предизвика заболяване на физическото тяло.

Според Аюрведа думата е носител на Вселенска енергия. Нейната цел е да доближи човека до Божественото.

Успелите хора употребяват спокойна, мека реч и умеят да контролират думите си. На Изток човекът, който не може да контролира речта  си на елементарно ниво, се смята за много примитивен, дори да е професор на Запад.

Ако на завистливия човек му се каже нещо хубаво за някой друг, е напълно реално да се разболее. Такива хора, осъзнато или неосъзнато провокират другите, опитвайки се да предизвикат у тях енергията на гнева, раздразнението, обидата, завистта, тъй като те самите са настроени на тази честота.

Докато, силата на Любовта и на благодарността е много мощна! Изразявайте благодарността си, дори и за най-малките неща. Например кажете „Благодаря“ за добрия съвет, на доставчика, или на съседа, който ви е да отворил вратата на входа.

Хубаво да изричате добри думи, защото е хубаво и да ги чувате, именно защото думите са инструмент. Затова не бива да пестите от думи в знак на признателност и благодарност.

Щом думите са инструмент, нищо не ни пречи да го използваме само за добри дела! 

Силата на любовта и на какво е способна тя

Силата на думата „БЛАГОДАРЯ“

infomax-logo-50-15-HW Овчарят Антон, роден мюсюлманин, вдигна църква и говори с Бога

Tagged , ,
на горе