7 начина да овлажните сухия въздух вкъщи
Идеи за дома

7 начина да овлажните сухия въздух вкъщи

Сблъсквали ли сте се с проблема със сухия въздух у дома? Поддържането на вашето пространство на правилното ниво на влажност може да не изглежда като голяма работа, но когато въздухът ви стане сух до кости през зимата или в естествено сухите райони на вашия дом, нивото на влажност наистина може да повлияе на вашия комфорт. Винаги можете да поддържате кожата си блестяща и да дишате много по-лесно, когато домът ви поддържа правилното ниво на влажност.

Добрата новина е, че имаме няколко страхотни трика „Направи си сам“, които можете да използвате, за да овлажните пространството си, без да харчите пари. Нека да разгледаме как можете да овлажните стая, без да използвате овлажнител.

8 начина да изгоним негативната енергия у дома

Красиви идеи за коледна декорация на дома

 

7 начина да овлажните сухия въздух вкъщи

1. Включете чайника си или запарете следващото си хранене

сухия въздух
7 начина да овлажните сухия въздух вкъщи снимка: pinterest

Искате ли да научите как да овлажнявате сухия въздух? Може просто да се наложи да коригирате режима си на готвене. Готвенето на котлон може значително да подобри нивата на влажност в дома ви, ако го зачетете правилно. Въпреки че простото нагряване на чайник няма да е достатъчно, за да излекува сухия въздух от цялото ви пространство, няколко неща, които бълбукат наведнъж, ще имат много по-голямо въздействие.

Сутрин, например, загрейте овесена каша, докато варите кафе. За вечеря сварете на пара партида зеленчуци и сварете вода за паста едновременно.

2. Изсушете прането си на въздух

сухия въздух
7 начина да овлажните сухия въздух вкъщи снимка: pinterest

Хвърлянето на дрехите ви в сушилня само ще допринесе за сухия въздух в помещението. Вместо това помислете дали да не изсушите следващата си партида пране. Ако все още нямате такъв, инвестирането в стойка за дрехи. Поставете тези стелажи близо до източници на топлина, така че комбинацията от горещо и мокро да създаде много влага и да изсуши дрехите ви по-бързо.

3. Напълнете дома си с растения и цветя

сухия въздух
7 начина да овлажните сухия въздух вкъщи снимка: pinterest

Растенията са известни със способността си да генерират кислород и влага, но не всички са подходящи за тази работа. Напълнете пространството си с растения, за които е доказано, че подобряват нивата на влажност на въздуха в помещенията, като паяк, нефрит и каучукови растения.

Но не спирайте до растенията. Вазите за цветя също могат да добавят много влага в пространството. Когато се поставят до източници на топлина, водата от тях бавно ще се изпарява и в резултат на това ще овлажнява околната среда. По принцип, колкото повече растения имате в дома си, толкова повече влажност ще има и ще се отървете от сухия въздух.

4.Не изпразвайте ваната си веднага след баня

Оставете горещата вода да се охлади, вместо да изпразвате ваната веднага след като приключите с банята. Когато температурата спадне, парата ще продължи да тече във вашата баня и на други места, ако вратата е отворена. Разбира се, няма да искате да опитате този трик с деца или домашни любимци, които тичат наоколо. По този начин ще се справите със сухия въздух.

5.Оставете чаши или купи с вода до нагревателя

Ако нямате бюджет или не се интересувате от водоснабдяване, поставянето на чаши или купи с вода близо до източник на топлина е чудесен естествен овлажнител. Поставете го върху покривалото на камината или на маса близо до пещта, за да постигнете желания ефект и да се отървете от сухия въздух. Просто не забравяйте да не поставяте нищо директно върху нагревателя, за да предпазите стъклото от счупване.

6.Уверете се, че сте уплътнили правилно всеки прозорец и врата

сухия въздух
7 начина да овлажните сухия въздух вкъщи снимка: pinterest

Поддържането на въздуха в помещенията защитен от външния свят е ключът към контролирането на нивата на влага и изчистване на сухия въздух. Ако имате течение, но нямате представа откъде идва, вероятно вратите и прозорците ви не са плътно затворени. За щастие, коригирането на този проблем е достъпен проект.

Ако можете да видите светлина, идваща през врата или прозорец, дори когато са напълно затворени, това е мястото, където се крие проблемът ви.

7.Инвестирайте във вътрешен фонтан или водна конструкция

сухия въздух
7 начина да овлажните сухия въздух вкъщи снимка: pinterest

Водата се изпарява с течение на времето, така че поставянето на водни тела в дома ви е сигурен начин да се отървете от сухия въздух. Всичко от вътрешен фонтан до аквариум ще помогне за овлажняване на вашето пространство, въпреки че въздействието им ще бъде по-фино и постепенно от отварянето на съдомиялната машина или вземането на душ с отворена врата.

Tagged , , , ,
на горе