10 ефективни домашни средства за подмладяване
Здраве и красота

10 ефективни домашни средства за подмладяване

Всяка жена като достигне средна възраст започва да мисли за подмладяване.Безупречната, сияйна кожа е мечтата на всяка жена. Днешният свят е пълен със замърсяване и кожата ни постоянно се сблъсква с тежка среда. И така, очевидно е, че от време на време глезим кожата си.

Подмладената и съживена кожа ви дава онази допълнителна доза увереност, която ви позволява да се чувствате добре отвътре. И така, ето няколко лесни домашно приготвени средства за най-добра грижа за кожата.За да запазите красотата и младостта на кожата на лицето си, изобщо не е необходимо да купувате скъпи кремове и маски.

Подмладяването с народни средства дава не по-лоши резултати, а понякога тяхната ефективност надминава дори съвременната козметика и популярни марки. Но преди да предприемете подмладяване на лицето с народни средства, трябва да се запознаете с някои правила за тяхното използване, които ще ви помогнат да избегнете кожни проблеми в бъдеще.

10 ефективни домашни средства за подмладяване

 

Тиквена маска за коса и лице

Как да се справим със сухата кожа на лицето

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

10 ефективни домашни средства за подмладяване

1.Кайсия

подмладяване
10 ефективни домашни средства за подмладяване

Кайсиите са богати на витамини и са идеално средство за подмладяване. Накиснете 4-5 кайсии във вода и ги оставете да набъбнат. Пригответе гладка смес с пулпата и добавете мед, бадемово масло, лимонов сок и нанесете това върху лицето си за 10 минути. Изплакнете със студена вода, за да разкриете блестяща кожа.

2. Папая

подмладяване
10 ефективни домашни средства за подмладяване

Намачкайте 2 супени лъжици каша от папая и я нанесете върху кожата с кръгови движения. Оставете да престои на лицето ви около 15 минути и отмийте. Папаята е естествен скраб, който помага за премахване на вредните токсини от повърхността на кожата и е добро средство за подмладяване.

3. Портокалови кори

Портокаловата кора се настъргва и се изсушава на слънце. Пригответе смес, като смесите 1 ч. л. изсушена цитрусова кора, 2 ч. л. г. брашно и 1 ч. л. мляко. Витамин c в портокаловите кори е страхотен за блестяща кожа, така че ако искате моментално освежаване и подмладяване на външния вид, ето какво трябва да направите.

4.  Краставица и алое вера

Краставицата е чудесна за мазна кожа и средство за подмладяване. Помага за успокояване на зачервяването и също така охлажда кожата. Перфектна комбинация от краставица и алое вера, това е най-добрият начин да получите блестящ и освежаващ вид в това време. Пакет за лице с краставица и алое вера е точно това, от което се нуждаете през лятото за максимални ползи.

5. Бананово пюре

Сбогувайте се с петната с банани. Помага за еластичността на кожата и я прави здрава, и я подмладява. Добавете около 2 чаени лъжички мед към банановата каша и пригответе компрес за лице. Нанесете това върху лицето си за около 10 минути и го измийте.

6. Домати

подмладяване
10 ефективни домашни средства за подмладяване

Страхотни антиоксиданти, доматите са чудесни за вашата кожа, както вътрешно, така и външно. Смесете 3 ч. л. доматен сок с 1 ч. л. лимонов сок. Направете гладка паста. Доматите помагат за почистване на кожата ви и също така я правят да изглежда освежаваща и я подмладява.

7. Овесени ядки

подмладяване
10 ефективни домашни средства за подмладяване

Искате да сте естествени, докато ексфолирате? Овесените ядки са страхотно противовъзпалително средство и помагат при изсветляване на кожата, както и в борбата с акнето. Пригответе смес, като смесите овесени ядки, вода и мед. Нанесете това върху лицето си за известно време и го измийте. Това средство подмладява вашата кожа.

8. Кисело мляко

Домашното кисело мляко може да направи чудеса с кожата. Помага за хидратацията на кожата и поддържа кожата ви хидратирана. Пригответе гладка паста, като смесите кисело мляко, куркума на прах и брашно. Нанесете го върху лицето си и го измийте със студена вода. Това помага за почистване на кожата, както и стяга порите и подмладява кожата ви.

9. Мляко на прах

Смесете мляко на прах с лимонов сок и мед и го нанесете върху лицето два пъти седмично. Млякото на прах помага за изсветляване на кожата, медът помага за хидратацията, а лимоновият сок я почиства. Това е един от най-добрите опаковки за лице, който помага да се поддържа кожата здрава и я подмладява.

10. Яйца

Вашата кожа също се нуждае от протеини. Пригответе рядка смес, като смесите яйчен белтък и Multani mitti. Изплакнете го с хладка вода и след това нанесете овлажнител. Осигурява лифтинг на лицето и помага за стягане на порите и подмладява кожата.

Това са едни от най-добрите средства за домашна грижа за подмладяване на кожата.

Tagged , , ,
на горе