Любов след развода - най-често срещаните митове
Любов и партньорство

Любов след развода – най-често срещаните митове

Разводът е трудно за поглъщане хапче. Животът, който сте изградили с бившия си съпруг, се е сринал и сега вие събирате парчетата. Когато най-накрая се почувствате готови да продължите напред и да излизате на срещи отново, вероятно всеки в обкръжението ви ще има мнение как трябва да се справите с това. Ето един съвет: не вярвайте на всичко, което чувате. Нека да разгледаме най-често срещаните митове за намирането на любов след развод.

Трябва да гмурнете в дълбокото и да започнете да излизате по срещи незабавно

Да се втурвате направо в друга връзка вероятно не е добра идея, особено ако не сте преживяли още бившия си или не сте разбрали добре какво се е объркало във връзката, която наскоро сте приключили. Не игнорирайте проблемите, които сте имали досега. Първо си дайте време да се излекувате и да заздравеят раните ви, защото иначе рискувате да повторите отново същите грешки, а едва ли искате това.

Имате нужда от партньор, за да повишите самочувствието си

Търсите ли любов след развода, за да повишите самочувствието си? Опитайте се да не изпадате в ситуация, в която зависите от мъж, за да се чувствате добре. Ако влезете във връзката от тази гледна точка, винаги ще бъдете в зависима позиция. Може и изобщо да не ви се започва нови отношения на този етап, което е напълно нормално. Не правете това, което хората очакват от вас, а това, което наистина искате.

Ще ви бъде трудно да бъдете отново щастливи

Въпреки, че вероятно в момента може да се чувствате смазани и тъжни, доказателствата сочат, че всъщност вие бихте могли да се окажете по-щастливи след развода си. Изследвания в американски университет са показали, че много жени откриват, че са по-щастливи и по-доволни от живота си, когато бракът им приключи.

Трябва да приемате срещите много сериозно

Независимо от възрастта ви, запознанствата трябва да са забавно преживяване. След развод нещата могат да се почувстват много тежки и трудни за справяне, тъй като наскоро сте преминали през изключително предизвикателно житейско събитие. Би могло да бъде чудесно да се опитате да се забавлявате повече в личния си живот. Ако направите това, може да откриете, че привличате правилния тип хора.

Следващият ви партньор ще бъде перфектен

След разочарованието от развода, може да сте твърдо решени да направите следващата си връзка перфектна. За съжаление, поставянето на безумно високи очарования е рецепта за бедствие и нови разочарования. Никой не е идеален, дори и вие самите, така че не очаквайте такава да бъде и връзката ви. Проблеми винаги ще има, въпросът е да умеете заедно да се справяте с тях.

Може да докажете на бившия си, че е сгрешил

Една от основните причини, поради които някои разведени са толкова нетърпеливи да тръгнат отново по срещи, е да докажат на бившите си, че са продължили напред. Това обаче е нестабилна почва, на която да се основава всяка романтика и рискувате отново да претърпите разочарование.

Новата ви любов няма да има нищо общо с бившия ви

Лесно е да си мислите, че не бихте излизали с някого, който има и най-малка прилика с бившия ви. Истината обаче е, че всеки от нас харесва определен тип хора и макар и несъзнателно, може да търсите сходни черти в характера.

Близките ще ви дават най-добрите съвети

Винаги ли се обръщате към най-близкия си приятел или роднина за съвет за връзка? Може би е по-добре да потърсите другаде. Понякога те няма да бъдат обективни и има риск да ви кажат това, което искате да чуете. Няма нищо лошо в това да потърсите помощ от специалист, ако не може да решите проблемите си сами.

Трябва да скочите в леглото с някой нов

Може да сте нетърпеливи да продължите напред и да намерите любов след развода, но спането с някой нов човек е огромна стъпка. Не прибързвайте и го обмислете добре, преди да направите нещо, за което после да съжалявате.

Децата ви не са част от уравнението

Ако имате деца от предишния си брак, трябва да ги вземете предвид във вашите романтични решения. Когато срещнете някого, когото харесвате и вече сте готови за нова връзка, обсъдете тази ситуация с него.

Може да държите бившия си настрана

Ако сте се разделили нормално с бившия си съпруг, може да не се притеснявате. За мнозина обаче това не е толкова просто. Ако имате деца, ще се наложи да се срещате често с него заради тях, така че новият ви партньор също трябва да е наясно с картинката, за да не стават недоразумения.

Tagged , , , ,
на горе