Никоя жена не бива да чува, че някога друга жена е била повече обичана от нея – Тодор Колев

Никоя жена не бива да чува, че някога друга жена е била повече обичана от нея – Тодор Колев
Любов и партньорство

Никоя жена не бива да чува, че някога друга жена е била повече обичана от нея – Тодор Колев

С него си. Имате връзка. Държи на теб. Обича те и се отнася с уважение към теб. Но някак си не е достатъчно. Има нещо, което те притеснява.  Въпрос, който от една страна искаш да разбереш, но в същото време се страхуваш от отговора. Отговор, който може да те рани. Отговор, който може да те разочарова. Отговор, който може да те откаже от него. От вас. От любовта.

Обича ли все още бившата си? Въпрос, който си задава всяка жена. Въпрос, който всява страх и ужас. И боли. Особено ако отговорът е „Да“.

Ето какво да направиш, когато той все още обича бившата си

Не се сравнявай с нея

Да сравняваш себе си с другата жена е загуба на време и ще повлияе на самочувствието ти. Първата любов на твоя партньор може би изглежда специална в неговите очи. Не защото е – просто първата любов винаги се помни. И в никакъв случай това не е повод за ревност. Така или иначе, всичко, което ще направиш, като се сравняваш с нея, е да участваш в състезание, което не можете да спечелиш.

Дори ако си „по-добра“ от нея в някои неща, най-вероятно ще има поне една или две области, в които тя ще те засенчва или ще те кара да се чувстваш несигурна. Конкуренцията е безсмислена. Тя води само до болка и неудовлетворение.

Увери се, че не си „заместител“

Може би ще прозвучим грубо, но някои мъже наистина нямат съвест. Ако един мъж все още обича първата си любов, трудно ще заобича и теб. Или поне не така, както нея. Забележи погледът му, когато те гледа. И изобщо търси ли зрителен контакт с теб. Освобождава ли се от работа, за да прекарате повече време заедно или работи до късно, за да те избегне.

Да, в тези въпроси се крият много отговори. Целувките истински ли са или те целува, сякаш по задължение? Интимността как е ? Знаеш, че тя е ключът към здравите отношения, а и също показател за силна любов.

Довери се на себе си 

Понякога нещата се случват точно така, както сме ги предчувствали. И колкото и да ни се струва странно, инстинктът се оказва прав. И ако вътрешното ти „аз“ ти казва, че  чувствата на партньора ти към първата му любов са преминали границата в емоционална изневяра или са сериозна предпоставка за истинска такава, тогава трябва бъдеш напълно честна със себе си.

Той все още обича първата си любов и това не е за подценяване. Бъди внимателна. Ако не се подходи по правилния начин, това може да разруши вашата връзка. Ето защо колкото повече игнорираш инстинкта си, който ти казва, че нещо не е наред, толкова повече рискуваш да живееш в лъжа. А този живот боли. Много.

Не се плаши от ултиматум – но внимавай

Да дадеш ултиматум на партньора си може да звучи дребнаво или погрешно, но понякога това е единственото решение. И не – няма нищо общо с това, дали си добър човек. Нека избира – теб или нея. Защото, скъпа, не заслужаваш цял живот да живееш в нечия сянка. Заслужавам мъж, за когото ще си единствената жена на този свят. Най-скъпа. Най-любима.

Ако избере теб – тогава няма от какво да се притесняваш. Продължи връзката си с него, но винаги си имай едно наум. Любовта е игра. И този, който се влюби силно – губи.

Ако не може да ти даде отговор и започне да се обяснява или пък избере нея, единственото, което може да направиш е да си тръгнеш от този мъж. И връзката, която не е полезна по никакъв начин за теб. Стига толкова. Ти не си утешителна награда, нито заместител. Ти си жена и заслужаваш най-доброто..

Научи повече за това защо той я обича

Вече ти казахме причините, поради които не трябва да се сравняваш с първата му любов и все още държим на това. Но да разбереш повече за това защо той я обича може да бъде полезно, както и за тяхната раздяла. Може би ще научиш неща, които доста ще те изненадат.

Дали причината да я обича толкова силно е нейната външна красота, техните общи интереси, неизразима искра, която той усещаше само с нея? Какво беше това и защо сега го засяга толкова силно. Помоли го да ти каже по неутрален начин и му обещай, че няма да го използваш срещу него.

Тогава ще разбереш какво се случва и дали бракът ви все още може да бъде спасен – и изобщо, дали искаш да се бориш с него. След всичко онова, което ще чуеш.

Не се съмнявай в себе си

Знаем как би се почувствала, когато разбереш, че той все още обича бившата си. Но, скъпа, този факт в никакъв случай не те прави по-малко добра от нея или пък недостойна за него. Не! Глупаво е да си мислиш така. Това са чувства. И никой не може да ги контролира, колкото и да ни се иска. Колкото и да знаем, че това, което чувстваме не е редно и ще нарани хората, които ни обичат. Уви. Безсилни сме.

Може да бъде опустошително да напуснеш някого, когото обичаш, но ако той ще преследва друга жена, докато е с теб, не е честно. За всяко нещо си има граници. Както и за любовта. Ако той наистина те обича, ще направи избор без изобщо да се поколебае. Дори ще ти се обиди, че му задаваш въпрос, чийто отговор е повече от очевиден

Ти си прекрасна. И заслужаваш щастие. Помни това.

Tagged , , , , , , , ,
на горе