6 съвета как да се сдобрим с партньора след скандал
Любов и партньорство

6 съвета как да се сдобрим с партньора след скандал

След скандал всяка двойка се появява чувството на тъга и разпад във връзката.Факт: няма връзка, в която да няма караници, спорове, големи или малки конфликти. Когато две личности със собствени навици и доскоро независим живот заживеят заедно, търканията са неизбежни. Но изразяването на различни гледни точки и дори острите сблъсъци всъщност са важни за двойката, защото означават, че в тези отношения всеки се чувства свободен да заяви гласно и да отстоява самостоятелно своето мнение.

И все пак много хора се притесняват от конфликтите и смятат, че те биха могли да алармират за множество проблеми. Дали е така?Карането с партньора ви е изтощително, както физически, така и емоционално.

Едно голямо взривяване ще накара всеки от вас да се почувства изтощен.

Но животът не спира, когато се карате с партньора си. Все още има работа за вършене, задачи за вършене и много други. Ето защо, когато се помирите след кавга, и двамата трябва да се сдобрите. В противен случай негодуванието може да остане и да се натрупа, докато не прелее в следващия спор.

Това не е устойчиво за никоя връзка. Да не говорим за изграждането на основа от любов, разбиране и състрадание.

Ето няколко идеи как да се сдобрите след скандал.

6 съвета как да се сдобрим с партньора след скандал

„Вбесявай ме…нежно“ или защо семейният скандал е спешно необходим

Най-честите причини за скандал между двойките

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

6 съвета как да се сдобрим с партньора след скандал

1.Задайте времеви лимит

скандал
6 съвета как да се сдобрим с партньора след скандал снимка: pinterest

След това, когато се съберете отново, задайте ограничение във времето за дискусията. Може да е лесно да се изгубите в мисли за случилото се или за състоянието на връзката ви в момента. Това обаче също така прави наистина лесно да се отклоните от коловоза и да загубите фокус.

Чрез определяне на времеви лимит и двамата можете по-добре да насочите вниманието си към темата, която трябва да обсъдите, а не към вашия скандал. Може да е тридесет минути или час. Въпреки това, по-дълго и вероятно и двамата ще започнете да губите фокус.

2.Избягвайте да се обвинявате взаимно

скандал
6 съвета как да се сдобрим с партньора след скандал снимка: pinterest

Ако в даден момент от разговора започнете да се обвинявате един друг, внимавайте! Този подход води само до загуба на време и енергия.

Един човек започва да обвинява другия за случилото се. Тогава другият партньор отмъщава със собствените си обвинения. Следващото нещо, което разбирате, е, че ситуацията излиза извън контрол, давате старт на скандал и моментът е изгубен.

Ако забележите, че това е на път да се случи, натиснете спирачките! Отделете малко време за дишане, след което се върнете в релси с дискусията.

3.Признавайте действията си

За да се помирите бързо, помага да признаете какво сте казали или направили по време на вашия скандал. Например, ако сте казали неща, за които съжалявате, поемете отговорност. Кажете на партньора си какво сте направили и че е грешно да го направите.

Една от причините караниците и конфликтите в отношенията да се проточват е, че никой от партньорите не желае да признае действията си. Въпреки това, когато го направите, това значително помага за затварянето на тази празнина и придвижването напред заедно от конфликта.

4.Извинете се

скандал
6 съвета как да се сдобрим с партньора след скандал снимка: pinterest

Ще се учудите колко двойки никога не се извиняват един на друг. Извинението е много силно. Изпраща съобщението до вашия партньор, че признавате какво сте направили и че това му е повлияло негативно.

Наистина и двамата партньори трябва да се извинят. Дори и да е ясно, че единият партньор е „грешно“, са необходими двама души, за да има конфликт във връзката. Това означава, че има място за всеки партньор да се извини, че е допуснал този скандал да се случи.

5.Не анализирайте прекалено много спора

скандал
6 съвета как да се сдобрим с партньора след скандал снимка: pinterest

След като сложим край на този безсмислен скандал, ние често чувстваме необходимост да го обмисляме на дълго и на широко. Размишляваме върху причините за несъгласие и се чудим как да изчистим недоразуменията. Това до някаква степен е полезно, но от друга страна може да ви попречи да възобновите нормалните си отношения с половинката.

6.Нарушете неудобното мълчание с положителна тема на разговор

скандал
6 съвета как да се сдобрим с партньора след скандал снимка: pinterest

Не позволявайте неловкото мълчание след вашия скандал да продължи твърде дълго. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да поемете дълбоко дъх, да потиснете егото си, и да започнете да се преструвате, че нищо не се е случило. Започнете положителна тема на разговор с половинката си. В началото поведението ви ще изглежда малко фалшиво, но постепенно ще разчупи ледовете.

Tagged , , , ,
на горе