5 различни начина, по които да използвате коректор

5 различни начина, по които да използвате коректор
Мода

5 различни начина, по които да използвате коректор

Начините за използване на коректор са различни. Този продукт всъщност не трябва да се използва само за прикриване на тъмни кръгове и несъвършенства, с негова помощ можете също да подчертаете или осветите определени зони на лицето.

За различните му употреби е добре да изберете различни цветове на този продукт в зависимост от зоната, която ще коригирате.

Един от най-честите въпроси за този продукт след класическия „Преди или след основата го нанасяме?“ е как да го използваме върху лицето си. Всъщност той се използва не само за скриване на малки дефекти, но и за извайване на обеми на лицето и за озаряване и повдигане на някои зони. Ето как да се възползвате максимално от предимствата му:

Искате да излезете с него? Поканете го

Как да се гримирате като професионалист

Стилен маникюр, с който ще сте в крак с модата

 

5 различни начина, по които да използвате коректор

1. Използвайте го, за да направите фалшиви устни

коректор
5 различни начина, по които да използвате коректор снимка: pinterest

Ако винаги сте мечтали за по-плътни устни, но не искате да използвате филъри, ние ще ви помогнем. Сравнително непозната употреба на коректор в грима е за фалшифициране на по-плътни устни и всичко, от което се нуждаете за този грим за устни, е коректор, молив за устни и любимото ви червило. За да започнете, подгответе и овлажнете устните си с подхранващ балсам за устни.

След това нанесете малко количество коректор върху външните краища на устните си и след това го смесете навътре с помощта на четка за коректор. С молив за устни очертайте леко извън естествената си линия на устните и я смесете към центъра на устните си с четка за устни. Използвайте същия молив за устни или червило от същия цвят и запълнете останалата част от устната си. За да добавите повече дълбочина и измерение към устните си, измамен трик е да нанесете много малко количество от него в центъра на горната и долната устна и да го смесите навън към ъглите, за да създадете фин омбре ефект и да създадете илюзията за по-плътни устни.

2. Използвайте го като основа за сенки

коректор
5 различни начина, по които да използвате коректор снимка: pinterest

Знаете как някои сенки за очи не изскачат върху клепачите ви, колкото и да се опитвате – е, той може да се погрижи и за това вместо вас. Ако нямате живи сенки за очи, използвайте вашия коректор като основа за сенки, за да увеличите въздействието на грима на очите си.

Използването му като праймър за клепачи и основа за сенки не само увеличава жизнеността на нюансите, но и подобрява дълготрайността на грима ви за очи. Нанесете много тънък слой от него върху целия клепач и изчакайте няколко секунди, преди да го поставите на място с бежови или нюдови сенки за очи или фиксираща пудра. Добавянето на основа за сенки също ви улеснява да смесите цветовете в по-безпроблемен и градиентен ефект без петна и резки линии. След като основата за сенки за очи е на мястото си, продължете с останалата част от грима на очите си, както обикновено.

3.Прикриване на зачервявания

коректор
5 различни начина, по които да използвате коректор снимка: pinterest

От всички различни начини за използване на коректор, другия най-известен със сигурност е неговата сила да неутрализира зачервяванията по лицето, особено полезно, ако страдате от розацея или купероза.

В този случай, отново е добре да комбинирате няколко цвята, като изберете зелен коректор, който прикрива червенините и телесен за изравняване на тена.

Това важи и в случай на акне и пъпки. За разлика от областта на тъмните кръгове обаче, във втория случай е добре да изберете по-суха компактна формула.

4,Използвайте го като крем за контур

коректор
5 различни начина, по които да използвате коректор снимка: pinterest

Вероятно един от най-често срещаните начини за използване на коректор върху лицето е да го използвате като крем за контур. Кремообразните контури могат да бъдат скъпи, знаем, така че защо вместо това не използвате тъмен нюанс, за да издълбаете тези скули.

5.Използвайте го като тониран овлажнител

коректор
5 различни начина, по които да използвате коректор снимка: pinterest

Можете ли да използвате коректор като основа? Не съвсем, но можете да го използвате като лек оцветен овлажнител. Тъй като те имат по-високо покритие и различна формула от фон дьо тените, нанасянето му върху цялото ви лице може да направи грима ви да изглежда тромав и на петна. Вместо това го смесете с крема за лице или овлажнителя, за да улесните смесването.

Нанесете сместа от коректор и овлажнител върху цялото си лице с върховете на пръстите си или четка за основа за равномерно и леко покритие. Ако искате по-матово покритие, фиксирайте основата си с насипна фиксираща пудра и фиксирайте всичко на място с фиксиращ спрей.

Tagged , , ,
на горе