6 идеи как да обзаведем стилно коридора
Идеи за дома

6 идеи как да обзаведем стилно коридора

Лесно е да забравите, че коридора е стая. Често получава статут на коридор, но всъщност е важно пространство. Като място за пристигащи и заминаващи, то задава тона на останалата част от къщата, така че трябва да бъде гостоприемно. Поради тази причина обръщайте толкова внимание на нещата в коридора, колкото бихте направили във всяка друга стая, и не го използвайте като сметище за мебели или изкуство, които нямат дом другаде.

Когато се замислим за обзавеждането в коридора, обикновено се сещаме за това, че всичко трябва да бъде подредено в някакви мебели. Но за да стане мястото наистина практично и стилно е необходимо да положим повече усилия.

Няма зона в жилището, което да не е важна и с която да си струва да направим известни компромиси. Дори и това да е коридорът! Почти сигурно е, че на всеки му е минавало през ума да спести от обзавеждане като ново портманто, за да инвестира повече средства в мебели за спалня или кухня например…

Само защото редовно се движите през дадено пространство, за да стигнете до друга стая, където може да прекарате повече време, това не го прави по-малко важно – ако не друго, то го прави по-важно. Коридорът почти винаги е частта от къщата, която вие и вашите гости ще срещнете първа, така че се уверете, че оставя впечатление, може би като окачите впечатляващо произведение на изкуството в него или като въведете необичаен цвят.

Независимо дали предпочитате нещо забавно и цветно или спокойно и успокояващо, ето няколко стилни идеи за коридор, за да започнете.

HappyWoman_Astrology_1200x300

Ако ви предстои ремонт на вашето жилище – потърсете нашите партньори от Диас Билд! Гаранция за качество и стил!

 

Интериорен дизайн за спалня с пастелни цветове

Червени детайли в интериора

5 златни правила за обновяване на дома

Топ 7 трика за красив интериор (СНИМКИ)Как да направите акцентна стена в дома

6 идеи как да обзаведем стилно коридора

1. Представете парижката елегантност

обзавеждане на коридора
6 идеи как да обзаведем стилно коридора снимка: pinterest

Огледалата в коридора отдавна се използват за разширяване на усещането за пространство, но когато се съчетаят с високи, остъклени врати, високи тавани и елегантна архитектура, резултатът е лек и шик.

Като се има предвид, че този имот е апартамент, това означава, че коридорът не води до стълби, така че искахме да избегнем усещането за дълъг тесен коридор.

2. Поставете интересен под

обзавеждане на коридора
6 идеи как да обзаведем стилно коридора снимка: pinterest

Много големите входни антрета и големите стълбища могат да се окажат твърде официални за някои – един от начините да се противодейства на това е чрез използване на неочакван цвят на стените и модерна енкаустична плочка на пода. Придайте на тази подова настилка в коридора съвременен привкус. Чрез използването на шарени енкаустични подови плочки и смел цвят на боята за коридора по стените и дограмата, вие запазвате елегантността на коридора.

3. Поставете изкуството на фокус

обзавеждане на коридора
6 идеи как да обзаведем стилно коридора снимка: pinterest

Когато има място за съхраняване на обичайните остатъци от коридора някъде извън полезрението на входа, възползвайте се от възможността да поставите любима мебел, изкуство или скулптура като начин да поставите сцената за останалата част от декоративната схема в къщата.

Стилно, еднократно уникално произведение на изкуството е чудесен начин да насочите вниманието към пространство, което иначе би било неудобно или твърде малко.

4. Покажете изкуство и декоративни елементи

обзавеждане на коридора
6 идеи как да обзаведем стилно коридора снимка: pinterest

Поддържането на неутралната палитра на коридора създава пространство в стил галерия, което е идеално за показване на изкуство.Подготвянето на декоративна и възхитителна стена на галерия също е трик, който експертите използват, когато подреждат коридор за потенциални купувачи.

5. Бъдете креативни с тапета

обзавеждане на коридора
6 идеи как да обзаведем стилно коридора снимка: pinterest

Като цяло препоръчваме да използвате нежни тапети, със светли цветове, създавайки леко усещане. Обърнете внимание също, че нюансът на боята за дограма трябва да пасва на тапетите и плочките, за да направи тази комбинация красиво изпълнена.

И въпреки че това е външен вид, който подхожда на старинни домове, смятайте, че той внася характер коридора.

6.Следвайте правилото на „Минимално ненужни елементи“

обзавеждане на коридора
6 идеи как да обзаведем стилно коридора снимка: pinterest

В повечето случаи коридорите са с малки размери, така че основната ви задача е да освободите място колкото е възможно повече, без да жертвате функционалността. Например масивен шкаф може да бъде заменен с по-прост и по-компактен, а шкафът близо до стената може да бъде премахнат изцяло, така че коридора да не изглежда претрупан. Опитайте се да изберете многофункционални мебели, които да съчетават свойствата на няколко интериорни предмета. Например можете да закупите пейка за обувки с мека седалка и шкаф.

 

 

Tagged , ,
на горе