Дисни оспорва съдебния иск на Скарлет Йохансон заради паралелното пускане на Black Widow

Дисни оспорва съдебния иск на Скарлет Йохансон заради паралелното пускане на Black Widow
Лайфстайл

Дисни оспорва съдебния иск на Скарлет Йохансон заради паралелното пускане на Black Widow

 

 

Компанията Уолт Дисни отговори публично на Скарлет Йохансон по повод заведеното от актрисата дело.

36 -годишната Скарлет Йохансон заведе иск срещу компанията Уолт Дисни в четвъртък в Лос Анджелис, заради това, че конгломератът е нарушил договора й, пускайки  блокбъстъра „Черната вдовица“ това лято на своята услуга за стрийминг Disney+ по същото време, когато филмът беше пуснат по кината.

„Претенциите на Йохансон са неоснователни“, заяви говорител на компанията Уолт Дисни в изявление, публикувано в PEOPLE. „Делото е особено тъжно и обезпокоително поради безчувственото пренебрежение към ужасяващите и продължителни глобални последици от пандемията COVID-19.“

„Дисни спазва изцяло договора с  г -жа Йохансон и освен това пускането на „Черната вдовица“ на Disney+ значително подобрява възможността й да спечели допълнителна компенсация в към получените до момента 20 милиона долара“, се казва в изявлението.

От своя страна Йохансон твърди, че в договорът й за „Черната вдовица“ с  Дисни е за гарантирано ексклузивно издание в киносалона, като по-голямата част от заплатата й зависи до голяма степен от касовото представяне на филма.

 

„Дисни умишлено предизвиква нарушението на споразумението без основание, за да попречи на г -жа Йохансон да реализира пълната полза от нейната сделка“, се казва в иска.

 

PEOPLE получи изявление от адвоката на Йохансон Джон Берлински. „Не е тайна, че Дисни пуска филми като „Черната вдовица“ директно в Disney+, за да увеличи абонатите и по този начин да увеличи цената на акциите на компанията-и че се крие зад COVID-19 като претекст за това. Но игнорира договорите на изпълнителите, и нарушава техните права, ние очакваме с нетърпение да докажем това в съда “, се казва в изявлението.

„Това със сигурност няма да е последният случай, в който талантът на Холивуд се противопоставя на Дисни и дава ясно да се разбере, че независимо какво говорят публично от компанията, тя има законово задължение да спазва договорите си“, продължава той.

 

Решението на Дисни да пусне „Черната вдовица“ едновременно в кината и на своята стрийминг платформа съвпада с това, което компанията направи за Cruella и Jungle Cruise.

 

„Черната вдовица“, който дебютира на 9 юли, спечели 80 милиона долара в САЩ през първия си уикенд и 78 милиона долара в световния боксофис. Той спечели още 60 милиона долара от таксите за наем на Disney+ Premier от 30 долара в платформата.

 

По -рано този месец Йохансон заяви в интервю за Fatherly, че „няма планове да се връща“ като „Черната вдовица“.

 

Tagged , , ,
на горе