8 начина да се свържете със себе си и да привлечете изобилие

8 начина да се свържете със себе си и да привлечете изобилие
Психология

8 начина да се свържете със себе си и да привлечете изобилие

Свързването със себе си е най-важното нещо, което трябва да направите, докато се движите през живота си. Колкото по-свързани сте със себе си и целта си, толкова повече стойност сте в състояние да създадете в света. Връзката със себе си също ви позволява да се свържете на по-дълбоко ниво с другитр хора, особено с най-близките до вас и тези, които работят с вас.

 

Като цяло свързването със себе си ви позволява да живеете по-изобилен живот.Ето 8 съвета как да го постигните:

 

1.Водете си дневник

Воденето на дневник е терапевтичен процес, който ви позволява да организирате и разбирате мислите си по по-ясен начин. Записвайки мислите в главата си и записвайки какво се случва във вашия вътрешен свят, ви позволява да обработвате и организирате тези мисли.

 

Практикувайте активно слушане

Слушането на другите без да се намесвате и прекъсвате ви позволява да се свържете на по-дълбоко ниво. Като се откажете от прекъсването, даването на обратна връзка или намесата, това ви позволява просто да практикувате дълбоко слушане и да чувате какво имат да кажат, вместо да се фокусирате върху собствените си мисли или отговори. Колкото по-автентично се свързваме с хората около нас, толкова повече сме в съответствие с нашето възприятие за себе си.

Опитвайте нови неща

Докато опитваме нови неща, това отваря умовете ни за нови идеи и нови преживявания, което ни помага да разберем какво наистина харесваме и какво не харесваме. Колкото повече изследваме и откриваме какво правим и какво не харесваме, толкова повече можем да се доближим до истинските си интереси. Тези преживявания също ни позволяват да се свържем с други хора, с които споделяме еднакви цели и интереси.

Освободете се от очакванията

Освобождавайки всякакви очаквания за постигане на някакъв резултат, той ни приближава до реалността и изпълнението на нашата цел. Често се фиксираме в очакванията и когато те не бъдат оправдани, това води до разочарование. Но като подхождаме към нашите взаимодействия с другите и със себе си без каквито и да било очаквания, това ни позволява да бъдем автентични и да виждаме реалността такава, каквато е, а не такава, каквато искаме да бъде.

 

  1. Практикувайте медитация

Чрез практикуването на медитация можем да култивираме способността си да слушаме мислите си и да ги наблюдаваме без осъждане. Медитацията ви помага да потърсите вътре в себе си своята вътрешна истина и да откриете какво искате повече и какво може да не работи за вас, като по този начин откриете истинската си цел. Също така ви помага да разсъждавате къде се намирате сега и да практикувате дишане.

Благодарете

Изразяването на благодарност към другите ви помага да се съсредоточите върху положителните аспекти на живота си и да живеете живот в задоволство. Освен това ви позволява да осъзнаете хората, които са оказали влияние в живота ви, и да им кажете благодаря, да дадете благословия и да ги почетете. Практикувайки благодарност, ние внасяме повече изобилие в живота си, което ни позволява да се чувстваме по-свързани с най-висшата си цел.

Имайте практика за психично здраве

Грижата за себе си и намирането на време да инвестирате във вашето психично здраве и благополучие е едно от най-важните неща, които можете да направите, за да се свържете със себе си. Някои начини, по които можете да подобрите практиката си за психично здраве, са като отидете на терапия, бъдете част от групова терапевтична сесия, бъдете част от Дзен кръг, говорите с някой, на когото смятате, че можете да се доверите и който създава безопасно пространство с вас. Има толкова много начини да подобрите психичното си здраве, така че трябва да опитате това, което работи най-добре за вас.

 

Поддържайте тялото си във форма

Свързването с тялото ви всеки ден подобрява не само физическото ви здраве, но и психическото ви благополучие. Това, ви позволява да предотвратите изтощението от тичането по умствените бягащи пътеки на живота. Някои начини, по които можете да подобрите практиката си за физическо здраве, са чрез фитнес, йога, пилатес или бягане.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе