Облепиха: златният плод
Здраве и красота Идеи за дома Разни

Облепиха: златният плод

Облепихата известна още като ракитник, сибирски ананас или морски зърнастец е древно растение, което притежава изключителни полезни свойства и се радва на популярност в различни култури в продължение на хилядолетия. Облепихата има дълга история на употреба, започваща в Тибет и Централна Азия, където се счита за свещен плод. Оттам тя е разпространена в различни региони по света, включително Европа и Северна Америка. Традиционно, облепихата се използвала в тибетската медицина и аюрведа като средство за поддържане на здравето и лечение на различни заболявания.

HappyWoman_Astrology_1200x300

Японският клен: целогодишна визия в градината

Жасмин: ароматна магия

Клеомата: екзотична красота в градината

Амарилисът: елегантност и изящество

Лалетата: цветна палитра в градината 5 цветя носещи късмет в дома

Облепиха: златният плод

Облепиха: златният плод
Облепиха: златният плод

Облепихата представлява вечнозелен храст или малко дърво, като различните видове могат да достигнат височина до 6 метра. Плодовете са малки, кръгли и оранжево-жълти, с характерен сладък и кисел вкус.

Облепиха: златният плод
Облепиха: златният плод

Облепихата се отличава с изключително високата си хранителна стойност. Този малък плод е богат на витамини (A, B, C), минерали (калций, калий, магнезий, желязо), антиоксиданти и мастни киселини (OMEGA-3, OMEGA-6, OMEGA-7, OMEGA-9). Така тя става идеален източник на есенциални хранителни елементи, които подпомагат общото здраве и благосъстояние.

Облепиха: златният плод
Облепиха: златният плод

Облепихата е богата на антиоксиданти, които помагат в борбата срещу свободните радикали и предпазват клетките от увреждания. Високото съдържание на бета-каротин и витамин A подпомага здравето на очите и зрението. Мастните киселини, включително OMEGA-3 и OMEGA-6, съдействат за поддържането на здравето на сърцето и намаляването на нивата на лошия холестерол. Облепихата се използва за възстановяване след физическо напрежение, като предоставя електролити и минерали. Витамин C и OMEGA-7 подпомагат еластичността и хидратацията на кожата.

Облепиха: златният плод
Облепиха: златният плод

Облепихата се наслаждава на заслужена слава като хранителен и лечебен източник, който предоставя цялостна грижа за организма. Независимо дали се консумира като част от диетата ви или се използва в козметични продукти, този плод продължава да изненадва с положителните си въздействия върху здравето и красотата.

Tagged , , , , , , , ,
на горе