Как да го накарате да направи първата крачка
Любов и партньорство

Как да го накарате да направи първата крачка

Да направите първата крачка към някого, когото харесвате, определено не е лесно. Причините може да са много като свенливост, липса на смелост или най-често страх от отхвърляне. Ако въпреки това изпитвате сериозен интерес към някого, има някои начини да го подтикнете да действа пръв.

infomax-logo-50-15-HW 10 неща, които една детска стая трябва да има

infomax-logo-50-15-HW Москва: Третият Рим или четвърти Вавилон?

Ето и някои съвети как да го накарате да направи първата крачка

Нежното подканяне

Вдъхновете го да предприеме следващата стъпка. Споменете общ интерес, който се нуждае от последващ разговор. Това е техниката, при която малките ангажименти, като да ви даде назаем любимата си книга, може да доведат до по-големи като това да поиска номера ви или да ви покани на среща.

Погъделичкайте малко егото му

Когато става въпрос за комплименти, уникалността и искреността са от ключово значение. Един добре поставен, искрен комплимент може да направи чудеса.

Може би се възхищавате на остроумното му чувство за хумор, на отдадеността му към някое хоби или на начина, по който се отнася любезно към другите. Като посочите нещо конкретно и уникално в него, показвате, че сте му обърнали внимание и не просто подхвърляте общи ласкателства.

Това малко подсилване на егото може да подобри деня му и, което е важно, да ви накара да изпъкнете в паметта му. Перспективата за повече такива искрени и топли взаимодействия може да е тласъкът, от който се нуждае, за да направи първата крачка към това да ви покани да излезете. Това е сладката и проста психология на положителното подсилване в действие.

Бъдете уверени, бъдете себе си

Няма нищо по-привлекателно от човек, който се държи уверено. Покажете му, че се чувствате комфортно в собствената си кожа. Автентичността е привлекателна и може да го накара да поиска да ви опознае по-добре и да направи първата крачка към вас.

първата крачка
Как да го накарате да направи първата крачка

Силата на докосването

Леко, ненатрапчиво докосване на ръката или рамото може да има силно въздействие. Изследванията сочат, че докосването може да създаде усещане за връзка и дори да предизвика привличане. Но не забравяйте, че винаги трябва да спазвате личните граници. Докосването трябва да е съвсем небрежно и деликатно.

Подкрепяйте се

Предлагането на насърчение и подкрепа може е първата крачка към изграждането на специална връзка. Да речем, че той споделя за страст или хоби, с които наистина се занимава. Като изразявате истински интерес и насърчавате начинанията му, му показвате, че можете да бъдете подкрепящ човек в живота му.

Тази положителна емоционална връзка може значително да увеличи шансовете той да пожелае да продължи тези подкрепящи и смислени разговори.

По този начин тя може да го подтикне да направи първата крачка и поиска да излезе на среща с вас, за да продължи това хубаво нещо. В края на краищата, кой не оценява това, че има някой, който го подкрепя.

Ефектът на Бенджамин Франклин

Наречен на твърдението на известния изобретател, този психологически феномен предполага, че човек, който направи услуга на някого, е по-вероятно да направи и друга, защото възприема човека, на когото е помогнал, като достоен. Може би имате нужда от помощ при пренасянето на нещо тежко или ви трябва мнение по въпрос, по който той е компетентен. Потърсете го.

Изразяване на взаимен интерес

Ако сте открили общ интерес, изразете вълнението си от него. Това му дава солидна причина да иска да продължи разговора по-късно, в идеалния случай чрез телефонно обаждане или текстово съобщение. Така ще го окуражите, ако и той също се плаши да предприеме първата крачка.

първата крачка
Как да го накарате да направи първата крачка

Ефектът на Зейгарник

Психолозите откриха, че хората помнят незавършените задачи по-добре, отколкото завършените. Оставете интересна история или тема недовършена и може да се наложи той просто да поиска номера ви, за да чуе останалото!

Запомнете забавлението

В крайна сметка запазете нещата леки и игриви. Помнете, че не просто се опитвате да разберете как да накарате мъж да направи първата крачка, но и се наслаждавате на пътуването към създаването на потенциално значима връзка.

Вижте още:

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Четирите зодии, които не толерират лъжи

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Tagged
на горе