Как да отстраните загорялата мазнина от съдовете

Как да отстраните загорялата мазнина от съдовете
Идеи за дома

Как да отстраните загорялата мазнина от съдовете

Как да почистите загорялата мазнина от дъното на тиганите може да бъде въпрос, който си задавате, когато забележите онзи кафяв остатък на дъното на тигана. Въпреки че може да изглежда, че всичките ви тигани трябва да се изхвърлят в кофата за боклук, всъщност можете да почистите загорялата мазнина от дъното на тиганите със сода за хляб, оцет, сол и кетчуп, заедно с някои търговски почистващи препарати. Почистването на загоряла мазнина е нелека задача, с която всяка една домакиня трябва да се справя. Не бързайте да отлагате миенето, ами вместо това, запретнете ръкави, въоръжете се с чифт гумени ръкавици и опитайте някой от следните трикове:

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако ви предстои ремонт на вашето жилище – потърсете нашите партньори от Диас Билд! Гаранция за качество и стил!

 

Интериорен дизайн за спалня с пастелни цветове

Червени детайли в интериора

5 златни правила за обновяване на дома

Топ 7 трика за красив интериор (СНИМКИ)Как да направите акцентна стена в дома

Как да отстраните загорялата мазнина от съдовете

Брашно

загорялата мазнина
Как да отстраните загорялата мазнина от съдовете снимка: pinterest

Ако готвите и имате разлив на мазнина, можете да го почистите незабавно, преди да стане проблем по-късно. Един лесен начин е да отстраните загорялата мазнина е да поръсите разлятото с брашно. Оставете брашното да престои няколко минути, за да абсорбира мазнината и след това можете лесно да го избършете. Това работи само ако греста не е суха. Ако е така, опитайте следващия метод в нашия списък.

Сода за хляб и вода

загорялата мазнина
Как да отстраните загорялата мазнина от съдовете снимка: pinterest

Содата за хляб е страхотно универсално почистващо решение за много неща в къщата. Когато се смеси с вода, можете да го използвате за премахване на петна от мед, петна от сок и кафе от плотове, обезцветяване на неръждаема стомана и, както познахте, трудни за отстраняване на загорялата мазнина. Содата за хляб е основа, което означава, че върши чудесна работа за разтваряне на мазнини. И тъй като е мек, той унищожава мазнините, без да унищожава повърхността, която почиствате. Просто смесете 3 супени лъжици сода за хляб с 1 чаша вода. Използвайте разтвора върху гъба, за да изтъркате леки петна от мазнина от твърди повърхности, като плотове, котлони и дори тенджери и тигани.

Сапун за съдове

загорялата мазнина
Как да отстраните загорялата мазнина от съдовете снимка: pinterest

Мазнините се пръскат по плотовете, стените и шкафовете, когато готвим, но какво ще кажете, когато попадне върху дрехите ви? Как да го извадите от любимата си риза или покривка? За тези меки повърхности напръскайте малко препарат за съдове директно върху петното. Оставете сапуна да кисне около половин час, преди да изперете спалното бельо в студена вода.

Сапуните са предназначени да се прикрепят към мазнините и молекулите на мазнините и да помогнат за измиването им, а сапуните за съдове са едни от най-силните борци с мазнините. Така че, когато използвате капка препарат за съдове за предварително третиране на петна от мазнина върху дрехи и друго бельо, той върши чудесна работа за освобождаване на мазнините от тъканите. Така ще се сбогувате със загорялата мазнина по вашите съдове.

Сол и алкохол

загорялата мазнина
Как да отстраните загорялата мазнина от съдовете снимка: pinterest

Знаете как да премахнете мазнината от ризата си, но какво ще стане, ако капе върху кухненския килим или килим? Те не могат просто да се хвърлят в пералнята.

За големи предмети, като възглавници за столове и други меки стоки, ще ви трябват сол и спирт. Смесете една част сол и четири части алкохол и разтрийте сместа силно върху петното, докато се повдигне. След като мазнината изчезне и вашият разтвор изсъхне, почистете с прахосмукачка излишната сол и използвайте влажна кърпа, за да изтриете всички останали следи. Сол и алкохол ще ви помогнат да се справите и със загорялата мазнина.

Оцет

За твърди, налепнали петна от мазнина, особено тези, полепнали по печката и вътрешността на фурната, можете да напръскате бял оцет директно върху петното и да го оставите да попие за около пет минути. Киселината в оцета ще помогне за разтварянето и омекотяването на жилавите, хрупкави части (предимно смес от храни и мазнини), което ще улесни изтриването с мека гъба.

За най-добри резултати нанесете оцета, когато повърхността е гореща. Така че, ако трябва да почистите фурната си, направете го веднага след употреба или я загрейте леко преди това.

Оцетът не разрязва мазнините сам по начина, по който го правят алкалните материали, но може да помогне за омекотяване на бъркотията и да улесни почистването им. Можете също така да използвате бял оцет, който също може да се използва като превантивен борец срещу мазнини за вашите тенджери и тигани.

Опитайте тези методи и бързо и лесно ще се справите със загорялата мазнина по вашите съдове.

Tagged ,
на горе