Полезни съвети, ако сте допуснали грешка на работното място

Полезни съвети, ако допуснали грешка на работното място
Интересно

Полезни съвети, ако сте допуснали грешка на работното място

Всеки от нас може да допусне грешки на работното място. Повечето професии подлагат на изключителен стрес работниците и напрежението в даден момент може да се окаже непреодолим проблем. Няма непоправими неща. Трябва обаче да имате воля и желание да поправите своята грешка и в зависимост от типа на работното място да я поправите. Не мислете, че е срамно да признаете, ако не сте взели правилното решение или сте се разсеяли и това е довело до разминаване в сметките, стига това да не е постоянно.

Грешките на работното място са допустими, но има някои реакции от страна на виновните, които могат да бъдат неприемливи. Затова е хубаво да реагирате по достоен и правилен начин, за да поправите своята грешка.

Полезни съвети, ако сте допуснали грешка на работното място

infomax-logo-50-15-HW Певицата Ерика Баду създава колекция с италианската модна къща „Марни“

infomax-logo-50-15-HW „Птиците – рай на земята“ каца в София

Ето няколко съвета ако сте допуснали грешка на работното място:

Потърсете помощ

Ако се сблъскате с проблем, който изисква корекция, е препоръчително да потърсите подкрепата на своя шеф или мениджър. Този акт показва вашата отговорност и отдаденост на намирането на решение, дори ако това изисква помощ. Не се мъчете сами да поправяте нещата, ако сте се объркали и не сте наясно какво да правите, това само може да влоши нещата.

работното място

Обмислете обстоятелствата

Докато обмисляте как да поднесете извинения до вашия шеф за допусната грешка на работното място, е изключително важно да отделите малко време и да вникнете по-дълбоко в поведението си. Като размишлявате върху ситуацията, не само ще можете да определите областите, които изискват внимание, но и ще можете искрено да предадете чувствата си в кореспонденцията.

Освен това отделянето на време за обмисляне на действията ви ще ви позволи да разработите план за действие, за да подобрите още повече поведението си.

Съсредоточете се върху причината за извинението си

Ключът към искреното извинение е да се съсредоточите върху причината, поради която съжалявате. Вместо да се впускате в подробно обяснение на това, което ви е накарало да допуснете грешка на работното място, подчертаването на факта, че искрено се разкайвате и сте се ангажирали да поправите ситуацията, изпраща силно послание.

Вместо да изглеждате като защитник или да се оправдавате, това показва искрено желание да поправите нещата и да се помирите със засегнатите страни. Накратко, не става въпрос за вас – става въпрос за признаване на причинената от вас болка или обида и за показване на готовност да направите необходимото, за да поправите отношенията.

работното място

Обръщайте се към шефа си по име

Изключително важно е да бъдете възможно най-искрени и лични в извиненията си, за да възстановите доверието между вас и вашия ръководител. Чудесен начин да постигнете това на работното място е да се обърнете към ръководителя си по име, като му покажете, че признавате индивидуалните му чувства и че цените работните си взаимоотношения с него. Така той също ще усети личното ви отношение към него.

Включете график за изпълнение на задачата

Ако се окаже, че съставяте извинително писмо в резултат на незавършена задача или пропуснат краен срок на проект, би било разумно да посочите променена дата за завършване. Дори може да покажете, че сте готови да останете на работното място извънредно, докато всичко не бъде оправено. По този начин изразявате разкаянието си за негативните последици, които действията ви може да са причинили, и подчертавате ангажимента си да разрешите проблема по най-бързия възможен начин.

работното място

Извинението може да е трудна задача. Ако подходите правилно обаче, тя може да спести влошаването на много проблеми. Изключително важно умение е да знаете как да се извините на шефа си на работното място. Успешното извинение може дори да повиши авторитета ви в очите му. Неуспешното такова обаче може да доведе до обратното. От съществено значение е да осъзнаете, че начинът, по който се извинявате на шефа си, отразява вашата ангажираност към работата ви. Способността да разпознаете кога, как и защо да се извините показва готовността ви да се изправите пред последствията и да търсите начини да продължите напред.

Вижте още:

4 зодии, които трудно изразяват нуждите си във връзката

Обичам ли го? 5 начина да разберете какво чувствате

4 зодии, които пишат на бившия си пияни и съжаляват после

4 зодии, които ценят задълбочените разговори във връзката

4 зодии, които искат да излизат с приключенски настроен партньор

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

4 зодии, които обичат да правят услуги на своята половинка

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе