10 начина как да станем по-самоуверени
Психология

10 начина как да станем по-самоуверени

Понякога изглежда все едно някои хора просто се раждат самоуверени. Сякаш нищо не може да ги пипне, и след като бъдат съборени винаги се изправят. Да бъдеш самоуверен е нашето доверие в собствените ни възможности, способности и преценки. Това е вярата, че можем успешно да се справим с ежедневните предизвикателствата и изискванията към нас. Добрата новина е, че и Вие можете да станете бързо и лесно по- самоуверени в себе си. Няма значение дали вече го имате или не, да се ​​научим как да изграждаме увереност и да бъдем по- самоуверени е част от процеса на еволюция за всеки човек. Сега ще ви запознаем с 10 метода, с които можете да изградите увереността си.

10 начина как да станем по-самоуверени

Ниското самочувствие идва от детството. Защо не вярваме в себе си?

Как да изградите здравословно самочувствие и да сте щастлива? Ключът са тези 20 съвета, дадени от водещ психолог.

infomax-logo-50-15-HW Излизат мемоарите на Бритни Спиърс, Барбра Стрейзанд и Илон Мъск

10 начина как да станем по-самоуверени

Свържете се със себе си

как да сме самоуверени
10 начина как да станем по-самоуверени

Увереността и връзката вървят заедно, тъй като ние сме най-самоуверени, когато сме истински. Не се опитваме да бъдем някой друг, да задоволяваме другите или да живеем живот, диктуван от думата „трябва“. Изграждаме и излъчваме увереност, когато сме верни на себе си. За да бъдете истински, изяснете целта и ценностите си. Опитвайки се да преследвате целта и ценностите на другите, ще се чувствате немотивирани и фалшиви. Запитайте се кои са нещата, за които знаете със сигурност, че наистина желаете и искате.

Излезте навън

как да сме самоуверени
10 начина как да станем по-самоуверени

Има толкова много страхотни предимства на чистия въздух и движението, но ние ще споделим няколко! Отделянето на време за себе си навън може да намали стреса и безпокойството, да увеличи витамин D, да ви помогне да се съсредоточите и да ви осигури по-добра почивка през нощта. Чувството за по-добро може да доведе до по-голяма увереност. Отделяйте малко време всеки ден, за да излезете навън! Отидете на разходка, поседнете на слънце и започнете да усещате, че ставате по-самоуверени.

Излезте от зоната си на комфорт

Може би е да опитате ново хоби, да се представите на някой нов, да предприемете пътуване или дори да намерите нов маршрут до работа или училище. Промяната на вашата рутина може да ви мотивира и вдъхнови и на свой ред да повиши увереността ви и да станете много по-самоуверени.

Фокусирайте се върху това да бъдете най-добрата версия на себе си

как да сме самоуверени
10 начина как да станем по-самоуверени

Сравнението може да бъде труден навик за прекъсване и може да е нещо, върху което всички трябва непрекъснато да работим. Социалните медии могат да бъдат голям стимул за това. Това е основна част от нашето ежедневие и въпреки че е чудесен инструмент да поддържаме връзка, може да бъде място, където този отрицателен навик тлее. Опитайте се да запомните, че социалните медии могат да бъдат акцент! Когато почувствате, че започвате да попадате в спирала на сравнение, погледнете своите силни страни и постижения и знайте, че сте специални и уникални и трябва да бъдете самоуверени.

Отбележете нещо от списъка си със задачи

как да сме самоуверени
10 начина как да станем по-самоуверени

Поставете си малка цел и се опитайте да я постигнете на сутринта. Може да е да оправяте леглото си, когато станете или най-накрая да започнете да се заемате с този голям работен проект, който се очертава. Зачеркването на задачи от списъка ви дава усещане за постижение и може да ви мотивира да продължите да зачерквате все повече и повече. Ключът към успеха и постигането на вашата цел ще се изпълни лесно и ще станете по-самоуверени.

Облечете се стилно, за да бъдете по-самоуверени

как да сме самоуверени
10 начина как да станем по-самоуверени

Когато се чувстваме добре отвън, това може да ни помогне да се чувстваме добре отвътре. Когато не се чувствате достатъчно самоуверени, обръщането на това може да бъде толкова лесно, колкото да скочите под душа и да облечете любимия си тоалет. Може да се изненадате колко бързо ще се промени настроението ви и как ще се почувствате готови да поемете света.

Стойте изправени

Позата е важна – застанете изправени, раменете назад и стъпете здраво на краката си. Позата на властта може да помогне много за начина, по който другите ви възприемат, и когато се чувствате по-сигурни в себе си, увереността може да последва и да станете по-самоуверени.

Поемете си дъх

Невероятно е какво може да направи едно просто дълбоко вдишване, ако се чувствате тревожни или претоварени. Дълбоките вдишвания позволяват пълен обмен на кислород и въглероден диоксид, което от своя страна забавя сърдечната дейност, понижава или стабилизира кръвното налягане и намалява стреса. Така че, когато започнете да усещате, че увереността ви се изплъзва, спрете и си поемете въздух. Е, още ли не сте самоуверени в себе си?

Признавайте грешките си

Ако можем без страх да се извиняваме за грешките си, да ги посочваме спокойно и да говорим открито за тях, това е признак на емоционална зрялост и ни помага да сме по-самоуверени.

Погрижете се за здравето си

как да сме самоуверени
10 начина как да станем по-самоуверени

Здрав дух – здраво тяло, но и обратното. Старайте се, доколкото е възможно, да се поддържате в добра форма, да не се тъпчете с вредна храна, да не преяждате нощем. Ако тялото ви се чувства добре, това е предпоставка и душата да е спокойна. Здравото тяло ще ви накара да се почувствате по- самоуверени отпреди.

Tagged , ,
на горе