Доверието е в основата на здравата връзка. Изгубите ли го – и любовта няма да ви спаси

Доверието е в основата на здравата връзка. Изгубите ли го – и любовта няма да ви спаси
Любов и партньорство

Доверието е в основата на здравата връзка. Изгубите ли го – и любовта няма да ви спаси

Доверието е горивото на връзката. Благодарение на него, може да изградите здрави отношения, които да укрепят вашата връзка. Проблемите с доверието често са свързани с минали рани, останали отворени. Рани, които не могат да зараснат. И страх, че и този, с който си сега, може да те нарани.

Когато човек е бил дълго време лъган и предаван, невъзможно е да не си изгради стена, която да го предпазва. И трудно може да допусне някого отново близо до себе си. Затова е нужно време. Време, в което да се опознаете. И да изградите доверие, което ще ви води напред и ще предпазва връзката ви.

Но как може да се довериш отново, ако сърцето ти е било наранявано? Можеш, стига да го искаш. И да вярваш, че този път ще е различно. И краят ще е щастлив. И за двама ви. Нужно е доверие и много любов, за да бъдат здрави вашите отношения.

Представяме ти някои от начините, които ще ти помогнат да изградите доверие с твоята половинка.

Бъдете откровени

Ако искате да имате нормални и здрави отношения занапред, трябва да бъдете откровени един към друг. Нека този, който е по-смел първи да започне разговора. Признайте си, че и двамата изпитвате страх от това да се доверите. Споделете всичките си неприятни моменти от миналото, които са ви белязали и наранили толкова, че дори и на този, който знаеш, че няма да те нарани, пак не можеш да се довериш. И двамата сте се оставили страхът и негативните мисли да попречат на щастието ви. Винаги си имайте едно на ум, но не пречете на щастието да влезе в живота ви.

„Сговорна дружина, планина повдига“

Всичко е възможно, когато е споделено. Дори и да е трудно в началото и да изглежда така, че е непосилна за вас задача, важното е и двамата да го искате силно. И да се борите рамо до рамо. Ако ти си единствената във връзката, която полага усилия, не се надявай скоро да има някакъв резултат. Невъзможно е да изградите доверие само с желание. Нужни са и действия, време и търпение. И точно тук ще изпитате любовта, която изпитвате един към друг. Тя ще е водеща в процеса на изграждане на доверие.

Спрете да се обвинявате

Нито ти, нито пък той сте съвършени. И двамата сте допускали много грешки в миналото. Били сте наранявани, но и сте наранявали. Ако искаш това да се промени и да живеете в хармония, трябва да забравиш за неговите грешки. Но не само да забравиш, но и да простиш от сърце. И да спреш да го обвиняваш за всичко. Същото важи и за него. Простете си, заровете миналото и се грижете за настоящето. Направете го незабравимо и бъдете щастливи. С обвиняване и омраза не се стига до нищо хубаво.

Говорете

Говорете за всичко. За лошото, за хубавото. За нещата, които са ви наранили и продължават да ви нараняват. За постъпките, за които съжалявате. За пропуснатите възможности, напразните надежди, несбъднатите мечти. Излейте си душата един пред друг. Позволете си да бъдете уязвими, когато сте заедно. Само, когато до болка се опознаете, тогава ще разберете как да не се наранявате повече взаимно. И ще започнете постепенно да се доверявате един на друг. Време трябва. И търпение. Но и желание, разбира се. Без него – всичко е загубено. И няма смисъл.

Бъдете постоянни

За да спечелиш неговото доверие, трябва да разбере, че си сериозна и държиш на думата си. Бъди постоянна в мнението и решенията си. Понякога трудно се вярва на някой, който е непоследователен и непостоянен. Ако променяш мнението си, той няма как да ти има доверие. Няма да има причина да го прави. Ти не му даваш такава. Не трябва да бъдеш непредвидима, защото твоят партньор никога няма да бъде сигурен в теб и винаги ще се съмнява. Доверие се изгражда трудно, но постоянството и желанието са ключът към него.

Спазвай обещанията си

Имай смелостта да осъществиш всичко, което казваш. На думи е лесно. Но действията показват истинската стойност и намерения на човек. Независимо за какво си дала обещание. Дали е нещо важно или незначително, не се отмятай. Вярно е, че понякога има и основателна причина, но ако редовно нарушаваш обещанията си е невъзможно да спечелиш доверието му. Трябва да види, че си сериозна и държиш на думата си. В днешно време е много трудно да откриеш такъв партньор.

Човек тежи толкова, колкото тежи неговата дума.  Няколко думи с огромен смисъл, които ни карат да се замислим да всички онези напразни обещания, които сме давали или които сме чакали някой да ги спази. Някой, на който сме държали и обичали. Но така и не са се превърнали в действия. Останали са просто думи. Красиви, но напразно изречени и безсмислени думи.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , ,
на горе